9 Ocak 2020 DPB ve İŞKUR kamu kurum ve kuruluşları memur, personel, daimi/geçici işçi, eleman alımı güncel iş ilanları!

İŞKUR ve Devlet Personel Başkanlığı (DPB) aracılığıyla hem kamuya, hem özel sektörlere hem de bazı kuruluşlara ait ilanlar ilgili vatandaşlara duyurulmakta, bazılarının başvuru süreçleri devam etmektedir. İşsizlik sorununa çözüm odaklı yapılan ilanlar Aralık ayında da tüm hızıyla sürerken; Bu ay içerisinde başvurabileceğiniz personel, işçi ve memur alımlarını sizler için derledik. Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, personel ve işçi gibi iş pozisyonları için başvuru yapmak isteyen adaylar internet üzerinden iş ilanlarını araştırmaya devam ediyor. 2020 Ocak ayı içerisinde kamuya yapılacak memur personel alımında kurumlar adaylardan genel ve özel şartlar aramaktadırlar. Kamu personeli (memur) ve işçi alım ilanlarını takvim.com.tr olarak belirledik.

Giriş Tarihi 09 Ocak 2020, 09:55 Güncelleme 09 Ocak 2020, 09:55
9 Ocak 2020 DPB ve İŞKUR kamu kurum ve kuruluşları memur, personel, daimi/geçici işçi, eleman alımı güncel iş ilanları!

İÇİNDEKİLER

9 Ocak DPB ve İŞKUR üzerinden alınacak olan memur, personel ve işçi alım ilanları oldukça merak ediliyor. Ocak 2020 yılı içerisinde kamuya yapılacak memur personel alımında kurumlar adaylardan genel ve özel şartlar aramaktadırlar. Genel olarak memur adaylarında 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak şartları aranır. Özel olarak ise, eğitim durumu, yaşı, KPSS veya YDS şartları aranmaktadır. Bir çok farklı kurum ve kuruluş, belediye ve üniversite kamu personeli, memur alımı yapıyor. İlanlara KPSS'li ve KPSS'siz lise, önlisans ve lisans mezunu olanlar başvuruda bulunabiliyorlar. İşte memur, personel, daimi/geçici işçi, eleman alımı güncel iş ilanları takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ADAYLARDAN ARANAN ORTAK ŞARTLAR

2020 Ocak ayı içerisinde kamuya yapılacak memur personel alımında kurumlar adaylardan genel ve özel şartlar aramaktadırlar. Genel olarak memur adaylarında 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak şartları aranır. Özel olarak ise, eğitim durumu, yaşı, KPSS veya YDS şartları aranmaktadır.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, personel ve işçi gibi iş pozisyonları için başvuru yapmak isteyen adaylar internet üzerinden iş ilanlarını araştırmaya devam ediyor.

*** İŞTE PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUM VE KURULIŞLAR İLE ALIM YAPILACAK PERSONEL SAYILARI

ÇİÇEKDAĞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

8 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

44 AKADEMİK PERSONEL ALACAK

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

125 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK)

BİLGEM 1 UZMAN/UZMAN YARDIMCISI ALACAK.

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

13 AKADEMİK PERSONEL ALACAK

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

6 AKADEMİK PERSONEL ALACAK

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

10 AKADEMİK PERSONEL ALACAK

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

14 SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI 26 UZMAN YARDIMCISI ALACAK

2020 OCAK AYI DPB İLANLARI

İŞKUR OCAK AYI İLANLARI

DPB NEDİR?

Devlet Personel Başkanlığı, 17 Aralık 1960 tarihinde 160 sayılı Kanunla "Devlet Personel Dairesi" olarak kurulan ve 8 Haziran 1984 tarih ve 217 sayılı KHK ile yeniden düzenlenmesiyle şimdiki adını alarak Başbakanlığa bağlı olarak yeniden kurulan genel bütçeli bir kurumdur

İŞKUR NEDİR?

İŞKUR, 2000 yılında kapatılan İş ve İşçi Bulma Kurumu yerine 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemelerin ardından kurulmuş bir istihdam kurumudur. Faaliyet süresi boyunca Türkiye'de milyonlarca istihdamı sağlayan İŞKUR, istihdam en önemli kurumlardan birisi haline gelmiştir. İş arayan milyonlarca işçi ile işçi arayışında olan işvereni bir araya getiren İŞKUR, özellikle işçi ve işveren arasındaki iş ilanlarının birbirleriyle uyumluluğuna göre oluşturulmasını sağlıyor. Yani milyonlarca iş arayan vatandaş, İŞKUR'da mesleğine ve eğitim niteliğine göre uygun olan iş ilanlarına kolayca ulaşabiliyor. Bu şekilde kolay ve güvenilir istihdam imkanı sunan kurumun tüm istihdam olanaklarından yararlanmak içinse yapmanız gereken İŞKUR kayıt işlemini oluşturarak, açık iş ilanlarını güncel olarak takip etmek olacaktır.

Memur Olabilmek İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Devlet memuru olabilmek için bireylerin T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurması gerekmektedir. Bazı kamu kurum ve kuruluşları yaş için bir üst limit belirleyebilmektedir. Memur olacak kişilerin belirli bir eğitim düzeyinde olması gerekmekle birlikte en az ortaöğretim mezunları memur olabiliyor. Ancak eğitim seviyesi de atama yapılacak kuruma bağlı olarak değişebilir.

Memur Olmak İçin Genel ve Özel Şartlar

Memurlar için istenen genel şartlar değişmemekle birlikte, özel şartlar kuruma göre değişebilir. Çünkü bütün kurumların personelden beklentisi değişebilir. Memurlar hep düşünüldüğü gibi sadece masa başı işi değil, saha personeli olarak da görev yapabilir. Bunun için görev yapılan kurum ve pozisyonu göz önünde bulundurmak gerekir. Ancak memur olabilmek bütün kurumlarda için en az 18 yaşını doldurmuş olma şartı aranır. Bazı kurumlarda ise 30 yaşının doldurulmamış olması, 45 yaşını doldurulmamış olması gibi nitelikler de aranabilir. Bu durum kurumun kendi iç yapısı ile alakalıdır. Devlet memuru olmak isteyen kişilerin kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, kasti suçlardan 1 yıl veya daha fazla süre hüküm giymemiş olması şartları aranır. İstihdam edilmesine engel olacak rahatsızlıklar ve bulaşıcı hastalıklara yakalanılmamış olması gerekir.