Temmuz ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde personel alımları devam ediyor

Temmuz ayının girmesi ile birlikte bir çok bakanlık ve kamu kurumu binlerce memur personel alıyor. Alımlar KPSS ile ve KPSS siz olarak yapılıyor. Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları alımlarında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar. Bunlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2019, 13:23 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 12:49
Temmuz ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde personel alımları devam ediyor

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayının başlamasıyla birlikte kamu kurumları personel ve memur ilanları yayınlamaya başladı. Bu bağlamda haberimizde Temmuz ayı memur alım ilanlarına yer vereceğiz. Temmuz ayında kamu alımları devam ederek binlerce aday iş sahibi olacak ve mesleği üzerine kariyer yapma fırsatı yakalayabilecek.

Temmuz ayında kamuya almı yapılacak Memur Personel Alımı ilanları ile adaylardan genel olaraki 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamaları, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak gbi genel nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Ayrıca bunun dışında adaylardan aşağıdaki Özel nitelikler aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

Kamuya Kamu Personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar kurumların belirlediği özel nitelikleri taşımak zorundadırlar. Hem Genel Hemde özel şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Buna göre adaylardan özel olarak, Eğitim, Yaş, KPSS ( aranıyorsa ), YDS ( aranıyorsa ), tecrübe şartı gibi nitelikler aranmaktadır.

Eğitim Şartı: Eğitim şartı olarak adaylardan, Alımı yapılacak boş kadro veya pozisyon için adaylar mutlaka belirtilen eğitim seviyesinde olmak zorundadırlar. Buna göre adayların en az ilköğretim mezunu olmak şartı ile, Lise mezunu, Önlisans Mezunu veya Lisans mezunu olmaları gereklidir.

Bunun dışındaki kamu kurumlarına başvuru yapacak adaylar en az lise mezunu veya en az önlisans mezunu olmak zorunludur. Lisans mezunlarından, 4 yıllık eğitim veren alımımı yapılacak ilgili alan için eğitim görmüş veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarına mezun olmuş olmaları gereklidir.