1660 memur kamuya alınıyor! İşte başvuru şartları

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) ve Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yeni ilanlar DPB resmi internet sitesi üzerinden açıklanmaya devam ediyor. Kamuda memur olmak isteyen adaylar KPSS'li ve KPSS'siz memur alım ilanlarını takip ediyor. Takvim.com.tr olarak şuan başvuruları devam eden kamu personeli alımlarını tek bir haberde topladık. Böylelikle başvuruları devam eden ilanları tek bir yerden inceleyebilirsiniz. Devlet memuru yapılan iş ve göreve göre farklı kategorilerde sınıflandırılabilir. Memur denilince akla masa başı iş geliyor ancak pek çok memur sahada görev almaktadır.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2019, 11:47 Güncelleme 13 Kasım 2019, 11:50
1660 memur kamuya alınıyor! İşte başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Devlet Personel Başkanlığı (DPB) ve Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yeni ilanlar yayınlanmaya devam ediyor. Kamu'da memur olmak isteyen adaylar KPSS'li ve KPSS'siz memur alım ilanlarını takip ediyor. Takvim.com.tr olarak şuan başvuruları devam eden kamu personeli alımlarını tek bir haberde topladık. Böylelikle başvuruları devam eden ilanları tek bir yerden inceleyebilir ve başvurmak istediğiniz ilanın detaylarını öğrenebilirsiniz. İşte başvuruları devam eden kamu memur alım ilanları...

MEMUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Devlet Personel Başkanlığı, 17 Aralık 1960 tarihinde 160 sayılı Kanunla "Devlet Personel Dairesi" olarak kurulan ve 8 Haziran 1984 tarih ve 217 sayılı KHK ile yeniden düzenlenmesiyle şimdiki adını alarak Başbakanlığa bağlı olarak yeniden kurulan genel bütçeli bir kurumdur.

DPB İÇİN KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR ve DPB 'de yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

T.C. vatandaşı olmak.
Kamu haklarınından yoksun olmamak.
TCK 53 üncü maddesinde yer alan süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamış olmak.
Erkek adaylar için askerlik yapmış, tecilli ya da henüz askerlik çağına gelmemiş olmak.
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmamak..
Güvenlik soruşturması sonucu olmak

DEVLET MEMURU NASIL OLUNUR?

2019 yılında devlet memuru olmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurusunda bulunarak sınavdan yüksek not almalıdır.

Yüksek not elbette kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımı ilanlarına göre değişmektedir ancak size en uygun memur alımına başvuru yapmak istiyorsanız kamu kurumlarının memur alımlarında KPSS puan sıralamasına göre adaylar arasından eleme yaptığını unutmayın.

DEVLET MEMURU NE İŞ YAPAR?

Devlet memuru yapılan iş ve göreve göre farklı kategorilerde sınıflandırılabilir. Memur denilince akla masa başı iş geliyor ancak pek çok memur sahada görev almaktadır. Memurların yaptıkları görevler bağlı oldukları kuruma göre değişmektedir.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorunda ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır.

Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30,40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu lise, lisans ve önlisans olarak bilinmektedir.

Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir.

Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.