TIMELINE

02 Haziran 2020
Bir zamanların efsanesiydi! Bakın nasıl final yaptı
Unutulmaz çizgi filmler özellikle Tsubasa, Tom ve Jerry Heman gibi bunlar 1980 ve 1990 kuşağında dünyaya gelen çocukların adeta efsaneleri oldu. Özellikle Tom ve Jerry, 1940 yılında William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılan bir Amerikan animasyon komedi kısa film dizisidir. Metro-Goldwyn-Mayer tarafından yayınlanan 161 kısa filmiyle tanınan dizi, Tom, bir kedi ve bir fare olan Jerry baş karakterleri arasındaki rekabete odaklanıyor.Peki sevilen birçok çizgi film nasıl bitti? İşte tüm gerçekler...
02 Haziran 2020
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay, Osmaniye, K. Maraş, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Malatya ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Yozgat, Çankırı, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. İşte Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre yurt genelinde hava durumu.
02 Haziran 2020
İzmir'de kundaklama iddiası
Son dakika haberi... İzmir'in Konak ilçesinde molotofkokteyli atıldığı öne sürülen servis minibüsü tamamen yandı. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı.
02 Haziran 2020
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Ankara, Afyonkarahisar, Giresun, Zonguldak, Bursa ve Aydın'da bazı taşınmazların enerji ve nakil hatları projeleri kapsamında acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. İstanbul'un Bağcılar ilçesine bağlı Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bölge riskli alan ilan edildi. Şanlıurfa'daki Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın sınırları değiştirildi.
02 Haziran 2020
ABD'deki gösterilerde FETÖ ve PKK izi
ABD’de çıkan şiddetli eylemlerde besledikleri terör örgütlerinin başı çektiği ortaya çıktı. ABD polisi tarafından siyahi George Floyd’un öldürülmesine tepki gösteren protestocuların görüntüleri dikkat çekti. ABD’deki isyana terör örgütleri FETÖ ve PKK/PYD üyelerinin destek verdiği görüldü. SETA Washington Araştırma Direktörü Doc. Dr. Kılıç Buğra Kanat, ABD'de yaşananları A Haber'de yorumladı.
02 Haziran 2020
Trump duyurdu: Ağır silahlı askerler...
Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Trump, ülkedeki şiddet olaylarına müdahale etmek için binlerce ağır silahlı askeri personeli ve güvenlik gücünü görevlendirdiğini duyurdu.
02 Haziran 2020
Başkan Erdoğan'dan taziye mesajı
Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden Siirt'te askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen 2 askerle ilgili taziye mesajı yayınladı.
02 Haziran 2020
BM'den flaş Libya açıklaması
Son dakika haberine göre, BM Libya Destek Misyonu, Libya hükümeti ile darbeci Hafter'in, ateşkes görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ettiklerini duyurdu.
02 Haziran 2020
Grup Yorum'dan korsan konser duyurusu!
DHKP-C terör örgütü kontrolünde olduğu bilinen Grup Yorum, sosyal medya hesabı üzerinden 9 Ağustos’ta Yenikapı Miting Alanı’nda konseri olduğu bilgisini yayınladı. Konseri Halk TV’nin internet sitesi de haberleştirerek “Grup Yorum, 9 Ağustos Pazar günü saat 15.00'da Yenikapı Miting Alanı'nda ücretsiz halk konseri vereceklerini duyurdu. Konserin adı "9. Bağımsız Türkiye Konseri" olarak açıklanırken, ölüm orucunda yaşamını yitirenlere ithaf edildi” dedi. Grup Yorum’un Yenikapı Miting Alanı’nı nasıl kiraladığı ise merak konusu olmuştu. İstanbul Valiliği açıklama yaparak söz konusu konser için izin verildiği iddiasının doğru olmadığı kaydedildi.
02 Haziran 2020
Yalanı körükleme timi işbaşında!
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Barış Çakan’ın önce Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilse de sonradan ezan okunurken araç içerisinde yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı kişiler tarafından bıçaklanarak öldürdüğü anlaşıldı. CHP ve HDP’liler ise çürütülen iddiayı kamuoyuna sosyal medyadan yutturmaya çalıştı. Bu isimler, işin aslı ortaya çıktığı halde sosyal medya hesaplarından yalan içeriği silmedi. İşte Sabah'tan Damla Kaya'nın özel haberinin detayları...