Bu da troller savaşı! Gökhan Özbek itirafçı oldu: Ekrem İmamoğlu'nun trol ordusunu ifşa etme zamanı! Murat Ongun'u işaret etti

CHP içinde koltuk savaşı yaşanırken bir de 'troller savaşı' başladı. Sosyal medya üzerinden algı ve manipülasyona dayalı paylaşımlar yapan 23 derece isimli hesabın sahibi CHP yandaşı Gökhan Özbek olay itiraflarda bulundu. Kendisine dava açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun büyük bir trol ordusu kurduğunu öne süren Gökhan Özbek trol ekibinin içinde sosyal medya fenomenlerinin de yer aldığını söyledi. 156 sayfalık trol örgütünü savcılıkla paylaşacağını belirten Özbek , "Bu trol yapısını isim isim, sosyal medya fenomenlerini, İBB’ye bağlı çalışanların hesaplarını ifşa etme zamanı. Değil mi Murat Ongun?" diyerek Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun'u işaret etti.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2023, 10:45 Güncelleme 12 Ağustos 2023, 20:27
Bu da troller savaşı! Gökhan Özbek itirafçı oldu: Ekrem İmamoğlu’nun trol ordusunu ifşa etme zamanı! Murat Ongun’u işaret etti

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan 'değişim' kavgası sürerken şimdi de troller kavgası başlıyor...

GÖKHAN ÖZBEK İTİRAFÇI OLDU!
Sosyal medya üzerinden algı dolu paylaşımlar yapan '23 derece' isimli hesabın sahibi CHP yandaşı Gökhan Özbek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine dava açtığını duyurarak adeta "itirafçı" oldu.

EKREM İMAMOĞLU'NUN TROL ORDUSUNU İFŞA EDECEK
Twitter üzerinden davaya ilişkin dosya ve ifade paylaşımlarından bulunan Gökhan Özbek, "Özetle şimdi o trol organizasyonunu, şemasını, çalışmasın, mali akışını dahası 156 sayfalık trol örgütünü savcılıkla paylaşacağım." diyerek şunları yazdı:

"Sonuçta böyle bir yapı yok diyerek beni suçlayanlar, utanmadan, sıkılmadan böyle bir savaşı başlattılar." diyen Özbek, "İmamoğlu gibi söyleyeyim; "vız gelirsin, tırıs gidersin!" Ben tek başımayım. Siz ise belediyenizle, Tv kanalınızla, binlerce çalışan vr trolünüzle bir olun. Ben tek başıma başaracağım. Çünkü haklıyım."

TROL EKİBİNDE SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ DE VAR
Trol ekibinin içinde sosyal medya fenomenlerinin de olduğunu söyeleyen Özbek bunları da ifşa edeceğiniz söylerek Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun'u işaret etti.

TROL BAŞI MURAT ONGUN MU
Özbek, "Kafam rahat, şimdi bu organizasyonu ifşa etmem kaldı. Umarım savcılık soruşturmaya yer yok kararı vermez de mahkemede bu trol yapısını isim isim, sosyal medya fenomenlerini, İBB'ye bağlı çalışanların hesaplarını ifşa etme zamanı. Değil mi Murat Ongun?" dedi.

TROL ŞEMASI ALDIĞI RANT VE PARALAR...
Özbek, "Bu trol organizasyonun şeması ve çalışma modeli, aldığı rant ve paralar… İşte onlar şu dakika itibariyle 157 sayfalık raporumuzda ve savunmamıza da ekli. Resmi kayıtlarda… Siz istediniz…" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE CANAN KAFTANCIOĞLU'NA ÇAĞRI YAPTI
23 derece isimli manipülasyon merkezinin sahibi Özbek paylaşımına Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Eren Erdem'i de ekleyerek trol besleyen Ekrem İmamoğlu'nu şikayet etti. Özbek, "Belediye başkanınızı uyaracak mısınız?" diye sordu.

EKREM İMAMOĞLU'NA 2 ŞAHSİ NUMARASINDAN MESAJ ATTIM
Öte yandan Özbek, Ekrem İmamoğlu'nun eleştriye tahammülü olmadığını belirterek şunları yazdı,
"Şaka değil, eleştiriye sıfır tahammülü olan sayın İmamoğlu'nun bu saçma sapan suç duyurusundan haberi yoktur diye düşündüm. O gün emniyet tarafından çağrıldığımda ifade de vermedim. Sayın İmamoğlu'nun 2 şahsi numarasına bu durumu bahseden bir Whatsapp mesajı da attım. Kendisinden aman dilemek için değil, böylesine bir suç duyurusunun demokratlığına zarar vereceğini ifade ettim. Yine suç duyurusunda bulunan avukata başka bir gazeteci büyüğümüz ulaştı. Özetle haberleri vardı 10 gündür."

AÇILAN DAVANIN SEBEBİ NE?
Özbek açılan davanın sebebi olan Tweetlerini de paylaştı.

2022'de atılan söz konusu tweetlerde yine İBB'nin trol beslediğinden bahseden Özbek'in şunları yazdığı görüldü:

"İBB'ye bağlı bir troll ajansı var. En ufak İmamoğlu eleştirisinde algı, hakaret vesaire organize ediyorlar. Kimin parasıyla, 16 Milyon İstanbullunun parasıyla.

Umarım Ekrem İmamoğlu'nun bu troll yapılanmasından haberdardır ve derhal son verir bu saçmalığa… Zira son 6 ayda bu troll organizasyonundan 397 hesaptan 2 milyonu aşkın operasyonel tweet atıldı. Hepsi ama hepsi kayıt altında…"

TAKVİM.COM.TR DEŞİFRE ETMİŞTİ
Takvim.com.tr hem Gökhan Özbek'in 23 derece isimli yayın organı üzerinden giriştiği algı operasyonları ile Özbek'in bağlantılarını hem de Ekrem İmamoğlu'nun kullandığı trollere ilişkin deşifre yapmıştı!

Söz konusu haberlerimiz için görsellere tıklayınız: