FETÖ'nün Twitter'daki operasyon ayağının deşifresi! '23 Derece' Gökhan Özbek'in dosyasını açtık: Sicil kirli, algı kirli, bağlantılar kirli

Asrın felaketi sonrası Türkiye yaralarını sararken FETÖ iltisaklı oluşumlar 'milleti devlete kırdırma' amacı güden alçak algı operasyonlarına girişti. Gökhan Özbek ve Kemal Özkiraz tarafından yönetilen '23 derece' isimli yayın organı bu süreçte başı çekti. Manipülatif bilgi ve dezenformasyon temelli algılar yürüttü. Takvim.com.tr, kirli ve karanlık bir geçmişe sahip olan FETÖ iltisaklı '23 Derece' Gökhan Özbek'in dosyasını açtı. "Ordu Göreve" pankartı açan Türk Sol Dergisi'nde çalışan, FETÖ hükümlüsü Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nu da 'önder' olarak niteleyen Özbek her fırsatta KHK'lılara desteğini dile getiriyor. Hakkında kripto vurgun iddiası da bulunan Özbek, haber kaynağı olarak PKK iltisaklı isimleri de tercih ediyor.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2023, 00:09 Güncelleme 24 Şubat 2023, 09:39
FETÖ’nün Twitter’daki operasyon ayağının deşifresi! ’23 Derece’ Gökhan Özbek’in dosyasını açtık: Sicil kirli, algı kirli, bağlantılar kirli

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 6 Şubat 2023'te asrın felaketini yaşadı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık depremler 11 ilde yıkıma neden oldu, 42 binden fazla canımız yaşamını yitirdi.

KİRLİ ODAKLAR SAHNEYE ÇIKTI
Devlet, milleti ile el ele verip yaralarını sararken acı üzerinden rant devşiren kirli odaklar sahneye çıktı.


6'lı masanın başını çeken CHP ve İYİ Parti birbiri ardına provokasyonlarını sıraladı, yandaşı medya manipülatif bilgi ve dezenformasyon temelli algılarla yürütülen çalışmaları lekeledi. FETÖ iltisaklı oluşumlar da milleti devlete kırdırma amacı güden alçak algı operasyonlarına girişti.



Bu süreçte 23 Derece isimli Twitter sayfası yaptığı yayınlarla tüm dikkatleri üzerine topladı.

23 DERECE'DEN KİRLİ OPERASYON
Gökhan Özbek ve Kemal Özkiraz tarafından yönetilen '23 derece' isimli yayın organı, deprem üzerinden kirli operasyona girişen şer odaklı merkezlerden biri...

DEPREM PROVOKASYONLARINI TEMİZLİYORLAR
23 derece isimli provokasyon hesabının 17 Şubat öncesine ait bazı tweetlerine ulaşılamadığı ortaya çıktı. Tıpkı Ekşi Sözlük ve Babala Tv gibi depremdeki arama kurtarma faaliyetleri sırasındaki sosyal medyadan provokasyon yapmıştı. Devlete ve millete dört bir taraftan operasyon çeken kirli ellerin sosyal medyada yer alan depremle ilgili provokasyonları sildiği belirlendi.





Bu bağlamda Takvim.com.tr, kirli ve karanlık bir geçmişe sahip olan '23 Derece' Gökhan Özbek'in dosyasını açtı.

Özbek, girift ilişkiler ağı ile ön plana çıkıyor.





Öncelikle Süreyya Olcayto ismiyle başlayalım... Olcayto, 'Köy okullarına yardım yapıyoruz' maskesine sığınarak milletten topladığı paraları hesabı geçirmişti. Söz konusu dolandırıcı, Gökhan Özbek'in 23 Derece isimli platformunun eski içerik üreticilerinden biri.



16 MİLYON TL'LİK KRİPTO VURGUN
Gökhan Özbek'le ilgili kripto para vurgunu iddiası da mevcut.

Özbek, FOY Token isimli kripto dolandırıcılık sistemini sosyal medyada öven paylaşımlarda bulunmuştu. 16 milyon TL'lik vurgunun bir parçası olduğu konuşulanlar arasında.


Bu olayların günyüzüne çıkmasının ardından Özbek 'Ben de mağdurum' maskesine sığınarak alenen taraf değiştirmişti.

Gelelim Türk Solu Dergisi ve FETÖ iltisaklı Gökçe Fırat Çulhaoğlu ile olan bağına...

Gökhan Özbek, eski bir Türk Solu Dergisi çalışanı. Derginin sahibi ise FETÖ hükümlüsü Gökçe Fırat Çulhaoğlu.



Türk Solu Dergisi, Balyoz ve Ergenekon davalarının dayanaklarından biri olan 'Ordu Göreve' pankartını açan bir yayın. Bu pankartı açanlar Gökçe Fırat Çulhaoğlu öncülüğünde Gökhan Özbek ve diğer ekip arkadaşları.



FETÖ'CÜ İSMİ ÖNDER BELLEDİ!
7 Nisan 2008 sayılı Türk Solu Dergisi'nin kapak yazısını da yazan Özbek, "Ve önder 'Ulusal Sol İdeoloji"nin ideologu Gökçe Fırat yol göstermeye devam edecek" diyerek 'önderinin FETÖ'cü Çulhaoğlu olduğunu ifade etmişti.



EKREM DUMANLI DETAYINA DİKKAT
Gökhan Özbek'in 'önder' olarak ilan ettiği Gökçe Fırat Çulhaoğlu, FETÖ firarisi Zaman GYY'si Ekrem Dumanlı'nın da yakın dostu.



FETÖ İLTİSAKLI ÖZBEK'TEN KHK'LILARA DESTEK: "TARİH ZAFERİNİZİ YAZACAK"
Özbek'in FETÖ nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılan KHK'lılara destek amacıyla çektiği video ise hala hafızalarda. Özbek'in "Sonuna kadar arkanızdayım. Görüyorum ki KHK'lı ayağa kalktı, başaracaklar, hiçbir şüphem yok. Tarih KHK'lıların zaferini yazacak. Ya sizler o tarihin neresinde olacaksınız?" ifadelerini kullandığı görülüyor.

HABER KAYNAĞI PKK SEVİCİ ERK ACARER
Özbek'in en büyük haber kaynaklarından birisinin de terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen, MİT şehitlerinin görüntülerinin servis edilmesi davası nedeniyle yurt dışında kaçak yaşayan Erk Acarer olduğu biliniyor.



TWİTTER'DAKİ KİRLİ OPERASYONDA BAŞI ÇEKİYOR
2021'de sosyal medya platformu Twitter'ın çifte standardına CHP destekli çetelerin operasyonları da eklenince AK Parti ve MHP'ye destek veren binlerce Twitter hesabı kapatılmıştı.

Yerli ve milli hesaplara karşı gerçekleştirilen operasyonun ardında CHP İstanbul Örgütü'nde kümelenmiş bir yapı olduğu ortaya çıkmıştı. Furkan Güngör isimli şahsın FETÖ okullarından mezun en yakın arkadaşı Ahmet Yapdı ve Gökhan Özbek ile koordineli çalıştığı deşifre edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN