İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'na karşı taarruza kalktı kulisler patladı! Akşener yerden yere vuracak: Partiden gitsem bile ittifak yapmayın

28 Mayıs seçimlerinde alınan hezimetin ardından Kurultayda çıldıran Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'yi yerden yere vurarak hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu söyledi. Son olarak geçen hafta yaptığı açıklamada seçimleri kaybettiklerini belirterek Kılıçdaroğlu'na "Emekli ol" göndermesi yapan Akşener yeni bir bombaya hazırlanıyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü nedeniyle Meral Akşener'in yapacağı açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını söyleyerek, 26 Ağustos'u işaret etti. Kürşad Zorlu'nun açıklamalarının ardından, CHP yandaşı Barış Yarkadaş bomba kulis bilgilerini paylaştı.Yarkadaş, "Bir grup İYİ Partiliyle buluştum, Meral Hanım 26 Ağustos'ta ne açıklayacak dedim aynen söyledikleri şey şu 'Meral Hanım 26 Ağustos için sert bir konuşma hazırladı, çerçevesini hemen hemen çizdi." dedi. Öte yandan Akşener'in "Partinin başından gitsem bile CHP ile ittifak yapmayın" diyerek siyasi vasiyet bırakacağı öne sürüldü. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2023, 18:41 Güncelleme 08 Ağustos 2023, 09:30
İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’na karşı taarruza kalktı kulisler patladı! Akşener yerden yere vuracak: Partiden gitsem bile ittifak yapmayın

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan hezimet sonrası 8'li koalisyon paramparça oldu.

Her gün yeni bir kaos ve kavganın yaşandığı muhalefet kanadında Meral Akşener, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU'DAN 26 AĞUSTOS ÇIKIŞI I VİDEO İZLE



CHP İTİRAFI: EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM
24 Haziran'da gerçekleştirilem Kurultay'da sessizliğini bozan ve CHP ile yaptığı ortaklıktan pişman olduğunu söyleyen Akşener, "Önce biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır." ifadelerini kullandı.



''CHP'DEN 15 VEKİL İSTEMEK HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIDIR''
Akşener; ''Şimdi biz fedakârlık yapan insanlarız ya. Türkiye bizim için önde ya. Genel Başkanınız bu konuda her türlü feragati, fedakarlığı yapan insan ya. Dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır.'' dedi.


''ÖMER SEYFETTİN'İN DİYETİNE DÖNDÜ BU İŞ''
CHP'den istenilen 15 milletvekiline dair konuşmaya devam eden Akşener; "Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş. Gelelim beraber girdik, seçime girdik. Ama biz psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış hissettim, çok çaresiz hissettim." diye konuştu.



"KUYRUK OLDUK İTİRAFI "
Akşener, "15 milletvekili aldık. Bu bize neye mal oldu? Kuyruk siyasetine mal oldu. Ama eğriye eğri, doğruya doğru. Bu aynı zamanda Türkiye'ye büyük bir iyilik yaptı. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu, CHP ile yapılan bu iş birliğinin sahada bulunan her renkten siyasi görüşteki insanların önyargılarının değişmesine sebep oldu." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME YAPTI: EMEKLİ OL
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener son olarak geçen hafta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Akşener, "Sonuç itibarıyla kaybettik. Lamı cimi yok, kaybettik. Bu kaybetmeyi 'Vay efendim seçmen niye bize oy vermedi.' diyerek, böyle bir saygısız dille seçmeni, aziz milletimi sorgulayarak sonuç alamayız. Bunu büyük bir saygısızlık olarak görürüm" diyerek Kılıçdaroğlu'na gönderme yaptı.

Akşener, "Benim siyasi anlayışım millet ne derse başüstüne demektir. Eğer milletin tercihinden bir siyasetçi şikayet edip onu sorguluyorsa derhal emekli olup evine gitmelidir." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in CHP'yi yerden yere vuran açıklamları İYİ Parti'nin belediye seçimlerine tek başına gireceğinin sinyali olmuştu.



26 AĞUSTOS'U İŞARET ETTİ
Tüm bu yaşanan sürecin ardından İYİ Parti ve CHP tarafları arasında karşılıklı restleşmeler sürmeye devam ederken, son olarak İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU'DAN 26 AĞUSTOS ÇIKIŞI I VİDEO İZLE



Zorlu, Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü nedeniyle Genel Başkan Meral Akşener'in Afyonkarahisar'da yapacağı açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını söyledi.



TÜM MİLLETVEKİLLERİ KATILACAK
İYİ Partili Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı Toplantısı sonrası parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Zorlu, Muğla'daki Akbelen Ormanları ile ilgili TBMM'nin olağanüstü toplantı çağrısına İYİ Parti'nin tüm milletvekilleri ile katılacağını söyledi.



"ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü nedeniyle, 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar Kapalı Spor Salonu'nda vatandaşlara hitap edeceğini duyuran Zorlu, "Buna ek olarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında da bazı faaliyetleri gerçekleştirme kararı aldık. Özellikle 26 Ağustos'a dikkat çekiyorum. Burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.



BOMBA KULİS: KILIÇDAROĞLU'NU YERDEN YERE VURACAK
İYİ Partili Kürşad Zorlu'nun açıklamalarının ardından konuşan CHP yandaşı Barış Yarkadaş bomba kulis bilgileri paylaştı.

Yarkadaş, Akşener'in 26 Ağustos için çok sert bir açıklama hazırladığının altını çizdi. Yarkadaş "Bir grup İYİ Partiliyle buluştum, Meral Hanım 26 Ağustos'ta ne açıklayacak dedim aynen söyledikleri şey şu; 'Meral Hanım 26 Ağustos için sert bir konuşma hazırladı, çerçevesini hemen hemen çizdi." dedi.

26 AĞUSTOS'TA 'İP'LER KOPUYOR I VİDEO İZLE



VASİYET EDECEK; "BİR GÜN PARTİYİ BIRAKSAM DA CHP İLE İTTİFAK YAPMAYACAKSINIZ"
Yarkadaş, İYİ Parti'nin yerel seçimlere ayrı liste ile gireceğini de ifade ederek şunları söyledi:

"Seçim değerlendirmesini yapacak. CHP'den alınan ve İYİ Parti'nin seçime girme mevzusunu sağlanan 15 milletvekili olayını bir daha tartışmaya açılmamak üzere net bir şekilde ifade edecek. Her yerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ifade edecek. İYİ Partili kaynaklarımın ifadesine göre en önemlisi 26 Ağustos günü partililere, 'Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız' çağrısı yapacak. Bunu ben 4 ayrı kişiyle konuştum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN