Malzemeler
* * *
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları( içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz) 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Malzemeler
* * *
Asma pidesi
Yeşil soğan ile naneyi yıkayıp ince bir şekilde doğruyoruz. Asma yaprağı hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. (kek kıvamından biraz koyu olacak) Asma yapraklarını yıkayıp teflon tavaya biraz sıvı yağ döküp boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz hazırladığımız harçtan döküyoruz. (bu ölçü ile 3 tava çıkyor siz ne kadar yapmak istiyorsanız ölçüyü ona göre ayarlayabilirsiniz.) Üzerini yine yapraklarla kaplayıp alt üst pişiriyoruz. (çevirme işlemini ben balık tavasının kapağı ile yaptım) dilimleyip servis edebilirsiniz.. Afiyet olsun...
Malzemeler
Gönderen: Gülay Kaykaş