TAM TAHILLI MAKARNA: Normal makarnadan üç kat fazla antioksidan içeren tam tahıllı makarnalar çok daha sağlıklı. Araştırmalar tam tahıllı gıdalardaki liflerin kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıkardı.
ORGANİK SÜT: Organik sütte antioksidanlar normal süte kıyasla yüzde 40 daha fazla. Organik sütleri tüketirken aynı zamanda yaşlanmaya karşı da savaş açmış oluyorsunuz.
YUMURTA: Yaşa bağlı göz bozukluğundan koruyan lutein isimli antioksidan, yumurtada ıspanak gibi zengin lutein kaynaklarına oranla vücutta daha hızlı emiliyor.
FASULYE: İçeriğindeki fitokimyasal adı verilen bitki özleri sayesinde serbest radikalleri yok ediyor. Vücudu yaşlanmaya karşı koruyor.
YOĞURT: Günde bir kase yoğurt, vücuda giren diğer antioksidanların işlevini yerine getirmesini sağlıyor ve kalp krizi, kanser ve kronik hastalıklara karşı koruyor.
DOĞAL TATLANDIRICILAR: Yüksek antioksidan oranına sahip bal, esmer şeker ve pekmez hastalıklara karşı korur.