Babala TV'de Umut Nimet Ataş'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na sorduğu soru ortaklarını rahatsız etti: Kafana sıkacağız

Babala TV’de Kemal Kılıçdaroğlu’na sorulan soru ortaklarını rahatsız etti. Fragmanda yayınlanan kesitte "Diyarbakırlı bir Kürt genciyim. Bununla da şeref duyuyorum. Oradaki huzurun ve güven ortamının devamı için AK Parti'ye dört elle sarıldım" diyen Umut Nimet Ataş, Kılıçdaroğlu’nu "Diyarbakır ziyareti esnasında sizi takip ediyordum. Kürt halkı adına teröre baş kaldıran Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etmeden gidip otelde danışmanlarınızın sizi yanıltması beni üzdü” ifadeleriyle eleştirdi. Yayınlanan fragmanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortakları Umut Nimet Ataş’a sosyal medya "Yakın zamanda kafana sıkacağız" mesajı gönderdi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2023, 20:58 Güncelleme 23 Mayıs 2023, 22:29
Babala TV’de Umut Nimet Ataş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na sorduğu soru ortaklarını rahatsız etti: Kafana sıkacağız

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Babala TV yayınında soru soran genci PKK ve HDP'liler ölümle tehdit etti.



KILIÇDAROĞLU'NA HDP İLE İTTİFAK TEPKİSİ
Fragmanı yayınlanan programda Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı ve farklı konularda sorular yönelten Ataş CHP'nin HDP ile ilişkisine ilişkin de açıklamalar yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.


KILIÇDAROĞLU'NA HDP İLE İTTİFAK TEPKİSİ I VİDEO İZLE



"HUZUR VE GÜVEN ORTAMI İÇİN AK PARTİ'YE DÖRT ELLE SARILDIM"
"Yasin Börü'nün ve çocukluk arkadaşımın İstanbul Beşiktaş'taki saldırıda şehit olan Murat Yılmaz'ın ailesinin selamını getirdim. Beşiktaş TİM 47 saldırısında. Murat Karayılan'ın talimatıyla 37 vatan evladının şehit edildiği saldırıda. Ben hayatımda AK Parti teşkilatından içeriye girmemiştim. Ta ki seçimlere kadar. Diyarbakırlı bir Kürt genciyim. Bununla da şeref duyuyorum. Oradaki huzurun ve güven ortamının devamı için AK Parti'ye dört elle sarıldım.



"DİYARBAKIR ANNELERİ ZİYARET ETMEDEN DÖNMENİZ BENİ ÜZDÜ"
"14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanına oy verdim. Diyarbakır ziyareti esnasında sizi takip ediyordum. Kürt halkı adına teröre baş kaldıran Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etmeden gidip otelde danışmanlarınızın sizi yanıltması beni üzdü."

Ataş'ın bu sözlerinin programın fragmanında yayınlanmasının ardından HDPKK'lılar Umut Nimet Ataş'a sosyal medyadan tehditler savurdu.



"YAKIN ZAMANDA KAFANA SIKACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşları olan HDPKK'lılar "Umut kendine çok gez tadını çıkar. Yakın zamanda kafana sıkacağız" ifadeleriyle Ataş'ı tehdit etti.



"ŞEREFSİZLERE SESLENİYORUM"
Ataş ise bu tehditin ekran görüntüsünü sosyal medyadan paylaşırken "Az önce aldığım mesaj Allah'a and olsun ! Boyun eğmeyeceğim ! Pkk terör örgütüdür ! Bu devlet benim bu bayrak benimdir ! Ben Türkiye cumhuriyeti devletinin evladıyım ! Şerefsizlere sesleniyorum bayrak inmez ezan dinmez şehitler ölmez vatan bölünmez !" ifadeleriyle tepki gösterdi.



YUŞA ÖVENÇ'İN AİLESİNE SİSTEMATİK SALDIRI
Programa katılan Yuşa Övenç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Oğuzhan Uğur bütün salonun önünde ismimi ve soyismimi söyleyerek canlı yayın yaptığımı söyledi ben de canlı yayın yapmadığımı söyledim ve sonrasında tweet atmamamı istedi. Ben de buradaki çoğunluğun CHP'li olduğunu söyleyince ufak bir kesimden destek aldım." diye konuştu.



Paylaşımının devamında salonun CHP'lilerle dolu olduğunu vurgulayan Övenç, "Oğuzhan Uğur konuşmanın sonunda AK Partililer gelmediği için diğer partilerden adam çağırdıklarını itiraf etti. Bu kısım yayınlanmayacakmış böyle söyledi." dedi.

Övenç paylaşımının devamında, "Benim gördüğüm kadarıyla Babala Tv'nin Kılıçdaroğlu programına alınan izleyicilerin yüzde 90'ı CHP gençlik kollarından…" ifadelerini kullandı.



CHP'LİLERİN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞUNU BİZZAT KENDİSİ SÖYLEDİ"
Oğuzhan Uğur yanına giderek, CHP'lilerin çoğunlukta olduğunu bizzat söylediğini belirten Övenç, "Babala Tv ekibinden bir hanımefendi sağ arka çaprazımdan fotoğrafımı veya videomu çektiğini farkettim. Neden çekti bilmiyorum. Ekibin baskısı sürekli üzerimde. Telefonum dahi istendi bende vermedim. Oğuzhan Uğur arada yanıma geldi, olanlardan dolayı özür diledi ve CHP'lilerin çoğunlukta olduğunu bizzat kendisi de söyledi. Şu an toplasan içeride 30-40 tane Erdoğan'a oy veren insan var" dedi.



SALONU TERK ETMEK ZORUNDA KALDILAR
Paylaşımları nedeniyle Tuğrul Uğur tarafından sert bir dille hedef alındığını söyleyen Yuşa Övenç, Oğuzhan Uğur'un da hedef göstermesinden sonra sosyal medya üzerinden tehditler aldığını açıkladı. Övenç paylaşımında, "Tuğrul Uğur gelip tweetlerimden dolayı sert bir üslupla konuştu. Daha sonrasında peşinden de Oğuzhan Uğur tweet attı. Şu an sosyal medyada deli gibi tehdit alıyorum. Salondan can güvenliğimin olmadığını söyleyerek terk ettim ve peşinden Oğuzhan Uğur "sen zaten Furkan'ın yayınındaydın bu yüzden engelledim" diyerek iftira attı. Ben ne Furkan'la ne Oğuzhan Uğur'la yayına girmedim bir kelime bile konuşmadım. Anlık olarak can güvenliğimden dolayı yanımda bulunan arkadaşla birlikte salonu terkettim." ifadelerini kullandı.

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ
Öte yandan Kılıçdaroğlu'yla tiyatrosu ortaya çıkan Oğuzhan Uğur'un Yuşa Övenç'i "Bay Bay" diyerek paylaştığı video ile hedef gösterdiği ve sonrasında sildiği de ortaya çıktı.



(Söz konusu tehdit ve küfür mesajlarından bazıları)

GERÇEK İFŞA OLDU TEHDİT KÜFÜR YAĞDIRDILAR

Programda CHP'lilerin olduğunu söylediğinden dolayı hedef alınan Övenç'e sosyal medyadan tehdit ve küfür yağdı. Övenç, "Sırf Babalanın programında AK Partililerin olmadığını içerdeki büyük çoğunluğun CHP'li olduğunu yazdığım için Oğuzhan Uğur tarafından 2 defa programda ismim verilerek hedef gösterildim ve bundan sonra sosyal medyada küfür ve tehditlere maruz kaldım" açıklamasında bulundu.



(Söz konusu tehdit ve küfür mesajlarından bazıları)



(Söz konusu tehdit ve küfür mesajlarından bazıları)



(Söz konusu tehdit ve küfür mesajlarından bazıları)


YETMEDİ ANNESİNİ DE HEDEF ALDILAR
Gözü dönmüş CHP'liler bununla da kalmayıp Övenç'in annesini hedef aldılar. Örgütlü bir tehdit ve baskılamayla karşı karşıya kalan Övenç ailesinin evine sahte ihbarlarla polisler gönderilip telefon yağmuruna tutuluyor.

Skandal ile ilgili ağabey Ömer Faruk Övenç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Övenç, "Oğuzhan Uğur'un videosundan sonra annemizin numarası gece aranmış, önce annemiz tehdit edilmiş, ağır hakaretler ve küfürlerde bulunulmuş daha sonra da telefonda ailemizin en küçüğü Yuşa Övenç ölümle tehdit edilmiş, hatta "28 Mayıs'ta döneceğiz ve hesabını soracağız" denilmiştir" ifadelerini kullandı.

Ağabey Övenç, Kemal Kılıçdaroğlu destekçilerinin sistematik ve alçakça saldırısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

Övenç ailesi olarak kamuoyuna bilgi vermek isteriz. Ailemizin en küçüğü Yuşa Övenç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Oğuzhan Uğur'un Babala Tv programına katılmıştır. Program formatı katılan konukların zıttı görüşlerini içeren sorularla belirlenmiş ve katılımcıların da katılan konuğa muhalif isimler olarak seçileceği duyrulmuştur ancak ailemizin en küçüğü kardeşimiz Yuşa Övenç programa katıldığında salonda AK Partili sayısının çok az olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelmesiyle çıkan alkış tufanıyla beraber salonun CHP'liler tarafından doldurulduğunu görmüş ve bu konuda bir tweet atmıştır. Bundan sonra Oğuzhan Uğur, program esnasında ailemizin en küçüğü Yuşa Övenç'i açık kimliğiyle hedefe koymuştur. Yuşa Övenç program sırasında sosyal medyadan aldığı ölüm tehditlerinden sonra programı terketmek zorunda kalmıştır daha sonra Oğuzhan Uğur, ailemizin en küçüğü Yuşa Övenç'i hedef göstermeye devam etmiştir. Bu hedef göstermelerin son adımı da dün Oğuzhan Uğur'un birçok yerini keserek yayınladığı video olmuştur.

"28 MAYIS'TA HESABINI SORACAĞIZ"

Bu videodan sonra ailemizin en küçüğü Yuşa Övenç tekrar hedefe konulmuş ancak durum başka bir seviyeye taşınmıştır. Oğuzhan Uğur'un videosundan sonra annemizin numarası gece aranmış, önce annemiz tehdit edilmiş, ağır hakaretler ve küfürlerde bulunulmuş daha sonra da telefonda ailemizin en küçüğü Yuşa Övenç ölümle tehdit edilmiş, hatta "28 Mayıs'ta döneceğiz ve hesabını soracağız" denilmiştir.

"CHP'Lİ TROLLERDEN DE FETÖ'CÜLERDEN DE KORKMUYORUZ"
Yine aynı telefon konuşmasında "bundan sonra evinize sürekli polis gelecek, sizi rahat bırakmayacağız" gibi ifadeler kullanılmıştır. Bu tehditten 1 saat sonra 3 kardeş ve annemizle birlikte yaşadığımız eve ihbar üzerine polisler gelmiş ve işlem yapmak istemiştir, hem ailemize hem annemize çok büyük iftira atılmıştır. Gelen polis memurlarına durum izah edilmiş, tehdit videoları izletilmiştir ve polis memurları ihbarın yalan olduğunu anlamış ve geri gitmiştir. Gördüğünüz gibi Oğuzhan Uğur sistemli bir biçimde kendi kurduğu çadır tiyatrosunu ortaya koyan Yuşa Övenç'i ve Yuşa Övenç'le birlikte annesini ve iki abisini FETÖ'cülere hedef göstermiştir. Biz Övenç ailesi olarak Oğuzhan Uğur'dan da CHP'li trollerden de bizleri tehdit eden FETÖ'cü alçaklardan da hiçbir şekilde korkmuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğimiz desteğe aile olarak devam edecek ve bu tehditlere de pabuç bırakmayacağız. Konu hakkındaki şikayetlerimiz devam ediyor, hukuk önünde herkesle de hesaplaşacağız.

SKANDALI BÖYLE SAVUNDU
Tüm bu yaşananların ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun tiyatro arkadaşı Oğuzhan Uğur, skandalı şu sözlerle savundu:

Baaazı basının yalan ve çirkin başlıkları yüzünden, dünden beri şahsıma ve hatta aileme küçük bir tayfa tarafından ağır hakaretler edilmektedir. Programa katılan bir genç "Oğuzhan Uğur beni ve ailemi hedef gösterdi! Can güvenliğim yok!" gibi yalan açıklamalarda bulunduğu için. Hatta Melih Gökçek de konuyu sahiplenip, benden bu genç adına hesap sormak istedi. Sonrasında paralı hesapların ve baaaaazı basının da desteğiyle olayın bokunu çıkarttılar afedersiniz. Bakın aslında o gence nasıl davranmışım. İzleyiniz. Bu diyalogtan sonra yanına da gittim, tatlı tatlı konuştum. Canlı yayınıno açmamış, özür de diledim. Tamamını ana bölümde izleyeceksiniz. Ne bir yerde adını geçirdim, ne de hedef gösterdim. Tivitlerim aşağıda, bakınız. Yalanlarının reytingi büyüyünce, hakkım olan yanıtı verip "yalan söylüyorlar, inanmayın dedim" Bu mu hedef göstermek? Teessüf ederim =) Video kesilmemiştir. Yine saf saf açıklama yapmışım videoda bir ton. Peh… Haa evet, elbette hukuk önünde hesap soracağız.

Bu konu hakkında başka açıklama yapmayacağım. Tanıtımı yetiştirmem lazım, çok zamanımı yediler =( Bu kötü insanlara zaten delil faydasız, fakat aklı karışan, bunlara inanan olduysa, tanıtımı ve bölümü izlemesini tavsiye ederim. Onlar da hakkımızı teslim edecektir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN