KPSS'siz belediyelere takip, taşıma ve zabıta personeli alınacak!

KPSS'siz belediyeye takip, taşıma ve zabıta personeli alım için İŞKUR üzerinden ilanlar yayınlanmış durumda. Bugün yayımlanan ilana göre İstanbul'da bulunan Beyoğlu Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Yardımcı Destek Zabıta Personeli alımı yapacağını ilan etti. İlgili ilan için Beyoğlu Dönüşüm başvuruları şahsen almayacak. Bunun yerine kurum tarafından belirtilmiş olan İnfo@beyogludonusum.com.tr mail adresi üzerinden CV gönderek yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak her hangi başvuru kabul edilmeyecek. Adaylar başvurularını en geç 1 Şubat 2020 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2020, 13:24 Güncelleme 01 Şubat 2020, 13:26
KPSS’siz belediyelere takip, taşıma ve zabıta personeli alınacak!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu üzerinde belediyelere personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. İstanbul'da bulunan ilçe belediyesine KPSS'siz zabıta alınacak. Söz konusu olan Beyoğlu Dönüşüm yayımladığı ilanda Zabıta personeli dışında, Destek Porter Taşıma Personeli pozisyonunda 2 kişi ve Onay Takip Personeli pozisyonunda personel alımı yapacağını bildirdi. İlgili pozisyonlar için'de başvuru şartları aynıdır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İLANIN DETAYLARI:

Beyoğlu Belediyesi bünyesinde görev veren Beyoğlu Dönüşüm Konut İmat Plan Turizm Personel Sanayi A.Ş. büyesindeki eksikliği gidermek için Belediye binasında çalışacak ve 15 kişilik boş kadro ile Daimi olarak çalışacak Yardımcı Destek Zabıta Personeli alımı yapılacağı bildirildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili Zabıta personeli alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylardan, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, En az lise mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Emekliliğe hak kazanmış olmamaları gereklidir.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK!

İlgili ilan için Beyoğlu Dönüşüm başvuruları şahsen almayacak. Bunun yerine kurum tarafından belirtilmiş olan İnfo@beyogludonusum.com.tr mail adresi üzerinden CV gönderek yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak her hangi başvuru kabul edilmeyecek. Adaylar başvurularını en geç 1 Şubat 2020 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

TAKİP PERSONELİ VE TAŞIMA PERSONELİ DE ALINACAK!

Söz konusu olan Beyoğlu Dönüşüm yayımladığı ilanda Zabıta personeli dışında, Destek Porter Taşıma Personeli pozisyonunda 2 kişi ve Onay Takip Personeli pozisyonunda personel alımı yapacağını bildirdi. İlgili pozisyonlar için'de başvuru şartları aynıdır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

media.iskur.gov.tr/35903/istanbul-beyoglu-donusum-konut-imar-plan-tur-per-san-tic-a-s-01-02-2020.pdf

ZABITANIN GÖREVLERİ NEDİR?

Son dönemlerde daha cazip hale gelen mesleklerden bir tanesi de zabıta memurluğu. Görev bölgelerinde huzur ve güveni tahsis etmekle görevli olan zabıta memurlarının mesleğe nasıl adım attıkları ve tam olarak görev tanımlarıyla alakalı birtakım soru işaretleri mevcut.

ZABITA MEMUR KİMDİR?

Ülkemizde iki türlü zabıta vardır. Bunlardan ilki kamu düzeninin korunmasına yönelik faaliyet gösteren idari zabıta iken diğeri ise suç delillerini toplamak ve failleri yakalamak ile görevli adli zabıtadır.

Tüketicinin korunmasına yönelik belirlenmiş uygulamaları kontrol etmek
Vatandaşların zabıta amirliğine iletmiş oldukları şikayetler hakkında gereken faaliyetleri sürdürmek
Gıda ürünleri satan dükkanların denetimini yapmak
Çevre koruma kanunu ile düzenlenmiş maddelere dair denetim mekanizmasını yönetmek
Sağlık şartlarına uygun olmayan dükkanların kapatılmasına yönelik gerekli işlemleri yapmak
Sokak satıcılarını önlemek ve satıcıların gerekli cezaları almasına ilişkin işlemleri yürütmek
Dilencilerin dilenmesini önlemek
Kaçak et satışı yapan müesseseler hakkında gerekli cezai işlemleri yönetmek
Kaçak inşaat denetimi yapmak
Ana arterlerdeki kazı çalışmalarını denetlemek

ZABITANIN YETKİLERİ

Umuma açık alanların kontrolünü yapar, denetim ile alakalı belgelerin düzenlemesini yapar.
Yıkılması hususunda yetkili mercilerce karar alınmış yapılar hakkında yürütülen yasal yaptırımları uygular.
Belediyenin taşınmaz ve taşınır mallarına tecavüzü önler.
Umumi alanlarda izinsiz satışı önler.

İŞKUR'A NASIL KAYIT YAPILIR?

Türkiye' de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.

İş arayanlar İŞKUR kayıt işlemleri için;

• İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan "İş Arayanlar" kısmındaki "Üye Ol" butonuna tıklamalısınız.

• Karşınıza çıkan sayfada bulunan "Üyelik Sözleşmesi" kısmındaki tüm maddeleri dikkatlice okumalı ve daha sonra altında yer alan "Onaylıyorum" butonuna tıklayarak, onay vermelisiniz. Eğer onaylamıyorsanız "Onaylamıyorum" butonuna tıklayın. (Buraya tıklarsanız üyelik sayfasından çıkarsınız).

• Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra açılan sayfada "T.C. kimlik numarası", "isim," soy isim", "baba adı" ve "doğum tarihi" şeklindeki kimlik bilgilerinizi girmelisiniz.

• Altta bulunan güvenlik kontrolü kısmındaki resimde yazan sayıları "Güvenlik Kontrolü" karşısındaki boş kutucuğa yazmalısınız.

• En altta bulunan uyarıyı da okuduktan sonra sol yanında bulunan boş kutucuğa tıklayarak, işaretledikten sonra "İleri" butonuna tıklayarak, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

• Daha sonraki aşamada ise "Adres Bilgileri" ile tercih ettiğiniz "İletişim Bilgileri" kısımlarını doldurmalısınız. En son olarak sayfanın altında İŞKUR üyeliğiniz için özel bir şifre oluşturmalısınız.

• Şifrenizi tekrar girdikten sonra kendinize bir "Güvenlik Sorusu" oluşturup, altındaki "Yanıtınız" karşısındaki kutucuğa da yanıtını yazmalısınız.

• Son olarak en altta bulunan "Üyeliği Oluştur ve Devam Et butonuna tıklayarak İŞKUR kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.