Fazla şeker kanseri çeker

Şeker tüketimi, uzun vadede DNA hasarlarına neden oluyor. Kansere davetiye çıkarıyor...

Tüm dünyada görülme sıklığı hızla artan kanser vakaları, korkutuyor. Uzmanlar, doğru bir beslenme ile kanserden korunmanın mümkün olduğunu söylüyor. Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Avcı, özellikle şeker tüketimine dikkat çekiyor. Yüksek miktarda ve uzun süreli şeker tüketiminin kanser yapıcı bir etkisi olduğunu belirtiyor. Kanserin genetik faktörlerin yanı sıra çevresel faktörlerinin de olduğunu belirten Doç. Dr. Avcı, "İnsan, hayatı boyunca pek çok kanser yapıcı etkene maruz kalır. Bu etkenlerden birisi de yüksek miktarda ve uzun süreli şeker tüketimidir. Şeker yüksek miktarda alındığında kandaki insülin direncini, artırır. Bu durum hücrelerimizdeki DNA hasarına sebep olur" bilgisini veriyor.

ETİKETİNE BAKIN
Meyvelerin içinde bulunan doğal şekerin fazla miktarda tüketilmediği sürece zararlı olmadığını ifade eden Doç. Dr. Avcı, marketten alınan gıdaların etiketlerinin iyi okunmasını öneriyor. "Zararlı olan şeker, gıdaların içine tatlandırmak amaçlı eklenen früktozdur. Fruktoz, hazır meyve suları, tatlı ve pastalarda bulunur" diyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.