Kesim süresi 1 saati geçmesin

Kurban Bayramı’nda kesimin doğru yapılması ve hijyenine dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, kesim işleminde tek bir bıçağın kullanılmaması gerektiğini söylüyor...


Kurban
Bayramı, geldi çattı. Herkesi kurbanlık seçme ve kesme telaşı sardı. Uzmanlar, kurban kesimi ve kesimden sonra dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyardı. Önceliğin, kurbanlık seçimi olduğunun altını çizen uzmanlar, kurban olabilmesi için sığır ve mandaların iki yaşını, devenin 5 yaşını, keçi ve koyunun ise 1 yaşını bitirmiş olması, sağlıklı, dişleri tam, besili olması gerektiğini vurguladı. Kurban kesimi bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü gerçekleştirilir. Bayram namazının ardından kurban kesilebilir. Kurbanların gündüz vakti kesilmesi daha uygundur. Kurban kesmek için bıçak önceden bilenip hazırlanır. Ve hayvanın göremeyeceği bir yere konulur. Sonra hayvan ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sol tarafına yatırılır. Hayvanın sağ arka ayağı serbest kalmak şartıyla diğer ayakları bağlanır. Bundan sonra tekbir ve tehlîl getirilir. GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.