BEYAZ LAHANA:
Antioksidan zengini beyaz lahana, karaciğerde detoks etkisi yaratır. Ülserlerin iyileşmesine ise yardımcı olur.
BROKOLİ:
Anti-bakteriyel özellik taşır. Bağışıklığı güçlendirir. Domates ile birlikte tüketildiğinde prostat kanserine karşı korur.
SÜS LAHANASI:
Folik asit içeren süs lahanası, hormonal dengeyi sağlar, yüksek kolesterolü düşürmede etkili rol oynar.
ÇİN LAHANASI:
Beta karoten, C ve B6 vitamini zenginidir. Enerji verir. Pirinç ile tüketildiğinde besin değeri daha da artar.
SİVRİ LAHANA:
Günlük vitamin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar. Özellikle çiğ tüketildiğinde etkisini gösterir.
KIRMIZI LAHANA:
Diğer lahanalara göre 8 kat daha fazla antioksidan içerir. Aynı zamanda kalp ve şeker hastalığını önleyen antosiyanin içerir.
KARNABAHAR:
Vücuttaki fazla su kaybını önleyen bir etkiye sahiptir. Böbrekleri uyarır. Çorba olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Brüksel lahanası:
Diğer lahana türlerine göre daha fazla kanser önleyici özelliği vardır. Yaprakları vitamin ve kalsiyum zenginidir. Yemek ve salatalarınızda bol bol tüketin.