İŞKUR en fazla hangi mesleklerde alım yapıyor? İŞKUR üzerinden 41 bin personel alım başvuru şartları nedir?

İŞKUR üzerinden Ocak ayında Kamu ve Özel sektörde toplamda 41 Bin 951 personel alımı gerçekleştirilecektir. Alımlarla ilgili kadro dağılımı haberimizdedir. İş bulmakta zorlananların, kolayca iş bulabilmelerine yardımcı olan İŞKUR, aynı zamanda da kişinin mesleğine veya eğitim aldığı niteliğe göre iş bulabilmesine de olanak veriyor. Bazı ilanlarda adaylardan en az 60 KPSS puanı almış olma şartı istenirken ilanlar kurumlara göre farklılık göstermektedir. İşte İŞKUR ile 41 bin personel alım başvuru şartları açıklaması ve İŞKUR hangi alanlarda en çok alım yapıyor? Detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 09 Ocak 2020, 10:06 Güncelleme 09 Ocak 2020, 10:06
İŞKUR en fazla hangi mesleklerde alım yapıyor? İŞKUR üzerinden 41 bin personel alım başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR üzerinden binlerce personel alımı başvuru şartları açıklaması yapıldı. Bu bağlamda yeni yılda İŞKUR hangi mesleklerde en fazla personel alımı yapacağını belirtti. 1 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında 83 bin 997 iş yerinde gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler yapıldı. Söz konusu görüşmelerde işletme ve işverenlere, istihdamın hangi mesleklerde ve hangi sektörlerde ne şekilde değişeceği hakkında tahminleri soruldu. Bu soruları yanıtlayan işletme sahiplerinin verdikleri cevaplar göz önünde bulundurularak Türkiye geneli kapsamında istihdam hesaplamaları yapıldı. Peki, İŞKUR'a nasıl kayıt olunur? İşte İŞKUR iş başvuruları hakkında bilinmesi gerekenler... Detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

EN ÇOK ALIM YAPILACAK ALANLAR HANGİLERİ?

İŞKUR üzerinden toplamda 41 bin 951 personel alımı yapılacak olup bu alımlarda en çok alımını gerçekleştirildiği alanlar ise şu şekildedir: İlgili ilanlara başvuru için en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı meslek gruplarında farklı başvuru şartları yer almaktadır.

İlgili alımlarda farklı kamu kurumları ilan açmış olmakla birlikte çok farklı pozisyonlarda alımlar gerçekleştirilecektir. Bazı ilanlarda adaylardan en az 60 KPSS puanı almış olma şartı istenirken ilanlar kurumlara göre farklılık göstermektedir.

İŞKUR üzerinden yayınlana kamu kurumu ilanlarına https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden iş yeri türünü "Kamu" olarak seçerek görmek ve online başvurmak mümkündür.

İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI

Çeşitli branşlarda görevlendirmek üzere personel alım ilanı İŞKUR'un resmi sitesinde düzenli zaman aralıklarında yayımlanıyor. Aşağıdaki linke tıklayıp "Meslek" kısmına iş aradığınız alanları (Örneğin; danışma ve büro memuru, güvenlik ve bekçi alımı) yazarak güncel ilanları görebilir, İŞKUR üye bilgilerinizi girerek ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

İŞKUR DANIŞMA MEMURU ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR BÜRO MEMURU ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GÜVENLİK ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR BEKÇİ ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR Araştırma Raporu Yayımlandı! Vatandaş Hangi Mesleklerde İş Bulabilecek?

İstihdam Yüzde 7.4 Oranında Artacak İşletmelerden ve sektör temsilcilerinden alınan yanıtlara göre Türkiye genelinde istihdam 30 Nisan 2020 tarihinde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7.4 oranında artış gösterecek. En yüksek istihdam artışı, toplam çalışan sayısı 2 ile 9 arasında olan iş yerlerinde görülmesi bekleniyor. Bu iş yerlerinde net istihdamda yüzde 14.1 oranında artış beklentisi olduğu belirtildi. İstihdam oranında artış yaşanacağı beklenen ve çalışan sayısı mevcut durumda 10 ile 19 arasında olan iş yerlerinde yüzde 7.5 oranında artış yaşanacak.

Öte yandan çalışan sayısı 20'den fazla olan iş yerlerinde ise yüzde 3.6 oranında artış beklendiği belirtildi. Rapora göre çalışan sayısı arttıkça iş yerinin istihdam beklentisi düşüyor. Bu yüzden önümüzdeki bir yıl boyunca çalışan sayısı az olan küçük işletmelerin istihdam artışında büyük rol oynayacağı öngörülüyor. 969 Bin 505 Kişi İş Sahibi Olacak İŞKUR'un 2019 İşgücü Piyasası Araştırma Raporu kapsamında yapılan değerlendirmelere göre 30 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Türkiye geneli için 969 bin 505 kişilik net istihdam artışı öngörülüyor.

Bu rakam araştırma yapılan iş yerlerinde geçen yılın nisan – mayıs aylarındaki istihdam seviyesine göre net olarak yüzde 7.4 oranındaki artışı ifade ediyor. Sektörel bazda bakıldığında en fazla istihdamın yaşanacağı sektör inşaat olarak öne çıkıyor.

Yüzde 19.6 oranında artışın beklendiği inşaat sektörünün ardından sırasıyla yüzde 17.2 ile gayrimenkul faaliyetleri, yüzde 10.1 ile "diğer hizmet faaliyetleri" sektörleri geliyor. Kişi sayısı açısından bakıldığında ise en yüksek istihdam artışı 269 bin 469 kişi ile imalat sektöründe bekleniyor. Bu sektörün hemen ardından 212 bin 926 kişilik istihdam kapasitesiyle inşaat sektörü, 173 bin 573 kişiyle de toptan ve perakende ticaret sektörü geliyor. İşverenler YEP Tahminlerini Destekledi İşverenlerin rapordaki sorulara verdikleri yanıtlar ve tahminler Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) tahminlerini destekliyor.

Söz konunu YEP kapsamında 2019 yılı işsizlik oranının yüzde 12.9 olarak tahmin edildiği, 2020 yılında ise yüzde 11.8 olarak görüldüğü ifade edilmişti. YEP'te ayrıca 2019 – 2022 yılları arasında ilave istihdam artışının 3 milyon 239 bin kişi olacağı öngörülüyor.