Meral Akşener Kurultay'da çıldırdı! CHP itirafı: Hayatımın en büyük pişmanlığıdır... Parti içine saydırdı: Saygısızlar...

Seçim hezimetinin ardından 8'li koalisyonun büyük ortakları birbirlerine girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özellikle Ekrem İmamoğlu'na karşı savaş verirken, İYİ Parti'de ise Akşener sorumlu tutularak istifalar peşi sıra geldi. Seçimlerin ardından sessizliğe gömülen Meral Akşener bugün Kurutayda sessizliğini bozdu. Parti içinde kendisini eleştirenlere sert sözlerle yüklenen Meral Akşener, "Saygısızlar" diye bağırdı. CHP ile yaptığı ortaklıktan pişman olduğunu söyleyen Akşener, "Önce biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 24 Haziran 2023, 11:48 Güncelleme 24 Haziran 2023, 15:00
Meral Akşener Kurultay’da çıldırdı! CHP itirafı: Hayatımın en büyük pişmanlığıdır... Parti içine saydırdı: Saygısızlar...

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için bir araya gelen ama kaosun hiç eksik olmadığı 8'li koalisyon 14 ve 28 Mayıs'ta aldığı hezimetle parçalandı.

Büyük ortaklardan CHP içerisinde koltuk savaşları çok farklı boyutlara ulaşmışken İYİ Parti'de özellikle parti kurucularının zehir zemberek açıklamalarla istifa etmesi Akşener'i iyice sıkıştırdı.

MERAL AKŞENER KURULTAYDA ÇILDIRDI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener uzun sürelik sessizliğini bugün Kurultayda bozdu.

Parti içinde kendisini eleştirenlere sert sözlerle yüklenen Meral Akşener, "Saygısızlar" diye bağırdı.

CHP İTİRAFI: EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM
CHP ile yaptığı ortaklıktan pişman olduğunu söyleyen Akşener, "Önce biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır." ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamaları şu şekilde:

''CHP'DEN 15 VEKİL İSTEMEK HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIDIR''
Akşener; ''Şimdi biz fedakârlık yapan insanlarız ya. Türkiye bizim için önde ya. Genel Başkanınız bu konuda her türlü feragati, fedakarlığı yapan insan ya. Dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır.'' dedi.

''ÖMER SEYFETTİN'İN DİYETİNE DÖNDÜ BU İŞ''
CHP'den istenilen 15 milletvekiline dair konuşmaya devam eden Akşener; "Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş. Gelelim beraber girdik, seçime girdik. Ama biz psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış hissettim, çok çaresiz hissettim." diye konuştu.

"KUYRUK OLDUK İTİRAFI "
CHP'den 15 milletvekilinin, İYİ Parti'ye geçmesinin Türkiye büyük bir iyilik yaptığını ifade eden Akşener;

"Ben canımla, kafamla, kellemle top oynamayı severim. Yapamadık. 28 Şubat'ta oynadım. Şu kadar umurum olmadı. Tayyip Erdoğan'la ters düştük, mücadele ettim. Şu kadar umurum olmadı, şu kadar korkum olmadı. Her hafta benim tutuklanacağımı söyleyenler oldu aramızda. Can, baş üstüne dedim şu kadar umurum olmadı. Şu kadar korkum olmadı. Ama cesaret edemedik, savaşmadık, mücadele etmedik. 15 milletvekili aldık. Bu bize neye mal oldu? Kuyruk siyasetine mal oldu. Ama eğriye eğri, doğruya doğru. Bu aynı zamanda Türkiye'ye büyük bir iyilik yaptı. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu, CHP ile yapılan bu iş birliğinin sahada bulunan her renkten siyasi görüşteki insanların önyargılarının değişmesine sebep oldu."

KÜRSÜDE TORBA SALLADI: SAYGISIZLAR
Akşener vekil listeleri sebebiyle kendisini eleştiren İYİ Partililere de saydırdı.

Akşener eline torba alarak şunları söyledi;

''Temayülde geride çıkan arkadaşlarımız, sıra satmaktan tut her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptılar. Sonuç, arkadaş 17'de çıkmış. Tüh tüh özür dilerim çıkaramadım 1'de sizleri. Kusura bakmayın. Madem kurucusunuz, madem bilmem hangi görevdesiniz. Niçin kardeşim siz bugüne kadar o üyenin kendisine ulaşmadınız, teşkilatlarına ulaşmadınız da 'Bana yar olmayan kara toprağın' diyen, partimizi yerle bir eden, partimizi yandaş televizyonlarda bizimle ilgili ahlaksız görüşleri olan yerlerde partimizi her türlü iftiranın karşısında bıraktınız? Siz kim, Türk milliyetçiliği kim? Siz kim Türkiye kim, siz kim Türklük kim? Saygısızlar.''

Akşener, torbayı işaret ederek; "Bu ne biliyor musunuz? Bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin ismi olan bir torba. Bana kala kala kura kaldı. Ayıp be ayıp. Kura mı çekeyim ben? Milletvekillerini kurayla mı belirleyeyim? GİK'i kurayla mı belirleyeyim? Ne istiyorsunuz kardeşim? Saygısızlar. Evet hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Bundan sonra partimize saygısızlık eden, partimize sosyal medyadan oradan buradan zarar vermeye kalkışan herkes hakkında bizzat gereğini ben yapacağım ben." dedi.

HDP ÜZERİNDE 6'LIYA: SİZE HAYATTA BAŞARILAR
6'lı masaya ithafen konuşan Akşener, "Birdenbire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. Yani 45 ilde sayın Mansur Yavaş'la büyük çoğunluğu olan, CHP'den bir kişinin çağırılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Seçimlerde milletvekili adaylarımız bir oy Meral'e, bir oy Kemal'e diyerek oy istediler. Şimdi bütün bunlara baktığınız zaman derler ki insafınız kurusun. Anlıyorum eşitlemeye çalışıyorsunuz, anlıyorum korktunuz biraz ipin ucu kaçtı, korktunuz dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul'un kazanılmasının sebebi HDP'dir demeniz gibi. İyi bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

TEK ADAY OLARAK SEÇİME GİRDİ SEÇİLDİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3. Olağan Kurultayında tek aday olrak girdiği seçimde bin 151 oyun bin 127'sini alarak, yeniden genel başkan seçildi.

İP'TEN KOPANLAR
Öte yandan seçimlerin ardından Akşener'i hedef alarak partiden istifa eden birçok isim oldu. Partiden istifa edenler arasında, Aytun Çıray, Ahat Andican, Emine Küçükali Taylan Yıldız gibi isimler dikkat çekiyor.

İYİ Parti Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal da "Meral Hanım torunlarına hasret kaldı, torun sevsin" diyerek istifa çağrısında bulunmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN