İbrahim Tatlıses'in 21 bin liralık tazminat davasında flaş gelişme! Necdet Rüştü Efe’nin tek mirasçısı Şirin Nisan Dengiz şikayet etmişti

Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe’nin tek mirasçısı olan kızı Şirin Nisan Dengiz şikayet etmişti... İbrahim Tatlıses'in 21 bin liralık tazminat davasında flaş gelişme! Geçtiğimiz aylarda babasının eserinin İbrahim Tatlıses ile İdobay Müzik tarafından izinsiz kullanıldığını iddia ederek soluğu mahkemede alan Şirin Nisan Dengiz 21 bin liralık tazminat davası açmıştı... Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, dava dosyasını bilirkişiye gönderdi.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2021, 12:32 Güncelleme 05 Aralık 2021, 12:43
İbrahim Tatlıses’in 21 bin liralık tazminat davasında flaş gelişme! Necdet Rüştü Efe’nin tek mirasçısı Şirin Nisan Dengiz şikayet etmişti

İÇİNDEKİLER

İbrahim Tatlıses'in 21 bin liralık tazminat davasında flaş gelişme! Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe'nin kızı Şirin Nisan Dengiz, geçtiğimiz aylarda babasına ait 'Batan Gün Kana Benziyor' adlı eserin Tatlıses'in 'Yağmurla Gelen Kadın' albümünde izinsiz şekilde kullandığını iddia etmişti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Dengiz dilekçesinde; İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından eserin izinsiz kullanıldığı belirtildi.

İNCELEME YAPILACAK

Dilekçede; "Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir" denilerek 21 bin lira tazminat talebinde bulunmuştu.