Her derde deva
baharatlar, hem aromaları ile yemeklere lezzet
katıyor. Hem de sayısız faydaları
bulunuyor. Şeker ve kolesterol
düzenlemekten, metabolizma
güçlendirmeye
kadar pek çok
rahatsızlığa şifa olan
baharatlar, doğru
kullanılmadığında
hayatı tehdit
edebiliyor. Beslenme
ve Diyet Uzmanı Ulaş
Özdemir, baharatların
faydalarını şöyle
sıralıyor:
ZENCEFİL: Anti bakteriyel özelliği ile adet dönemindeki ağrıları dindiriyor. Kanserden koruyor. Kas ağrılarını dindiriyor. Tansiyonu dengeliyor.
TARÇIN: Kan şekerini dengeleyen tarçın, diyabeti önlüyor. Zengin lif içeriği ile sindirimi kolaylaştırıyor.
ZERDEÇAL: Alzheimer'dan koruyor. Kolon, prostat, pankreas, meme kanserlerinde tedaviyi destekliyor. Tansiyonu dengeliyor. Kemik erimesine karşı koruyucu özellik gösteriyor.
KARANFİL: Diş ve diş eti hastalıklarını önlüyor. Cilt lekelerini gideriyor.
KİMYON: Kan şekerini dengeliyor.
Kırışıklıkların giderilmesini sağlıyor. Kansızlık tedavisini destekliyor.
CHİA: Kan şekerini ve kolesterolü dengeliyor.
Kansere yakalanma riskini azaltıyor.
PUL BİBER: Bağışıklığı güçlendiriyor. Kanser hücrelerinin çoğalmasını engelliyor.