DEM parmak sallıyor! Meral Danış Beştaş'tan İmamoğlu'na 'bizi de göreceksin' ültimatomu: Bu oylar benimdir deme seçmenimiz sana oy verdi

CHP ile DEM Parti arasında Kandil'in baskısıyla kurulan örtülü ittifak seçim sonuçlarına yansıdı. Yeşil Sol Parti İstanbul’da yüzde 8 oy alırken, DEM yüzde 1.5’e geriledi. DEM oyları CHP’ye aktı.Başak Demirtaş'a el çektirip yerine aday gösterilen DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş, Ekrem İmamoğlu'na 'bizim sayemizde kazandın' ültimatomu çekti. Beştaş, "İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın, aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz CHP’ye oy verdi" dedi. DEM'den gelen 'malumun ilanı' niteliğindeki bu açıklama sonrası kirli ittifak tescillendi. Akıllara İmamoğlu'nun DEM'le ittifak uğruna PKK ile yaptığı 100 milyon dolarlık kirli mutabakat geldi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 23:00 Güncelleme 01 Nisan 2024, 14:10
DEM parmak sallıyor! Meral Danış Beştaş’tan İmamoğlu’na ’bizi de göreceksin’ ültimatomu: Bu oylar benimdir deme seçmenimiz sana oy verdi

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel idarecilerini belirlemek için sandık başına gitti.

İstanbul'da %75'i açılan sandıklara göre Ekrem İmamoğlu ipi göğüsledi. İYİ Parti'nin 40 bin küsür, DEM Parti'nin 120 bin küsür oy alması bu partilerin seçmeninin tabanda İmamoğlu'na yöneldiğini gösterdi.

DEM DESTEĞİ İLE KOLTUĞUNU KORUDU
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019'da olduğu gibi bir kez daha DEM Partililerin desteğiyle koltuğunu korumayı başardı. 2014 yılı cumhurbaşkanlığı seçiminde dönemin HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da yüzde 9.1 oy oranına erişerek dikkat çekmişti.

HDP/DEM'in bu potansiyeline rağmen yerel seçimlerde Meral Danış Beştaş'ın aldığı düşük oy, büyükşehir konusundaki örtülü ittifakı bir kez daha gözler önüne serdi.

CHP- DEM arasında pazarlık görüşmesi.CHP- DEM arasında pazarlık görüşmesi.

DEM'Lİ İTTİFAK İŞE YARADI
Esenyurt başta olmak üzere birçok noktada DEM Parti'nin işaret ettiği isimleri aday gösteren CHP, belediye meclisi için de aday listelerini DEM'li siyasilerle doldurmuştu.

İBB konusunda herhangi bir uzlaşı olmadığını savunan iki partiye rağmen, Beştaş'ın seçim çalışmalarında geri planda kalması eleştirileri de beraberinde getirmişti.

Tam da bu noktada DEM Parti'nin İstanbul adayı Meral Danış Beştaş'tan İmamoğlu'na ültimatom niteliğinde bir uyarı geldi.
Beştaş, "İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın, aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi neden? Çünkü AKP'yi cezalandırmak istedi" ifadelerini kullandı.



DEM Parti'nin Ekrem İmamoğlu'na 'bizim sayemizde kazandın' mesajı göndermesi CHP - DEM - Kandil hattındaki kirli ittifakı da tescillemiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde de HDP/DEM'li Azad Barış açık açık "Kürtler Ekrem İmamoğlu'na oy verecek. Çünkü DEM İstanbul'da kazanamaz" itirafında bulunmuştu.
Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde açılan DEM bayrakları


TAKVİM, CHP - DEM - Kandil hattındaki ittifakın süreçlerini sizler için derledi;


Başak Demirtaş'ın adaylığı Kandil'den gelen veto ile çekilerek Ekrem İmamoğlu'na alan açacak oy potansiyeli daha düşük Meral Danış Beştaş İstanbul'da aday gösterildi.

Beştaş da İstanbul dışında seçim kampanyası yürüterek İmamoğlu'nun ayağına dolanmadı.

ELEBAŞLARI İMAMOĞLU İÇİN OY DİLENDİ

PKK elebaşı Helin Ümit, Kandil'in İstanbul seçimlerine müdahalesini itiraf ederek, "PKK Türkiye siyasetini etkiliyor. PKK Türkiye siyasetini derinden etkileyen ve yönlendiren bir güçtür. Bunu herkes bilecek." dedi. Bir başka elebaşı Bese Hozat ise "Türkiye sermayesinin çeyreği İstanbul'da" diyerek DEM'e "Ekrem İmamoğlu'na oy verin kazançlı çıkarsınız" çağrısında bulundu.

ESENYURT VE CHP LİSTELERİ DEM'E PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

CHP'li Ekrem İmamoğlu ise hem DEM'i hem de Kandil'i memnun etmek için deyim yerindeyse her tuşa bastı. Esenyurt DEM'e peşkeş çekildi. İstanbul'un diğer ilçelerinde DEM'liler CHP listelerinden kendilerine yer buldu. İmamoğlu'nun mitinglerinde açılan DEM Parti bayrakları ise ittifakın bir başka somut delili olarak kayıtlara geçti.


İMAMOĞLU'NDAN PKK İLE 100 MİLYON DOLARLIK KİRLİ MUTABAKAT

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun DEM'le ittifak uğruna hem Kandil'deki hain kadrosuna hem de PKK'nın Avrupa ayağına 100 milyon dolar para aktardığı ortaya çıktı.

Aralık 2023'te başlayan 'DEM'li pazarlık trafiğinde 'kent uzlaşısı' kavramı doğdu. Ekrem İmamoğlu Brüksel'e giden DEM'li heyetin uçak biletini bile aldı. Takip eden süreçte Başak Demirtaş adaylıktan el çektirildi, Saraçhane'den PKK elebaşı Remzi Kartal adına yüklü bir ödeme yapıldı. İmamoğlu, 15 Şubat'ta da PKK ile Esenyurt mutabakatı yaptı.

Bu süreçte DEM adına Azad Barış, İmamoğlu adına Resul Emrah Şahan ve Mahir Polat başrolü oynadı.

"Ekrem İmamoğlu'nun PKK'nın Avrupa ayağına DEM'le İstanbul'da ittifak yapmak için ödediği 100 milyon dolar İBB bütçesinden mi çıktı?" sorusu da önem kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN