Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir 'Yüzyılın Mitingi'nde son anket sonucunu sadece Takvim.com.tr'ye açıkladı! İlk turda bitiyor mu?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştirdi. Tarihi mitinge 1 milyon 700 bin kişi katılım sağlarken, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir son anket sonucunu Takvim.com.tr'den Editörlerimiz Fatma Gül ve Yasin Aktaş'a açıkladı. "Dün bir araştırma tamamladık" diyen Daşdemir, "İlk turda Erdoğan lehine seçimin bittiğini gördük. Yükseliş trendi devam ederse yüzde 51 yüzde 51,5 gibi oranla bitme ihtimali var" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Mayıs 2023, 13:20 Güncelleme 09 Mayıs 2023, 07:50
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ’Yüzyılın Mitingi’nde son anket sonucunu sadece Takvim.com.tr’ye açıkladı! İlk turda bitiyor mu?

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin İstanbul seçmeni, seçime 1 hafta kala yüzyılın mitinginde "Türkiye Sana Emanet" diyerek buluştu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara hitap ettiği "Büyük İstanbul Mitingi" 1 milyon 700 bin kişinin katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti.

Takvim.com.tr ekibinden Editörlerimiz Fatma Gül ve Yasin Aktaş mitingin yapılacağı alandan dakika dakika son gelişmeleri aktardı.

VATANDAŞLAR İSTANBUL'UN DÖRT BİR YANINDAN AKIN AKIN GELDİ
Mitingin gerçekleştirileceği alana vatandaşlar adeta akın akın geldi. Yüzyılın Mitingi'ne ev sahipliği yapan alan Yenikapı'dan tam 1.5 kat daha büyük. İstanbul'daki tarihi mitinge 1 milyon 700 bin kişi katılım sağladı.


SON ANKET SONUCUNU TAKVİM.COM.TR'YE AÇIKLADI: SEÇİM İLK TURDA BİTER
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir son anketi Takvim.com.tr'den Editörlerimiz Fatma Gül ve Yasin Aktaş'a açıkladı.


YÜZDE 51 YÜZDE 51,5 GİBİ ORANLA BİTME İHTİMALİ VAR
"Dün bir araştırma tamamladık" diyen Daşdemir, "İlk turda Erdoğan lehine seçimin bittiğini gördük. Yükseliş trendi devam ederse yüzde 51 yüzde 51,5 gibi oranla bitme ihtimali var" ifadelerini kullandı.

YAPAMADIKLARI MİTİNG İÇİN BURANIN FOTOĞRAFINI KULLANABİLİRLER
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den Takvim.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

CHP yandaşlarının AK Parti'nin 2014'teki miting görüntülerini 7'li koalisyonun mitingi gibi paylaşmalarına esprili bir cevap veren ve alanda 1 milyondan fazla İstanbullunun olacağını belirten Kabaktepe, "Bugün yeni bir fotoğraf daha vereceğiz. Yapamadıkları mitingler için buranın fotoğrafını paylaşabilirler. Kırmızı-beyaz burada olacak, başka renkler olmayacak. Telif hakkı istemiyoruz." dedi.

"TARİHİN EN BÜYÜK MİTİNGİNE SAHNE OLACAK" VİDEO İZLE

AK Parti'nin İstanbul 1. bölge 18. sıradan aday gösterdiği genç milletvekili adaylarından milli yüzücü Umut Arman Sonay Takvim.com.tr mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Sonay, "İçim kıpır kıpır, günlerdir sahadayız, aldığımız geri dönüşlerden sonra buranın tarihin en büyük mitingine sahne olacağını düşünüyorum. Bunu sağlayan tek kişi cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum." dedi.

Öte yandan Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılan vatandaşlar dönüş yolunda Yenibosna metrobüs durağında yoğunluk oluşturdu.




Vatandaşlar mitinge ilgi gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN