TAKVİM gerçekleri yazdı! Comolli kovuldu

Ali Koç'un başkan olmasının ardından Fenerbahçe'de sportif direktör olarak göreve başlayan Damien Comolli'nin bugün sarı-lacivertli camia ile yollarını ayırdığı açıklandı. TAKVİM bir süredir Comolli'nin adının karıştığı skandalları yazarken, Comolli'nin sosyal medya hesabı açarak açıklamalar yapması bardağı taşıran son damla oldu.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2020, 15:09 Güncelleme 16 Ocak 2020, 16:32
TAKVİM gerçekleri yazdı! Comolli kovuldu

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de son günlerde tartışma konusu olan Sportif Direktör Damien Comolli, görevinden istifa etti. İstifa kararı, kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile duyuruldu.

Yapılan açıklamada, "12 Haziran 2018 tarihinde kulübümüzde Sportif Direktör olarak göreve başlayan Sayın Damien Comolli bugün itibariyle görevinden istifa etmiştir. Görev aldığı dönem boyunca özverili çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyor, gelecek kariyerinde başarılar diliyoruz." denildi.

TAKVİM SKANDALLARI ORTAYA ÇIKARMIŞTI
Göreve gelir gelmez yaptığı açıklamalarla taraftarları umutlandıran Comolli, 2018 yılında yaptığı açıklamada, "Birçok oyuncuyu takip ettik. 100'den fazla oyuncuyu izlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ROGON'LA SORU İŞARETLERİ UYANDIRAN YAKINLIK
Ancak yaptığı transferlerin neredeyse tamamında Rogon Menajerlik Şirketi ile iş birliği yapan Comolli'nin bu yakınlığı kafalarda soru işaretleri uyandırdı. Fenerbahçe'nin devre arasında kadrosuna kattığı tek isim olan Falette de Rogon'dan geldi. Kanarya Gustavo'ya 6 milyon Euro bonservis ödemişti. 32 yaşındaki oyuncuya 4 yıllık sözleşme yapıldı.

GEÇEN SEZON DA ROGON
Rogon ile çalışan Comolli'nin bu menajerlik şirketi aracılığı ile geçtiğimiz yıl da transferler yaptı. Fenerbahçe'de eçen sezon forma giyen Meksikalı futbolcu Diego Reyes, Tolga Ciğerci ve takıma bu sezon katılan Luiz Gustavo, Rogon Menajerlik Şirketi'nden alındı.

BİR DE ALAMADIKLARI VAR!
Adı F.Bahçe ile anılan Jordan Torunarigha da aynı şirketin oyucusu... Daha önce ismi Kanarya ile anılan Choupo Moting ve Konstantinos Fortounis de Rogon'dan...

TAKVİM YAZDI COMOLLI ÇILDIRDI
TAKVİM'in Rogon ile ilgili yazdığı gerçeklerin ardından Comolli sosyal medya hesabı açarak açıklamalarda bulunmuştu. Kulübün internet sitesinden açıklama yapmak yerine ilk kez bir twitter hesabı açıp Rogon haberine tepki gösterdi ve Başkan Ali Koç'u suçladı. Comolli "Falette transferi sonrasında bir hesap açıp iddiaları cevaplamaya karar verdim. Başkanımız Falette'in kiralık takımımıza katkı sağlayacağını düşündüğü için bu transferin gerçekleşmesini istedi" dedi.

YETKİLERİ ELİNDEN ALINDI
Comolli'nin bu çıkışının ardından Ali Koç Fransız yöneticinin ipini çekti. Koç bu gelişmenin ardından Fransız ismin elindeki tüm yetkileri alırken, yetkileri ise Selahattin Baki'ye devretmişti.

600 MİLYONLUK ZARAR
Damien Comolli, Fenerbahçe'yi borca soktu. Kanarya bu sürede herhangi bir başarı elde edemedi.

İŞTE TAKVİM'İN MANŞETLERİ



.