Ekrem İmamoğlu intikam düğmesine bastı! Aparat İbrahim Özkan devrede: İYİ Parti'de kurultay iddiası | Takvim.com.tr yetkili isimlere sordu

31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan sonuçlar sonrası İYİ Parti'de ipler koptu. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz görevinden istifa ettiğini duyurdu. Genel Başkan Meral Akşener'e de istifa çağrısında bulunan Yılmaz, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Bilge Yılmaz'ın ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi İrem Yaman partisinden ve partisindeki görevlerinden istifa etti. Peş peşe istifalar sonrası Ekrem İmamoğlu intikam düğmesine bastı. İYİ Parti’deki gerilimi yükseltmek için İbrahim Özkan aracığıyla “İYİ Parti Genel Başkanı Akşener; Kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını açıkladı” iddiası ortaya atılırken, Ekremci medya tarafından körüklendi. Yaşananlar sonrası Takvim.com.tr, İbrahim Özkan'ın söz konusu iddiasını İYİ Parti'den yetkili isimlere sordu. İYİ Parti'den konuyla ilgili basın açıklaması geldi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 21:17 Güncelleme 01 Nisan 2024, 13:12
Ekrem İmamoğlu intikam düğmesine bastı! Aparat İbrahim Özkan devrede: İYİ Parti’de kurultay iddiası | Takvim.com.tr yetkili isimlere sordu

İÇİNDEKİLER

Tüm Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başına gitti. Açılan sandıklarda hezimetle ayrılan İYİ Parti'de ise ipler koptu.



BİLGE YILMAZ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı Bilge Yılmaz görevinden istifa etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yılmaz, "İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklamasında bulundu.



AKŞENER'E İSTİFA ÇAĞRISI
"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum"
diyen Bilge Yılmaz, "Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok" ifadelerini kullandı.

BİLGE YILMAZ'IN ARDINDAN BİR İSTİFA DAHA
Bilge Yılmaz'ın istifa açıklamasının ardından bir istifa daha geldi. İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi İrem Yaman partisinden ve partisindeki görevlerinden istifa etti.



EKREM İNTİKAM DÜĞMESİNE BASTI!
Peş peşe istifalar sonrası Ekrem İmamoğlu intikam düğmesine bastı. İYİ Parti'deki gerilimi yükseltmek için İbrahim Özkan aracığıyla "İYİ Parti Genel Başkanı Akşener; Kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını açıkladı" iddiası ortaya atıldı.



EKREMCİ ODA TV KÖRÜKLEDİ
İbrahim Özkan'ın iddiası sonrası Ekremci medya olarak bilinen Oda TV "Gecenin bombası Odatv'den... Meral Akşener istifa ediyor" başlığı ile olayı körükledi.

TAKVİM.COM.TR YETKİLİ İSİMLERE SORDU
Takvim.com.tr,
İbrahim Özkan'ın söz konusu iddiasını İYİ Parti'den yetkili isimlere sordu. Söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyleyen İYİ Partili yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapacaklarını ifade ettiler.

İYİ PARTİ'DEN İLK RESMİ AÇIKLAMA
İYİ Parti'den konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında "Bugün yapılan Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin gayri resmi sonuçların belirmesiyle birlikte yarın Genel Başkanımız sayın Meral Akşener bir basın toplantısı gerçekleştirecektir. Bunun dışındaki bilgi ve haberlere itibar edilmemesi gerekir. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" denildi.



SİYASİ RÜŞVET TESCİLLENMİŞTİ
Ekrem İmamoğlu daha önce de İbrahim Özkan aracığıyla bir ilçede İYİ Parti belediye başkan adayına siyasi rüşvet teklif ederek adaylıktan çekilmesini istemişti.

İYİ PARTİLİ YÜCEL ÇOŞKUN'DAN ÇOK SERT TEPKİ
Sosyal medya hesabından "Kamuoyunun dikkatine!" diyerek açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Çoşkun, "Son gece bile CHP tarafından operasyona maruz kalıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.



Çoşkun şunları dedi:

APARAT İBRAHİM ÖZKAN
Son gece bile CHP tarafından operasyona maruz kalıyoruz. Dün bir ilçemizde, İmamoğlu'nun operasyon aparatı İbrahim Özkan aracılığıyla belediye başkan adayımıza siyasi rüşvet olarak bir iştirakin genel müdür yardımcılığı ve simdiye kadar yaptığı seçim masrafının ödenmesi teklif edildi.

İBRAHİM ÖZKAN

Bugün yine aynı ilçede, bir ilçe başkan yardımcımız rüşvet karşılığı beraberindeki bazı kişilerle istifa etti ve CHP'yi destekleyeceğini açıkladı.

"SEÇİMDEN SONRA ÇIKACAK YÜZÜNÜZ OLMAYACAK"
Seçimden bir gece önce artık her şey millet iradesine kalmışken kurulan bu kumpasları görüyoruz. İYİ Partililer de Türk Milleti de çok iyi görüyor. İYİ Parti'nin İBB'de ve 39 ilçede adayı vardır. İYİ Partililer adaylarının arkasında durmaya son ana kadar devam edecek. Operasyonculara yer de fırsat da vermeyeceğiz. Kendilerini menfaat için satılığa çıkaranların bundan sonra sokağa çıkacak yüzü olmayacak.

İŞİN UCU PARA KULELERİNE ÇIKTI
Öte yandan İYİ Parti'ye yapılan kurumsal operasyonun ucu CHP'deki para kulelerine kadar uzandı. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilen Nuray Nuray Başaran, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Ankara'da para dağıtılarak bizim içimiz boşaltılıyor, İstanbul'da da çok büyük ihaleler verilerek bizim partimizin içi boşaltılıyor." dediğini aktardı.

Başaran şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kaynakları ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun tasfiye edildiğini gördük. Dün itibariyle Meral Hanım devreye girdi. Dün itibariyle biliyorsunuz Meral Hanım çok önemli açıklamalar yaptı ve dedi ki 'partinin içinden ellerinizi çekin'. Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu'na söyledi hem de Mansur Yavaş'a. Meral Hanım'ı aradım, biraz bilgi istedim.

"GÜRBÜZ ŞALLI 200 BİN TL'YE ANLAŞTI"
Mamak İlçe Başkanı Gürbüz Şallı, İYİ Parti'den altıncı sırada meclis üyesi. aynı zamanda iyi 130.000 TL para veriyorlar, 200.000 liraya anlaşıyorlar, 70.000 TL'sini sonra vereceğiz diyorlar ve çocuğunu işe alıyorlar. Böylelikle ikna ediyorlar. Buna da parayı veren şu anda Keçiören CHP Başkan adayı Mesut Özarslan. Özarslan aynı zamanda İYİ Parti Kurucu İl Başkanı.

"ANKARA'DA PARA DAĞITILARAK PARTİMİZİN İÇİ BOŞALTILIYOR"
Meral Hanım diyor ki yani Ankara'da para dağıtılarak bizim içimiz boşaltılıyor, İstanbul'da da çok büyük ihaleler verilerek bizim partimizin içimiz boşaltılıyor. Bu tespitler Meral Hanım'a ulaşıyor. Diyor ki; İbrahim Özkan ile ciddi ticari ilişki yapmaya başlıyorlar, büyükşehir belediyesinden ilan ihaleler veriyor. Ali Kıdık'a inanılmaz İstanbul'da büfeler dağıtılıyor. Biz şimdi bunları öğreniyoruz.

İŞE ALINAN 22 BİN İYİ PARTİLİ GENÇ
Eski dönemde İBB'ye alınan İYİ Partili gençler var, 22.000 civarında. Keza Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yine İYİ Parti'nin gençlerinden alınmış ve bu gençlere de 'eğer bize çalışmazsanız İYİ Partili olarak burada bizim yanımızda görünmezseniz işten çıkarırız' tehdidiyle karşı karşıya.



İYİ PARTİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAK
İYİ Parti'de yakın bir zamanda özellikle 2 Büyükşehir Belediye başkanının bu parasal ilişkileri ve siyasette parayla koltuk satın alma ya da gelecek inşa etmek noktasındaki hareketleri noktasında onlar da bir hukuki süreç başlatacaklar.

"BÜTÜN BU PARA İLİŞKİLERİNE BAKTIĞINIZDA BUNUN KAYNAĞI YOK"
Makbuz yok, harcanan yer yok, nasıl dağıtıldığı, nasıl toplandığı belli değil. Açılan bir kurultayla ilgili soruşturma var, bu soruşturmaya ifade veren bazı kişilerin demeçler ve kamuoyu ilişkileri var biliyorsunuz bütün bu para ilişkilerine ve ağına baktığınızda bunun kaynağı yok.



"KİPTAŞ'TAN DELEGELERE 70 DAİRE VERİLDİ"
Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongresinde o gece yaşadıklarımız, işte delegelere dağıtılan paralar ki onunla ilgili açılmış bir savcılık soruşturması var. Oraya ifade veren, belge bilgi veren Hasan Şenyurt çıktı konuştu, 70 tane delegeye ev alındığından bahsetti. Kemal Bey'in odasında da bunlar o gece konuşuluyordu.


İMAMOĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE KURUMSAL OPERASYON
İYİ Parti lideri Meral Akşener de daha önce kurumsal operasyonu tasdiklemişti.. Akşener, "Partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı" diyerek CHP ve Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurmuştu.



AKŞENER'DEN İMAMOĞLU'NA: İSTANBUL'U YÖNETEMEZ
Sonrasında "Bizi engelleyen Saraçhane" çıkışında bulunan Akşener, Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez. Sırtında ihmallerin hataların, veballerin yükünü taşıyanlar da koltuk kavgalarının bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez" ifadelerini kullanmıştı.

Bir yandan da CHP ve Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'deki zaman ayarlı istifalarla Meral Akşener'i köşeye sıkıştırmayı hedefliyor.



KURUMSAL OPERASYON TESCİLLENMİŞTİ
Tüm yaşananlar sonrası CHP'li Özgür Özel'in "Bizim emeğimizle var edilen televziyon kanallarında sözleri" kurumsal operasyonu adeta tescillemiş olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN