takvim.com.tr
Kaynak GAZETE

Kolesterolü cevizle düşürün

Sigara ve alkolle artan kolesterol, birçok hastalığına neden oluyor. Uzmanlar, bu dertten kurtulmak için ceviz kürü öneriyor

Karaciğer tarafından ayrıştırılan ve besinlerle de alınan maddeye kolesterol deniyor. Hayvansal ve bitkisel yağların içinde bulunuyor. Safra taşlarının büyük bir bölümü bu maddeden, bazen de bu maddenin safra boyalarıyla karışmasından oluşuyor. Atardamar hastalığında ve kalp atardamarlarının bozulmasında rol oynuyor. Uzmanlar, kolesterolün birçok hastalığa neden olduğunu belirterek alkol, ve sigaradan uzak durulmasını söylüyor. Kolesterolün kötü etkilerini azaltmak için de bitkisel kürler öneriyor.

20 adet taze cevizi parçaladıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Şişeyi iki hafta boyunca güneş görebileceği bir yerde bekletin. Gerektiğinde şişeyi çalkalayın. Yemeklerden önce az miktarda suyun içine bir çay kaşığı katarak kullanın.

Kaynar suyun içine ince kıyılmış 3 tatlı kaşığı çıban otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Sabah ve akşam için.

Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir avuç teze zeytin yaprağı katıp kaynatın. Süzdükten sonra sabah ve akşam için.

Kaynar suyun içine ince kıyılmış 3 tatlı kaşığı yabani hindiba katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Sabah ve akşam için.

Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzdükten sonra sabah ve akşam için.

Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir silme yemek kaşığı ardıç tohumu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Sabah ve akşam için.

Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kuş dili katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için.

Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç mısır püskülü katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere için.

Her gün yemek aralarında iri bir diş sarımsak yiyin.

Bir litre suyun içine bir avuç kiraz sapı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için.

Her gün yemek aralarında bol maydanozlu havuç salatası yiyin.

Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç enginar yaprağı katın. Kaynamasının ardından süzün. Günde iki kez sabah ve akşam birer fincan için.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.