Meral Akşener defteri tamamen kapattı: Aynı hatayı tekrar yapmam! Teşkilatlara talimat verdi: CHP ile görüşmeyin

CHP - İYİ Parti hattında sular durulmak bilmiyor. Meral Akşener 'seçimlere tek girme' kararıyla eş güdümlü olarak bir zamanlar ablası olduğu İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a belediyecilik hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı girişti. Özgür Özel'i de es geçmeyen Akşener, "Başkalarının siyasi kariyerlerine, zıplama tahtası olmayız" diyerek açıkca rest çekti. CHP'ye karşı tüm kapıları kapatmakta kararlı olan Akşener'in son olarak teşkilatlara “el altından görüşme” yapılmaması için bir yazı gönderdiği ortaya çıktı.Öte yandan katıldığı bir programda vatandaşların sorularını yanıtlayan Akşener, son seçimde yaptığı hatalardan pişman olduğunu ifade ederek "Şimdiki aklım olsa, katiyen 6'lı masaya oturmazdım. Ama oldu işte. Onun için şimdi kendi başımıza (seçime) gidiyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2023, 11:24 Güncelleme 09 Aralık 2023, 14:10
Meral Akşener defteri tamamen kapattı: Aynı hatayı tekrar yapmam! Teşkilatlara talimat verdi: CHP ile görüşmeyin

İÇİNDEKİLER

Genel seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşısında Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösteren muhalefet büyük bir hezimet yaşadı.

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu Ekrem İmamoğlu ile hareket eden Özgür Özel'e kaptırdı. Meral Akşener ise "81 ilde aday çıkaracağız" diyerek hem CHP'ye hem de parti içine rest çekti.



KAPILARI KAPATTI
İYİ Parti istifa taciz ve akçeli işleriyle sarsılırken "Kaybedeceğiz" endişesine kapılan CHP, Meral Akşener ve İYİ Parti'nin kapısına dayandı.

Mansur Yavaş Genel Merkez'de ziyaret etti, Ekrem İmamoğlu telefonla darladı. "Meral Ablam" diyen Özgür Özel ise Akşener'i ayağına giderek ittifak davetini yineledi. Akşener ise CHP'den gelen bu talebi partisinin Genel İdare Kurulu'na götürdü ve gizli oy açık tasnif yöntemiyle yapılan oylamada CHP'ye ret kararı çıktı.

PAZARLIK KAPIŞMASI VE İNAT 'İP'LERİ KOPARDI
Alınan bu kararın Akşener ve İYİ Parti'nin 'ilke'li duruşundan değil, inada dönen pazarlığın ardından umulan sonucun alınamamasının etkili olduğu ortaya çıktı. Bunu da İYİ Partili Turan Çömez itiraf etti.

Çömez TBMM'de CHP'lilerle görüştüğünü belirterek somut bir teklif almadıklarını "Bakarız sonra" diyerek geçiştirildiklerini, bu yüzden GİK'ten 'müstakil' kararının çıktığını söyledi.


6'lı masaya geri döndüğü için büyük bir pişmanlık yaşayan Akşener, 'seçimlere tek girme' kararıyla eş güdümlü olarak CHP'li İBB'ye İETT üzerinden girişti. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, "Ülkemizde özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ İBB'YE 'NİTELİKSİZ' GÖNDERMESİ
CHP'li İBB'nin 'niteliksiz' ve 'yetersiz' olduğunu ima eden Akşener, "Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle kıyasladığımızda ulaşım hizmetleri hem nitelik hem nicelik açısından beklentileri karşılayamıyor" dedi.


KİMSEYİ ES GEÇMEDİ
İmamoğlu ve Özgür Özel'e "Başkalarının siyasi kariyerlerine, zıplama tahtası olmayız" diyerek rest çeken Akşener, Mansur Yavaş'a da 'korkak' dedi.

Akşener'in bu sözlerinin büyük yankı uyandırmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı etkinlik sonrası gazetecilerin, Akşener'in büyükşehirlerdeki yetersiz ulaşım eleştirisine cevap verdi.

