Deprem üzerinden Başkan Erdoğan'a karşı suç duyurusunda bulunan avukatların kirli sicili ortaya çıktı

Sözde avukatlık mesleğini icra eden 61 isim Kahramanmaraş ve 10 ilin etkilendiği depremlerdeki can kayıplarında sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla Başkan Erdoğan, bakanlar, valiler, belediye başkanları, GSM operatörleri ve müteahhitler hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP yandaşı Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde adı geçen avukatların kirli sicili ortaya çıktı. Avukatlardan devlete katil diyenler olduğu gibi bazılarının terör örgütü DHKP-C'lileri savunduğu, PKK'yı akladığı bir CHP'linin ise kendisine başvuran kadını taciz ettiği ortaya çıktı. İşte Başkan Erdoğan'a karşı başlatılan algı operasyonuna katılan isimlerin kirli sicili.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2023, 01:58 Güncelleme 22 Şubat 2023, 01:58
Deprem üzerinden Başkan Erdoğan’a karşı suç duyurusunda bulunan avukatların kirli sicili ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak değerlendirilen 7.7 ve 7.6'lık büyük depremler sonrası Başkan Erdoğan ve hükümeti hedef alanlar kirli algı operasyonuna bir yenisini daha ekledi.

CHP yandaşı Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, sözde avukatlık mesleğini icra eden 61 isim Kahramanmaraş ve 10 ilin etkilendiği depremlerdeki can kayıplarında sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla Başkan Erdoğan, bakanlar, valiler, belediye başkanları, GSM operatörleri ve müteahhitler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Depremin ilk anından itibaren milletin yanında olan ve kentsel dönüşüm hamlesiyle depreme dayanıklı konutlar yapan hükümeti suçlayan sözde "halk dostu" avukatların geçmişteki paylaşımları ve haklarında yazılan haberler ise başlatılan algı operasyonunu gözler önüne seriyor. Avukatlardan devlete katil diyenler olduğu gibi bazılarının terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı Selçuk Kozağaçlı'yı savunduğu bir CHP'linin ise kendisine başvuran bir kadını taciz ettiği ortaya çıktı. İşte Başkan Erdoğan'a karşı başlatılan algı operasyonuna katılan isimlerin kirli sicili:

CHP'Lİ ESKİ BARO BAŞKANINA TACİZDEN CEZA
Adana Barosu eski Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, kendisine boşanmak için başvuran bir kadını taciz ettiği için Aralık 2020'de para cezasına çarptırılmıştı. Kararı istinafa taşıdığını söyleyen mağdur N.Ç., "Sürekli Çıtırık ile iş birliği yapan avukat arkadaşlarından tehdit telefonları alıyorum. Hukukçu olan bir kişinin böyle davranışlarda bulunması hiç doğru değil" diye konuşmuştu.



BAŞKAN ERDOĞAN'A POLİSE VE DEVLETE KATİL DİYENLER
Avukat İlke Yakupoğlu Ergün'ün Başkan Erdoğan'a polise ve devlet katile dediği paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

GEZİ'YE DESTEK VERENLER
Terör örgütlerinin destek verdiği, Başkan Erdoğan ve hükümeti yıkma girişimi olan Gezi Parkı eylemlerine katılan avukat Pınar Akbina'nın paylaşımlarında polise katil dediği belirlendi.

27 Mayıs 2013'te başlatılan Gezi Parkı eylemi ülke geneline yayılarak o dönem Başbakan olan Başkan Erdoğan ve hükümeti hedef almıştı.

Tacettin Çolak

Polat Balkan

Ömer Faruk Eminağaoğlu

Kerim Bütün

Kerem Donat

Ebru Beşe


KATİL DEVLET PAYLAŞIMLARI
Avukat Beşe'nin devlete katil diyerek paylaşımlar yaptığı da belirlendi.

Yıldız Akdeniz

Büşra Açıkgöz

Cansu Telli

Veli Kargın


DEPREM ÜZERİNDEN PROVOKASYON YAPANLAR
Suç duyurusunda bulunan avukat Savaş İşliyen'in sosyal medyada deprem üzerinden büyük bir provokasyona imza attığı ortaya çıktı. İşliyen yaptığı paylaşımda, "Belki zamanı değil diyeceksiniz ama bilin! Hatay halkı Hatay'ı terk etmesin. Çünkü Hatay'a Katar ve diğer Arap ülkelerine satılacak çok lüks konutlar yapılacak. Çok büyük şehir kurulacak." diyerek deprem bölgesinde kentsel dönüşüm yapılmasın diye vatandaşları kışkırtan CHP'liler gibi depremzedeleri kışkırttı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SAVUNAN MİLİTAN AVUKATLAR
Sözde avukatlar arasında devleti açıkça terörist ilan edenler de var. Naif Şaşmaz isimli militan avukatın devleti bölücü olmakla suçlayıp PKK'yı aklamaya çalıştığı görüldü. Şaşmaz'ın, "Bölücü olanın devlet ve hükümet olduğu ayan beyan ortadadır. Devlet, Kürt öldürdükten sonra, yanına silah koyup "terörist" damgası vuruyor. Silahlı fotoğrafını çekemezse de PKK yaptı diyor." diyerek PKK'ya karşı devleti suçladığı görüldü.

Suç duyurusunda bulunan avukat Doğan Erkan terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı Selçuk Kozağaçlı'yı savunduğu paylaşımlar.

AVUKAT ZAFER KAZAN
Başkan Erdoğan'ı hedef alan avukatlardan Zafer Kazan'ın sözde özgürlük için açlık grevi yapan DHKP-C bağlantılı Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı savunduğu ortaya çıktı.


BAŞKAN ERDOĞAN DÜŞMANLARI
Başkan Erdoğan'ın adaylığı konusunda yalan ve iftira ile mahkeme mahkeme dolaşan avukat Sait Kıran da dava açanlar arasında.

Deniz Vural

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN