Türkiye ilk kez TAKVİM'den okudu! Kandil'den emir geldi Başak Demirtaş adaylığı çekti... PKK elebaşı Mustafa Karasu'dan DEM'e CHP'li yol haritası

Başak Demirtaş, DEM Parti'den İBB adayı olmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Türkiye Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin perde arkasını ise ilk kez Takvim'den öğrendi. Kandil'deki ininden açıklama yapan PKK elebaşı Mustafa Karasu, DEM'e CHP'li yol haritası çizdi. İş birliğini 'çok önemli' olarak niteleyen Karasu, "Pazarlığı sıkı tutun, ittifakı güçlendirin" çağrısı yaptı. Başak Demirtaş'ın zaman ayarlı 'adaylık' çıkışını değerlendiren PKK elebaşı, Demirtaş'ı 'ittifakı tıkayan' olarak tescilleyip zılgıt çekti. Gelişme üzerine Başak Demirtaş adaylıktan çekildi. Öte yandan Karasu, AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'u rezil sözlerle hedef gösterdi. Bu durum CHP - Kandil hattında dönen organize dolapları açık etti. Bir yandan da CHP'nin direkt Kandil'le anlaştığı, DEM'in düşük profilli aday çıkarıp İmamoğlu'na alan açacağı konuşuluyor.

Giriş Tarihi 07 Şubat 2024, 10:12 Güncelleme 24 Şubat 2024, 09:22
Türkiye ilk kez TAKVİM’den okudu! Kandil’den emir geldi Başak Demirtaş adaylığı çekti... PKK elebaşı Mustafa Karasu’dan DEM’e CHP’li yol haritası

İÇİNDEKİLER

CHP ile PKK'nın siyasi ayağı DEM'in ittifak pazarlığı iyiden iyiye kızıştı. Adayların resmi olarak açıklanmasına günler kala CHP, Adalar ve Esenyurt'u koz olarak kullanırken; DEM Parti adına Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışı kulisleri hareketlendirdi.

Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ise hapishaneden pazarlık sürecine müdahil oldu, "DEM Parti kimsenin payandası değil" diyerek el yükseltti. Bu durum sonrası CHP iyiden iyiye köşeye sıkışırken Ekrem İmamoğlu'na yakın medyadan "DEM Parti aday çıkarırsa en çok İmamoğlu etkilenir" sesleri yükseldi.

PKK'dan DEM ve CHP'ye 31 Mart mesajı!

Geride bıraktığımız gün de Ekremci fondaşlar Demirtaş'ın adaylıktan çekileceğine dair kulis paylaştı.



DEMİRTAŞ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ: ORTAK GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Başak Demirtaş, DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Demirtaş, "Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.



"ADAY OLMAMASI GÖRÜŞÜNE VARILDI"
DEM Parti'den ise "Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım'la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır" açıklaması geldi.

DEM Parti, İstanbul'da ve diğer kentlerde aday göstereceği isimleri 9 Şubat'a kadar kamuoyuyla paylaşacak.




DÜN KANDİL'DEN EMİR GELDİ BUGÜN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Türkiye, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin perde arkasını ilk kez Takvim'den öğreniyor... Demirtaş'ın PKK talimatı ile çekildiği Kandil'deki ininden açıklama yapan elebaşı Mustafa Karasu'nun sözleri ile bir kez daha tescillendi. Karasu DEM'e CHP'li yol haritası çizdi.

PKK elebaşı Mustafa Karasu


PKK ELEBAŞI: CHP İLE İŞ BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
DEM Parti'nin yerel seçimde CHP ile ii birliği yapıp birbirlerini yıpratmaması gerektiğine dikkat çeken elebaşı Karasu, "Kürt halkı açısından, Türkiye halkıyla, Türkiye demokrasi güçleri ile ittifak içinde olmak, onlarla birlikte hareket etmek çok önemli" ifadelerini kullandı.

Olmayan Kürt sorunu üzerinde tepinen PKK elebaşı Mustafa Karasu, CHP ile yapılacak iş birliğiyle bu sorunun çözüleceğini dile getirdi;

Kürt sorunun çözümünün buradan geçtiği bilinmeli. Bu bakımdan Kürtler uzun süredir, özellikle Apo'nun yaklaşımları, perspektifleri çerçevesinde her yerde, demokrasi güçleriyle, sosyalist güçlerle, demokrasiden çıkarı olan toplumsal kesimlerle hep ittifak kurdu. Yakın zamanda Emek ve Özgürlük İttifak kuruldu. Bunlar önemlidir. Bunlara sahip çıkmak lazım. Demokratik siyasetin gelişi, demokratikleşmenin gelişi böyle olacak. Demokratik güçlerle, sosyalistlerle ittifak yapılarak yine Türkiye'nin en dinamik iki demokratik gücünün Kürtlerin, Alevilerin ortak tutumuyla, mücadelesiyle, ittifakıyla demokrasi mücadelesi gelişecek.

CHP - DEM ittifak görüşmeleri


KANDİL'DEN DEM'E... "CHP İLE PAZARLIĞI SIKI TUTUN, İTTİFAKI GÜÇLENDİRİN"
DEM Parti'ye "CHP ile pazarlıkta elinizi sıkı tutun" talimatı veren PKK'lı Karasu, "İttifak konusunda, ortaklaşma konusunda herkes hassas olmalı. En fazla da tabii ki Kürt halkı olmalı. Türkiye'deki demokrasi güçleriyle ortaklaşarak, ittifakları güçlendirerek, var olan ittifakları sahiplenerek, ittifaklara değer vererek bu mücadeleyi yürütmek gerekiyor" dedi.

PKK elebaşı Mustafa Karasu


PKK'DAN DEMİRTAŞ'IN İBB ADAYLIĞINA ZILGIT... "İTTİFAKI TIKADI, KÜRTLER BUNA KULAK VERMESİN"
Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın zaman ayarlı 'adaylık' çıkışını değerlendiren elebaşı Mustafa Karasu, Demirtaş, CHP ve DEM içerisindeki bazı isimleri 'ittifakı tıkayan' olarak tescilleyip zılgıt çekti.



Karasu, "Bazı çevreler ittifakları tıkayabilir, ittifaklar şöyle böyle diyebilirler. Kürt halkı bunlara kulak vermemeli. İttifakları tukaka eden, ittifakları kötüleyen anlayışlar Kürt dostu değildir. Kürtlerin iyiliğin isteyenler değildir.Bu bakımdan Kürtler, demokratik siyasette, bu seçim sürecinde esas yaklaşımını demokrasinin gelişmesi ve demokratikleşme doğrultusunda geliştirmeli ve tutumlarını koymalı" şeklinde konuştu.

AK Parti İBB adayı Murat Kurum

PKK - KANDİL HATTINDA ORGANİZE İŞLER: KURUM'U HEDEF GÖSTERDİLER
6 Şubat depremleri ve Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi üzerinden muhalefete çağrı yapan PKK elebaşı Mustafa Karasu, AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'u da rezil sözlerle hedef gösterdi.

Karasu "İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum suçludur. Ama muhalefet de gerçekten normal yaklaştı. İktidarın başına dünyaya yıkmaları gerekiyor" dedi.

Bu durum CHP - Kandil hattında dönen organize dolapları bir kez daha açık etti.

CHP ESAS PAZARLIĞI KANDİL'LE YAPIYOR
Tam da bu noktada CHP'nin esas pazarlığı Kandil'le yaptığı bir kez daha tescillenmiş oldu.





DEM DÜŞÜK PROFİLLİ ADAYLA İMAMOĞLU'NA ALAN AÇACAK
Elebaşı Karasu CHP ile iş birliğin önemine dikkat çekip Selahattin - Başak Demirtaş çiftini "ittifakı tıkayan" olarak tanımlayarak zılgıt çekiyor.

Gelişme üzerine Demirtaş İBB adaylığından çekiliyor. Kandil'den baskı yiyen DEM'in ilerleyen günlerde daha düşük profilli bir aday çıkararak hem tabanın gazını alacağı hem de CHP ile pazarlıkta elini güçlendireceği konuşuluyor.

DEM'in düşük profilli adayı ile kendisini sağlama almaya hazırlanan Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti oylarını almak için DEM'i incitmeyecek milliyetçi bir üslup takınacağı konuşuluyor.



MİDE BULANDIRAN İDDİA... "CHP'LİLER KANDİL'LE 100 MİLYON DOLARLIK PAZARLIĞA OTURDU"

Peki, CHP - DEM - Kandil hattındaki kirli pazarlık süreci nasıl işliyor?

Kulislerde birtakım CHP'li isimlerin direkt Kandil'le temasa geçtiği konuşuluyor. Bu temas sonrası PKK DEM'e müdaha etti. "100 milyon dolarlık" pazarlık iddiası ise mide bulandırdı.

Kandil'le temas kuran İmamoğlu'na yakın CHP'li isimlerin Avrupa'da bitcoin üzerinden Kandil'e 20 milyon dolarlık ön ödeme yapmaya hazırlandığı öne sürüldü.


PKK'LI DURAN KALKAN DA 'CHP İLE İŞ BİRLİĞİ' DEDİ... "AK PARTİ YENİLMELİ"
PKK elebaşı Duran Kalkan geçtiğimiz günlerde 'Özgür teröristan' isteyerek küstah tehditler savurmuş, "Özgür Kürdistan yoksa Türklüğün geleceği tehlike altında" demişti.

Eli kanlı terörist açık açık AK Parti'nin kesin yenilgiye uğratılması gerektiğini dile getirip, "Çağrımız bu temelde" diyerek CHP - DEM işbirliğini işaret etmişti.

DEM'lilere 'Öcalan'lı yol haritası çizen Kalkan, "Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen eylem, direnme hamlelerini büyütmeli, zafere taşımalıyız" şeklinde konuşmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN