Son dakika: Galatasaray, Domenec Torrent'i açıkladı: ''Türkiye'nin tek 4 yıldızlı takımıyla çok şeyler başaracağım"

Takvim.com.tr'nin günler öncesinden Galatasaray'a geleceğini duyurduğu teknik direktör Domenec Torrent, Sarı Kırmızılı kulüple sözleşme imzaladı. Torrent, ''Türkiye'nin tek 4 yıldızlı takımıyla çok şeyler başaracağıma inanıyorum!'' ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2022, 19:06 Güncelleme 14 Ocak 2022, 19:38
Son dakika: Galatasaray, Domenec Torrent’i açıkladı: ’’Türkiye’nin tek 4 yıldızlı takımıyla çok şeyler başaracağım

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, Domènec Torrent ve yardımcıları Jordi Guerrero ile Jordi Gris Vila ile sözleşme imzaladı.

Konuya ilişkin kulübün resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayımlandı.



İşte Galatasaray'dan yapılan o açıklama;


"BU TAKIMLA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIM"
Domenec Torrent, "Galatasaray, çok büyük bir takım. Dört yıldızı kazanan ilk ve tek takım. Aynı zamanda Avrupa'da şampiyonluk kazanan tek takım. Ben bu takımla gerçekten büyük işler başaracağıma inanıyorum" dedi.




TORRENT'İN KARİYERİ
Torrent, kariyerinin büyük bölümünde vatandaşı Pep Guardiola'nın yardımcılığını yaptı.

Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de Guardiola ile çalışan İspanyol teknik adam, haziran 2018'de ABD takımlarından New York City takımının başına geçti. Burada 60 resmi maçta görev alan Torrent, 29 galibiyet, 14 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı.



Torrent, Kasım 2019'da ABD temsilcisin ayrılmasından sonra Temmuz 2020'de Brezilya'nın Flamengo takımının başına geçti. Burada da yaklaşık 3,5 ay çalışan 59 yaşındaki teknik direktör, 26 resmi karşılaşmada 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgi gördü.

Domenec Torrent, yaklaşık 14 aydır herhangi bir takım çalıştırmıyor.



İşte Cimbom'un yeni hocası Domenec Torrent'in bilinmeyen yönleri...

10 yıl boyunca Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de Pep Guardiola'nın yanında 2. adam olan Torrent, İspanyol teknik adamı, "O benim için arkadaştan öte. Bir erkek kardeş" olarak tanımlıyor.



İngiliz basınına göre Torrent, Manchester City'de çok kilit bir rol üstleniyordu. City, Guardiola'nın ilk sezonu olan 2016-17'de Chelsea'nin 15 puan gerisinde 3. olduktan sonra Torrent'in özellikle savunma konusunda Guardiola'ya büyük yardımı olduğu belirtiliyor. İngiliz basını, 1 sezon sonra 100 puanla gelen şampiyonlukta Torrent'in önemli bir payı olduğunu ifade ediyor.



2018 yılında artık kariyerine 1. adam olarak devam etmek isteyen İspanyol hoca, bu konuyu Guardiola'ya danışıyor. Ve ünlü teknik adamdan, "Yapabilirsin, sana güveniyorum" yanıtını alınca New York City'nin başına geçiyor.



59 yaşındaki Torrent indie ve blues dinlemeyi çok seviyor. Ancak, İngilizler onu tam anlamıyla bir jazz sevdalısı olarak nitelendiriyor. İspanyol hocanın, Guardiola ile birlikte soyunma odası veya çalışma ofisinde sürekli ünlü İngiliz grubu Sade'i dinlediği belirtiliyor.



İspanyol hoca, Brezilya yemeklerini çok seviyor. Ayrıca balık ve patates kızartması da onun favori yemekleri arasında. Futbol felsefesini "5 saniye" olarak özetleyen Domenec Torrent, "Bu bir oyun. Topu ya 5 saniye içinde geri kazanırsın, ya da kazanamazsan geri çekilip rakibi karşılarsın" ifadesini kullanıyor.