Tek hedefleri Türkiye ve Başkan Erdoğan! The Economist propaganda da vites yükseltti

İngiliz merkezli The Economist 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala "Erdoğan gitsin" propagandasında vites yükselti. Geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabının kapak fotoğrafını "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın", "Oy verin" ifadelerinin yer aldığı görselle değiştiren The Economist yeni skandallara imza atmaya devam ediyor. İngiliz dergi, 4 Mayıs tarihinden itibaren bugüne kadar Başkan Erdoğan’ın aleyhine Kılıçdaroğlu’nun lehine 15 tweet paylaşılırken, her iki saatte bir de Erdoğan karşıtı paylaşımları sürdürdü. Küstah derginin Erdoğan karşıtı kapağı ise resmi Twitter hesabında sabitlendi.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2023, 03:17 Güncelleme 10 Mayıs 2023, 14:05
Tek hedefleri Türkiye ve Başkan Erdoğan! The Economist propaganda da vites yükseltti

İÇİNDEKİLER

Türkiye tarihin en önemli seçimlerine artık gün sayıyor. Yaklaşan seçimler sadece yakın coğrafya değil, dünya tarafından da dikkatle takip ediliyor.



7'li koalisyona siyaseten alan açmak isteyen küresel tetikçiler 'manşet' silahını devreye soktu. Bu kapsamda milli iradeyi hedef alan algı operasyonları hız kazandı.

İngiliz The Economist, Alman Der Spiegel, Fransız Le Point ve L'EXPRESS, Amerikan Foreign Policy, Fransız Le Monde, İngiliz The Guardian, Amerikan The Washington Post, Financial Times ve Avusturyalı Profil, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren kirli yayınlar yaptı.



MİLLİ İRADEYE MÜDAHALE GİRİŞİMİ! "ERDOĞAN GİTMELİ" VURGULU SKANDAL MANŞET
Bu yayınlardan en dikkat çekeni ise The Economist'in kaleme aldığı skandal analiz oldu.Tetikçi derginin "2023'ün en önemli seçimi" başlıklı yazısında "Demokrasiyi kurtarın", "Oy verin", "Erdoğan gitmeli" gibi ifadeler kullanılması küreselcilerin milli iradeyi müdahale girişimini adeta gözler önüne serdi.

"Türkiye ve demokrasinin geleceği" ifadesinin de yer verildiği analizde, "Türk halkı daha özgür ve zamanla daha müreffeh olacaktır." denilerek seçmenin dışarıdan yönlendirilmeye çalışıldığı görüldü



"KILIÇDAROĞLU'NU İÇTENLİKLE DESTEKLİYORUZ"
The Economist, kartları açıktan oynamayı tercih edip "Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak sıcak bir şekilde destekliyoruz" dedi, 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu için "Sevimli bir şekilde alçakgönüllü" güzellemelerinde bulundu.



THE ECONOMİST'TEN 'ERDOĞAN GİTSİN' PROPANGASI
"Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın", "Kılıçdaroğlu'nu içtenlikle destekliyoruz" satırlarıyla tarafını belli eden İngiliz The Economist'ten skandal bir adım daha gelmişti.

Satılık kalemleriyle istikamet alan dergi, "Erdoğan gitsin" propagandasına başladı.

Bu kapsamda The Economist, resmi Twitter hesabının kapak fotoğrafını "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın", "Oy verin" ifadelerinin yer aldığı görselle değiştirdi.



THE ECONOMİST BAŞKAN ERDOĞAN NEFRETİNİ SABİTLEDİ
Öte yandan The Economist, 4 Mayıs tarihinden itibaren bugüne kadar Başkan Erdoğan'ın aleyhine Kılıçdaroğlu'nun lehine 15 tweet paylaşırken, küstah derginin kapağını ise resmi Twitter hesabında sabitledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN