İzmirli hizmet bekliyor! CHP'li Tunç Soyer, hizmet yerine yine heykel dikti

İzmir'in birçok ilçesi yenilenmeyen altyapı sorunları, körfez kirliliği, oluşan çöp dağları nedeniyle yerinde sayıyor. Altyapı yetersizlikleri nedeniyle her yağmurda ev ve iş yerlerini su basıyor. Ancak tüm bu sorunları görmezden gelen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, heykellerine bir yenisini daha ekledi. Soyer bu sefer de ‘Gönüllülüğe Saygı Anıtı’ dikti. Konak Vapur İskelesi yanındaki çim alandaki heykel, Soyer ve beraberindekiler tarafından hizmete açıldı. Öte yandan yaşananlar kulislerde 'Soyer işi gücü heykel dikmek' yorumlarına neden oldu.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 22:20 Güncelleme 05 Ekim 2023, 05:57
İzmirli hizmet bekliyor! CHP’li Tunç Soyer, hizmet yerine yine heykel dikti

İÇİNDEKİLER

31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, aradan geçen 4.5 yıllık süreçte verdiği hizmet sözleri fiyasko çıktı.


CHP'li Başkan Soyer, Kentin kronikleşmiş sorunlarının çözümüne ilişkin hiçbir adım atmadı. Durum böyle olunca İzmir'in birçok ilçesi yenilenmeyen altyapı sorunları, körfez kirliliği, oluşan çöp dağları nedeniyle yerinde sayıyor. Altyapı yetersizlikleri nedeniyle her yağmurda ev ve iş yerlerini su basıyor.

KÖRFEZDEKİ KOKU İZMİRLİLERİ İLLALLAH ETTİRDİ
Yaşanan olumsuzluklar bunlarla da sınırlı kalmadı. İç körfezdeki kirlilik tavan yaparken körfezden ve Harmandalı Çöplüğünden hakim rüzgarlarla kentin üzerine kabus gibi çöken lağım kokusu yaz günü vatandaşa zor anlar yaşattı.

HİZMET YERİNE YİNE HEYKEL DİKTİ
Kentin kronikleşmiş sorunları yerinde sayarken Soyer kentin çeşitli yerlerine diktiği onlarca heykele bir yenisini daha ekledi. Soyer bu sefer de 'Gönüllülüğe Saygı Anıtı' dikti. Konak Vapur İskelesi yanında, çim alandaki heykel, Soyer ve beraberindekiler tarafından açıldı.

Yaşananlar kulislerde 'Soyer işi gücü heykel dikmek' yorumlarına neden oldu.

30 BİN ÇALIŞAN DURURKEN ÖZEL SEKTÖRE YAPTIRDI
Göreve geldiği günden bu yana kentin birçok yerine heykel diken Soyer, Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depremi sonrası da depremzedelere konut yapmak yerine deprem anıtı yapmayı tercih etmişti.

Yine aynı Soyer, belediye çatısı altında 30 bini aşkın çalışan dururken kentin dört bir yanındaki heykelleri belediye çalışanlarına saydırmak yerine ihale ile bu işi özel sektöre yaptırtmıştı. Soyer'in İzmirlilerin vergileri ile elde edilen belediye kaynaklarını kentin kronikleşmiş sorunlarının çözümü yerine heykellere harcaması kentte tartışma konusu olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN