Ekremci fondaş medyanın temsilcisi Oda Tv’den Kılıçdaroğlu’na ağır itham: Rüşvetçilerle iş tutuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan etmesinin ardından 6’lı koalisyonda ve mangır medyada sular durulmuyor. Ekremci fondaş medyanın temsilcisi Oda TV, Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törende, rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ile olan karesini "Kılıçdaroğlu'na görünür kumpas... Rüşvetten yargılanıyor" başlığıyla haber yaptı. Kılıçdaroğlu'nu savunur gibi görünen Oda Tv, yaptığı haberle adeta Kılıçdaroğlu'nun rüşvetçilerle iş tuttuğunun mesajını verdi.

Giriş Tarihi 27 Mart 2023, 00:45 Güncelleme 27 Mart 2023, 13:33
Ekremci fondaş medyanın temsilcisi Oda Tv’den Kılıçdaroğlu’na ağır itham: Rüşvetçilerle iş tutuyor

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 3 Mart'ta "kumar masası" çıkışını yaparak dağıttığı koalisyon "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun" pazarlıklarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmuştu.



Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ardından koalisyonda kaos ve tartışmalar hız kesmeden devam ederken, Ekremci fondaş medyanın temsilcisi Oda Tv, Kılıçdaroğlu'na ağır bir ithamda bulundu.



EKREMCİ FONDAŞ MEDYANIN TEMSİLCİSİ ODA TV'DEN KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR İTHAM: RÜŞVETÇİLERLE İŞ TUTUYOR
Oda TV, altılı koalisyonun adayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda'nın bir arada olduğu kareyi vererek haber yaptı.



(Rüşvet operasyonundan yargılanan Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ve Kılıçdaroğlu)

'Kılıçdaroğluna görünür kumpas' başlığı ile altılı koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu savunur gibi görünen Oda Tv, yaptığı haberle adeta Kılıçdaroğlu'nun rüşvetçilerle iş tuttuğunun mesajını verdi. Zira Ekrem Eray Arda, CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik soruşturmada eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte rüşvet operasyonunda gözaltına alınmıştı.



"AYNI İFTAR MASASINDA OTURMASI TARTIŞMALARI ARTTIRDI"
Söz konusu haberde rüşvetten yargılanan Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda'nın siciline dikkat çekilirken, Kılıçdaroğlu'nun bu kadar yakınında olması ve aynı iftar masasında oturması tartışmaların artmasına neden olduğu vurgulandı.

(Haberi okumak için lütfen görsele tıklayınız)

NELER YAŞANMIŞTI
Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın aralarında bulunduğu 3 şüpheli, 15 Aralık 2022 tarihinde tutuklanmışlardı.



EKREM ERAY ARDA ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILMIŞTI
17 şüpheliden biri, işlemlerinin ardından serbest bırakılırken Hazinedar dahil 16 kişi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. 9 Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Murat Hazinedar, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, Hüseyin Avni Sipahi, Bediz Güvenkaya, Çetin Kırışgil, Mürvet Günay ve Mehmet Uğur Şahin, "irtikap" ve "zimmet" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. 8 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanması talep edilmiş, bir şüpheli ise ifadesinin ardından savcılıkça serbest bırakılmıştı.



Murat Hazinedar ile birlikte Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil, "irtikap" ve "zimmet" suçlarından tutuklanmıştı. Tutuklanmaları için nöbetçi hakimliğe sevk edilen Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ile Bediz Güvenkaya, Mürvet Günay ve Mehmet Uğur Şahin dahil 12 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN