DEM'den Esenyurt'ta 'APO' mitingi! CHP ittifak uğruna "Öcalan'a özgürlük" çizgisine geldi... Daha nelere boyun eğecekler?

CHP, DEM'le yürüttüğü kirli ittifakın diyetini bölücü talep ve emellere göz yumarak ödüyor. DEM Parti, CHP ile ortak aday çıkarttığı Esenyurt'ta 'APO' mitingi yapıldı. Miting alanında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri asıldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları "Sayın Öcalan uzun süredir tecrit altında. İmralı Cezaevi kapatılmalıdır, tecrit sistemi yaşamın her alanında son bulmalıdır." ifadelerini kullandı. CHP'nin Esenyurt'ta eski HDP'li Ahmet Özer'i aday göstererek 'uzlaştığı' DEM'in APO mitingi skandalı sonrası "CHP 'APO'ya özgürlük' çizgisine geldi" yorumları yapıldı.

Giriş Tarihi 25 Şubat 2024, 11:24 Güncelleme 25 Şubat 2024, 20:11
DEM’den Esenyurt’ta ’APO’ mitingi! CHP ittifak uğruna Öcalan’a özgürlük çizgisine geldi... Daha nelere boyun eğecekler?

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere sayılı bir zaman kala CHP - DEM hattındaki bölücü ittifaka şahitlik ediyor.

'Kent uzlaşısı' maskesine sığınıp "DEM'e göre aday belirliyoruz" itirafında bulunan CHP, Esenyurt'ta Ali Gökmen'i çekip eski HDP'li Ahmet Özer'i aday gösterdi.


İMAMOĞLU MİTİNGDE 'DEM'LENDİ
İnfiale sebep olan bu durum CHP - DEM ittifakının somut delili olarak kayıtlara geçerken Ekrem İmamoğlu mitinglerinde DEM Parti bayraklarının sallanması dikkatlerden kaçmadı.

İTTİFAK İTİRAFI
Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın yerine Ekrem İmamoğlu'na alan açmak için Kandil'den gelen talimatla aday gösterilen Meral Danış Beştaş, CHP ile yaptıkları iş birliğini itiraf etti.

İktidar ile herhangi bir anlaşmalarının olmadığını hatta görüşmelerinin bile olmadığını söyleyen Meral Danış Beştaş, CHP ile yaptıkları ittifakı işaret ederek, "Olsa zaten Esenyurt gibi Mersin gibi açıklarız." dedi.



CHP/DEM'DEN ESENYURT'TA APO MİTİNGİ
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP, DEM'le yürüttüğü kirli ittifakın diyetini bölücü talep ve emellere göz yumarak ödüyor.



Bu kapsamda DEM Parti, CHP ile ortak aday çıkarttığı Esenyurt'ta 'APO' mitingi yaptı.

Miting alanında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.

"İMRALI KAPATILSIN APO ÇIKSIN"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları "Sayın Öcalan uzun süredir tecrit altında. İmralı Cezaevi kapatılmalıdır, tecrit sistemi yaşamın her alanında son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.



"CHP 'APO'YA ÖZGÜRLÜK' ÇİZGİSİNE GELDİ
Bu skandal "CHP 'APO'ya özgürlük' çizgisine geldi" yorumlarını da beraberinde getirdi.


Hatırlanacağı üzere CHP heyeti, DEM Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan CHP Genel Merkezi'nde kırmızı halılarla karşılamıştı. DEM'li Tayip Temel ise toplantıda asıl gündemin Öcalan ve kayyumlar olduğunu itiraf etmişti.

Bu görüşme sonrası PKK'nın Avrupa ayağı da CHP - DEM ittifakına yol haritası çizip "Öcalan'ı özgürleştirmek için süreç müsait" çağrısı yapmıştı.

DEM, her fırsatta 'yerel özerklik' talebini dile getirip bölücü emellerini açık ediyor. Bebek katili Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceklerini beyan eden DEM'liler PKK'ya açık seçik destek vermekten geri durmuyor, "Abdullah Öcalan'ın paradigması hayat buluyor" diyor.