Tunç Soyer'den "İzmirliler hizmete oy vermez" sözleri: Laikliğe oy verirler

Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir için "aday adayı" olduğunu açıkladı. Yıllardır CHP tarafından yönetilmesine rağmen alt yapı sorunlarıyla boğuşan İzmir ile ilgili itiraf gibi bir açıklama yapan Tunç Soyer bir yandan da seçmeni aşağıladı. Soyer, "İzmirliler sadece siyasi partiye, hizmet performansına oy vermezler. Demokrasiye, laikliğe, özgürlüğe oy verirler." dedi.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2023, 11:16 Güncelleme 20 Kasım 2023, 12:08
Tunç Soyer’den İzmirliler hizmete oy vermez sözleri: Laikliğe oy verirler

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlık kavgasının ardından yerel seçimlere hazırlanırken adaylığı muamma olan Tunç Soyer hem bir itirafta bulundu hem de İzmirliyi aşağıladı.

"İZMİRLİLER SADECE HİZMETE OY VERMEZLER LAİKLİĞE OY VERİRLER"
Yıllardır CHP tarafından yönetilmesine rağmen alt yapı sorunlarıyla boğuşan İzmir'e "aday adayı" olduğunu söyleyen Soyer, "İzmirliler sadece siyasi partiye, hizmet performansına oy vermezler. Demokrasiye, laikliğe, özgürlüğe oy verirler." ifadelerini kullandı.

CHP yandaşı FOX TV'ye konuk olan Soyer şu ifadeleri kullandı:

"Geçen 5 yıl içinde mutfağı toparladık, şimdi salonda yemek vermek istiyoruz, o noktaya geldik. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eminim ki İzmirliler görmedikleri yer altında olduğunu bildikleri yatırımlarının ne kadar kıymetli olduklarını biliyorlar. İzmirliler sadece bir siyasi partiye, sadece hizmet performansına oy vermezler, aynı zamanda demokrasiye, laikliğe, özgürlüğe bağımsızlığa oy verirler. Bu nedenle biz kendimizle yarışırız; 'biz daha iyisini nasıl yaparız' diye. Bu nedenle İzmir'in dünyadaki yerini büyütmeye gayret ederiz. Bizim Avrupa'da kurduğumuz ilişkileri de bu amaca matuftur. Önümüzdeki hafta 27'sinde inşallah Avrupa Gençlik Başkenti ilan edileceğiz. 2026 gençlerimizi Avrupa'nın gençleriyle buluşturacağımız yıl olacak. Göreceksiniz İzmir'in yine Anadolu'nun Türkiye'nin lokomotifi olarak, yine Anadolu'daki yeniliklerin, aydınlığın müjdecisi olarak İzmir'i bir kez daha ileriye taşıyacağız"

İZMİRLİ ÇİLE ÇEKİYOR
Soyer'in "İzmirliler sadece bir siyasi partiye, sadece hizmet performansına oy vermezler, aynı zamanda demokrasiye, laikliğe, özgürlüğe bağımsızlığa oy verirler." sözleri tepki çekti. Soyer yıllardır CHP yönetiminde olmasına rağmen hizmet gitmediğini itiraf ederken İzmirliyi de aşağıladı.

Körfezden kokuların yükseldiği herkesin malumuyken her yağış sonrası yolların göle dönmesi ve şehirde yaşanan su sorunu yıllardır çözülemedi...

ÜSTÜ ÇİZİLDİ
Öte yandan CHP'de kurultay sonrası sular durulmuyor. 'Büyükşehirleri kaybedeceğiz' endişesiyle adım adım yerel seçime giden parti iç krizlerle boğuşuyor. Belediye başkanlarının belirlenmesi süreci bıçak sırtına döndü. Ekrem İmamoğlu kendi güdümündeki isimleri aday yapmak istiyor, tahhakküm altında kalan Özgür Özel ise bu durumdan rahatsız.

Tunç Soyer'in ise üzeri kalın kalemle çizildi. Özgür Özel "İstanbul, Ankara, Aydın tamam, İzmir'de anket var" dedi. Gelişme üzerine Soyer "Ciddi olarak bunu hak etmediğimi düşünüyorum" açıklamasını yaptı. Bir yandan da kulislerde CHP'nin İzmir adayının Selin Sayek Böke olacağı konuşuluyor.

CHP YANDAŞI ODA TV: CHP'NİN KALESİ TEHLİKEDE
İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP yandaşı ODA TV'de Soyer'i "anketler" üzerinden hedefe koydu.

İzmir'de Soyer'den memnuniyetin giderek azaldığına dikkat çekilerek İzmirlinin Soyer'e oy vermeyeceğini yazdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN