Müge Anlı'daki Filiz Karadavut cinayetinde son dakika itirafı! 'Senin ölümün de benim elimden olacak!'

Müge Anlı, baldız cinayetinde son dakika gelişmesini aktardı. Kayseri'de 16 yaşında kaybolan ve 12 yıl sonra kayıp dosyası cinayet dosyasına dönüşen lise öğrencisi Filiz Karadavut'un ölümüyle ilgili yargıtay, enişte Umut Çakırer'in ömür boyu hapis cezasını onadı. Gözaltına alındıktan sonra Filiz Karadavut cinayetini itiraf eden enişte Umut Çakırer'in eşi Çiğdem Çakırer, cinayetin ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamalarla şoke etmişti. Son dakika gelişmesi Müge Anlı canlı yayınında yaşandı. 28 Ekim 2020 Çarşamba günü yayınlanan Müge Anlı son bölümde, anne Durna Karadavut, kızı Çiğdem'in kendisini ölümle tehdit ettiğini, psikolojisinin iyi olmadığını ifade etti.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2020, 12:05 Güncelleme 28 Ekim 2020, 12:31
Müge Anlı’daki Filiz Karadavut cinayetinde son dakika itirafı! ’Senin ölümün de benim elimden olacak!’

İÇİNDEKİLER

Faili meçhul cinayetler ve kayıpların yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesi ile de adından sıkça söz ettiren, hafta içi her gün seyirciyi ekran başına kilitleyen Müge Anlı ve ekibi, üzerinde çalıştığı kayıp dosyalarını, cinayete kurban giden kişileri ve kayıpların tüm yaşamını ortaya çıkararak onları bulmaya, olayları aydınlatmaya devam ediyor...

Müge Anlı, Filiz Karadavut cinayetiyle ilgili son dakika gelişmesini canlı yayında aktardı. İşte Müge Anlı'daki Filiz Karadavut cinayetinin detayları...

Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Fevziçakmak Mahallesi'nde, 17 Eylül 2006'da evinden ayrılan Filiz Karadavut'tan bir daha haber alınamadı. Filiz Karadavut dosyası, 12 yıl aradan sonra tekrar açıldı.

İPLE ÖLDÜRÜP MAĞARAYA GÖMMÜŞ

Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Karadavut'un, en son 19 Eylül 2006 tarihinde öğleden sonra inşaat işiyle uğraşan eniştesi Umut Çakırer ve ablası Çiğdem Çakırer'in yanına gittiğini belirledi. 6 aylık takibin ardından gözaltına alınan Çakırer, sorgusunda, baldızını iple boğarak öldürdüğünü, cesedini ise Yuvalı Mahallesi'ndeki mağaraya gömdüğünü itiraf etti. Bölgede iş makineleriyle yapılan aramada, Filiz Karadavut'un cesedi bulunamadı.

KATİL ZANLISI ENİŞTE ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Umut Çakırer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çakırer hakkında, Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ile 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Umut Çakırer, tutuklu yargılandığı davanın geçen yıl 11 Şubat'ta görülen karar duruşmasında, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

YEREL VE İSTİNAF MAHKEMELERİNİN KARARI YERİNDE BULUNDU

Kararın temyiz edilmesinin ardından Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi temyiz başvurusunun esastan reddine karar verdi. Mahkeme kararında, Kayseri 5'inci Ağır Ceza ve Ankara Bölge Adliye Mahkemeleri'nin verdiği kararlarda, usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirtilirken, temyiz itiraz başvurularının esastan reddine karar verildi.

Temyiz başvurusunun reddedilmesinin ardından Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından oy birliği ile alınan karar sonrası, sanık Umut Çakırer'e verilen ömür boyu hapis cezası onandı.

Müge Anlı canlı yayında Filiz Karadavut cinayetiyle ilgili gelişmeyi aktarırken, canlı yayına bağlanan abi ve anne, küçük Filiz'in katilinin cezasını çektiği için durumdan memnun olduğunu belirtirken, anne Durna Hanım'ın sözleri herkesi şoke etti.

ANNEDEN ŞOKE EDEN İTİRAF!

Filiz Karadavut'un annesi Durna Hanım, kocasının kız kardeşini öldürdüğüne inanmayan kızı Çiğdem Çakırer'in kendisini arayarak, 'Müge Anlı'nın programına çıkmayacaksın, bizi rezil ettin herkese. Senin ölümün de benim elimden olacak!' dediğini ifade etti.