ELEŞTİRİLERE YANIT:

İmamoğlu, "Ben İstanbul ismini duymadım konuşmasında. Ben mi kaçırdım acaba? İstanbul ismi var mıydı? Bilmiyorum. Ben üstüme alınmadım. Niye böyle bir okları çevirdiniz anlamıyorum. Belki başka bir şehri kastetmiştir Sayın Meral Akşener. Çünkü, genelleme; ben o sohbeti okuyunca yurt dışındaydım ve o içerik bölümünü aldım, dinledim. İçinde İstanbul yok. Genelleme yaparak bize işte; şu şu şehri vaat edenler, bize şu şu şehri yaşatıyorlar diye genelleme yaparak bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum. Birincisi hiç ama hiç üstüme alınmadım çünkü biz Sayın Meral Akşener'le İstanbul'da çok önemli metro hatlarını, tramvay hatlarını beraber açtık ve inşallah yine açarız. Başka projelerimizi de birlikte açtık. Avrupa'nın en büyük atık tesisini açtık, 15 kilometrelik Dudullu-Bostancı hattını açtık. Başka örnekler de veririm, Alibeyköy hattı vesaire. Yani gururla bir 5 yılı bizi destekleyen ittifakımız olan İYİ Parti'ye de, Cumhuriyet Halk Parti'mize de çok keyifli, gururlu bir 5 yılı yaşattığımızı verilerimizle biliyorum. Hiç üstüme alınmadım. Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum" dedi.

CHP İTTİFAK İÇİN ISRARCI
Yüzlerine defalarca kapı kapanmasına rağmen İYİ Parti ile ittifak yapmak konusunda ısrarcı bir tutum serglieyen İmamoğlu, konuşmasının devamında "Genel İdare Kurulu tabi ki önemli bir kuruldur. Partinin karar alma mekanizmasıdır. Bu karara elbette hepimiz saygı duyarız ama toplumsal tabandaki sesleri duymak ve bu seslerin yanı sıra teşkilatları olan, örgütlere olan, yansımasını da hissederek eğer bir sorumluluk varsa, vazife varsa tekrar görüşmek de mümkündür. Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin birçok yerinde bu görüşmelerin yapıldığını İYİ Partili belediyelerin de yaptığını, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin de yaptığını, yeni talip olan insanların da yine ilişki kurarak bu dayanışmayı, bu ittifakı yaptıklarını duyuyorum. Bu başka şehirlerde, başka partilerle görüşmelere de dönüştüğünü ve dönüşebileceğini de biliyorum. Siyasetin, bu anlamdaki gerçek sayfasını hiçbirimiz inkar edemeyiz. Bugün bunu soruyorsunuz. Belki başka gün bambaşka tersi bir soruyu da sorabilirsiniz ama dediğim gibi her zaman söylediğim gibi ben 2019'un 28 Aralık'ında adaylık açıklamamı yaptığımda İstanbul ittifakı dediğimde inanarak söylemiştim. İstanbul'da muazzam bir İstanbul ittifakı inşa edilmiştir. Bu inşa edilen ittifakın elbette altyapısında Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti vardır. Buna sonsuz saygı duyuyorum ve bunu daha da ileriye taşımak, ittifakı daha da büyütme konusunda kararlı bir İBB Başkanı ve Ekrem İmamoğlu var" dedi.

AKŞENER TEŞKİLATLARA YAZI GÖNDERDİ
İmamoğlu'nun bu sözlerinin ardından ittifak defterini tamamen kapatmaya niyetli olduğunu gösteren Akşener'den yeni bir hamle geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu da il ve ilçe başkanlıklarına bir yazı gönderdiği ortaya çıktı.

CHP İLE GÖRÜŞMEYİN
Gönderilen yazıda "bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından gelecek seçim ittifakına ilişkin görüşme, istişare gibi bir araya gelme tekliflerinin açık ve net bir şekilde reddedilmesi büyük önem taşımakta" ifadesi yer aldı.

Ayrıca Kavuncu'nun önceki gün Ankara'daki ilçe başkanlarına benzer telkinlerde bulunduğu iddia edildi.

AKŞENER'DEN AYNI HATAYI TEKRAR YAPMAM MESAJI
Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'da katıldığı bir programda vatandaşla bir araya gelerek sohbet etti.


Burada yaptığı konuşmada 6'lı masaya geri dönmesini bir hata olarak değerlendiren Akşener, aynı hatayı tekrar yapmayacağını vurgulayarak, "Asıl öz eleştiri bu. Keşke. Şimdiki aklım olsa, katiyen yapmazdım. Ama oldu işte. Onun için şimdi kendi başımıza (seçime) gidiyoruz. Siz de destek olun. Samimi bir şey söylüyorum. Bu seçimin kazanılmasını çok arzu ettim. Meral Akşener olarak hiçbir şey talep etmedim. Partimiz var bizim ben niye Cumhurbaşkanı adayı olmayım ki. Yani arıza çıkartmamak için ben her şeyden vazgeçtim. Ama siz 2 insanı istediniz; o da kabul görmedi. Ondan sonraki fasıl öyle oldu. Özür dilerim. Alengirli bir iş olmadı. 6 kişi oturuyoruz. Biz o gün adayın nasıl yöntemle seçileceğini konuşmak üzere oturmuşuz.

Bir baktım aday ismi konuşuluyor. Buna itiraz ettim. Dedim ki biz adayın seçilme yönetimini konuşacağız. Kimseyi incitmek istemiyorum. 5 arkadaşımız, Kemal Bey'i söyledi. Ben de sizin istediğiniz 2 kişiyi söyledim. Dedim ki tamam Kemal Bey de aday olsun. Başkaları varsa onlar da olsun. Bu 2 arkadaşımızın da ismi olsun. Araştırma yaptıralım. Araştırmada ne çıkıyorsa uyalım. Bana orada 'siz istemiyorsanız, biz 5 kişi olarak imzalayalım, siz gidebilirsiniz' dendi. O zaman hem Ali Babacan, Davutoğlu 'yok' dedi. Sonrasında ben bu konuyu partideki arkadaşlarımla konuşmak için geri döndüm. Benim her şeyim açıktır. Zaten gizli iş yapamıyorum." ifadelerini kullandı.

AKŞENER İTİRAF ETTİ
Masadan kalktıktan sonra partide yaşananları aktaran Akşener, "Arkadaşlarım bana 'oturma bir daha' dedi. Çıktık, 2 ayrı yazı hazırladık. Kalktık o konuşmayı yaptık. Hem İmamoğlu hem de Mahsur Yavaş gece evime geldiler. İkisine de son kez sordum. İkisine 'aday olabilir misiniz?' dedim, 'hayır' dediler. Bunun üzerine bir teklif yapıldı. Normalde genel başkanların hiçbiri olmayacak. Başkan yardımcısı 2'si olacak. Bu çok uygun bir şey. Bununla kazanma ihtimali yüksekti. Sonra ortak hazırladığımız o yazıyı arkadaşlara okudum. O iki belediye başkanı arkadaşa 'Kemal beyin bilgisi var mı?' dedim. 'Var' dediler.

"BABACAN'IN HABERİ YOKMUŞ"
Ben o yazıyı partideki arkadaşlarıma okuyunca 3 kişi hariç 'masaya tekrar dön' dediler. Buradaki halime bak. Bana da yazık. Sonra döndük otele gittik. 2 belediye başkanı, Ben ve Kemal Bey, burada yüz yüze 'tamam' dedik. Bunun üzerine ben kağıdı imzalayacağız zannediyorum. Önce bir arkadaş, sonra Sayın Babacan 'bizim bundan haberimiz yok' dedi. Ben de masanın haberi var zannediyorum. Burada bana 'aklın yeni mi başına geldi?' diyebilirsiniz. İşte benim de sorguladığım yer burası. Dürüstçe durumu anlattım" ifadelerinde bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN