ABD'nin 2023 seçim planı! Twitter, 6'lı koalisyonu öven manşetler derken ABD'li anketçilere dikkat! 2018 seçimleri üzerinden kirli tezgah

ABD 14 Mayıs 2023 seçimlerine yine kendi oyunlarıyla müdahale etmek istiyor. Başkan Erdoğan'ı hedef alan açıklamalar ve manşetler akıllardaki yerini korurken özellikle 6'lı masayı yere göğe sığdıramadıklarına şahit olmuştuk. Küresel çete algı operasyonlarını şimdi de sosyal medya üzerinden yapmaya başladı. Twitter'ın CHP ve yandaşlarının trol hesaplarını öne çıkarması büyük tepki toplarken, bot hesapların yüzde 27'sinin FETÖ ve PKK'ya ait olduğunu takvim.com.tr deşifre etmişti. Son skandal ise henüz birkaç gün önceden. 6'lı koalisyona veryansın eden İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu Türkiye'nin gündemindeyken Twitter gündeminde yer almadı. ABD şimdi de anketler üzerinden yeni bir oyuna hazırlanıyor. 2018 seçimlerinde AK Parti’ye yüksek oy çıkan mahalle ve sokaklarda anketçilerin topladığı verilerin ABD’li bir firmaya teslim edildiği ortaya çıktı. İlk anketten 10 gün sonra o evlere anketçilerin dahil olmadığı ikinci ziyaretlerin gerçekleştirildiği ve siyasi tercihleri değiştirilmeye çalışıldığı gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, "5 yıldızlı bir otelde bunlar üs kurdular. İstanbul'u 4 bölgeye ayırdılar. Ankara, İzmir ve Adana'yı da 2'şer bölgeye ayırdılar" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 24 Mart 2023, 09:47 Güncelleme 24 Mart 2023, 13:26
ABD’nin 2023 seçim planı! Twitter, 6’lı koalisyonu öven manşetler derken ABD’li anketçilere dikkat! 2018 seçimleri üzerinden kirli tezgah

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki seçimi "2023'te yapılacak en önemli seçim" olarak gören "küresel çete" de 6'lı koalisyon üzerinden kendine çıkar sağlamak için çalışıyor. Daha önce Başkan Erdoğan'a karşı algı çalışması yapan küresel çetenin basın ayağı şimdi de sosyal medya ve anket şirketleriyle yeni bir çalışma yürütüyor.

İyi Parti Milletvekili Ağıralioğlu'nun konuşmasını sansürleyen Twitter'ın algı çalışmasını, Habertürk'ün koalisyon ve terörün siyasi ayağı HDP propagandası yapmasına benzeten Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Ne diyelim sana Elon Musk! Ne umutlarla geldin, günün sonunda koskoca Twitter'ı, 6'lı Masa'yı dizayn ediyoruz diye övünen, Ağıralioğlu'nun konuşmasını canlı girmeye çekinen İyi Parti'nin Habertürk'üne çevirdin" dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

OPERASYONUN BAŞI ABD!
Seçimlere müdahale etmek için yapılan operasyonların başını ABD çekiyor.

Biliyorsunuz geçtiğimiz Ocak ayında Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, 2023 seçimleri için "Erdoğan'a karşı koyulmazsa işler daha da kötüye gidecek. Batı Türkiye'deki muhalefete yardım ederse Erdoğan durdurulabilir" gibi skandal ifadeler kullanmıştı.

Sadece Bolton da ABD'li tüm yayın kuruluşları Erdoğan'a karşı 6'lı koalisyonun adayının desteklenmesi gerektiğini savundu.

Hatta geçen günlerde daha da ileriye giden Japon asıllı ABD'li bir profesör, Başkan Erdoğan'ı hedef alıp muhalefet için oy istedi.

ABD 2018'DEKİ SONUÇLARLA YENİ BİR OPERASYON BAŞLADI
ABD şimdi de anketler üzerinden yeni bir oyuna hazırlanıyor. 2018 seçimlerinde AK Parti'ye yüksek oy çıkan mahalle ve sokaklarda anketçilerin topladığı verilerin ABD'li bir firmaya teslim edildiği ortaya çıktı. İlk anketten 10 gün sonra o evlere anketçilerin dahil olmadığı ikinci ziyaretlerin gerçekleştirildiği ve siyasi tercihleri değiştirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Konuyu köşesine taşıyan Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin şu ifadeleri kullandı:

İki hafta önce bu köşeden "Obama'nın sosyal medya ekibi Türkiye'de" diye yazdık.

Sosyal medyada iktidara nasıl operasyon çekildiğini, bazı hesapların nasıl görünmez hale getirildiğini, bazılarının ise adeta uçurulduğunu tüm detaylarıyla anlattık.

İnanmayan "Hadi canım sende… Ne işi olur ABD'nin bizim seçimlerle" diyenler çarşamba günü neyin ne olduğunu bizzat deneyimledi. İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun altılı masayı adeta bombaladığı açıklamaları Twitter gündeminde yoktu! Bütün Türkiye'nin konuştuğu bir meselesinin Twitter gibi aşırı siyasi bir mecrada gündem olmaması mümkün mü? Ama olmadı.

Sanmayın ki ABD sadece sosyal medyadan seçime etki etmeye çalışıyor. Bir de anketler üzerinden yürütülen sinsi bir çalışma var. ABD'nin dünyaca ünlü bir danışmanlık firması Türkiye'nin çeşitli kentlerinde bir süredir anketler yaptırıyor. Türk firmalara ABD'den yollanan sorularla adeta sokağın röntgenini çekiyorlar.

2018 seçimlerinde iktidar partisine yüksek oy çıkan mahalle ve sokaklarda yoğunlaşan anketçilerin topladığı veriler ABD'li firmaya teslim ediliyor. İlk anketten 10 gün sonra o evlere anketçilerin dâhil olmadığı ikinci ziyaretler gerçekleştiriliyor. Ve siyasi tercihleri değiştirilmeye çalışılıyor. Seçim sonrasına yönelik vaatler havada uçuşuyor. Çok ince bir siyaset mühendisliği çalışması bu ve çok da pahalı. Ama bunun bir önemi yok. Hiçbir masraftan kaçınmıyorlar.

14 Mayıs tam da bu yüzden çok kritik. Küresel emperyalizm bu topraklardaki son kozunu oynuyor. Başaramayacaklar...

ABD 14 MAYIS SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMEK İSTİYOR
Konuyla ilgili A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı şu ifadeleri kullandı:

"Obama'nın sosyal medya ekibinden 6 kişinin İstanbul'a geldiği kulislere yansımıştı. Bu 6 kişi enteresan bir şekilde kimin tarafından getirildiği sözde belli değil ama ne için geldikleri çok açık. 5 yıldızlı bir otelde bunlar üs kurdular. İstanbul'u 4 bölgeye ayırdılar. Ankara, İzmir ve Adana'yı da 2'şer bölgeye ayırdılar. Buralarda mahalle mahalle çalışıyorlar. Bir önceki seçimde ne kadar oy kimlere çıkmış ona bakıp seçmen tercihlerine yönelik özel içerikle yönetiyorlar. Bu içerikler özellikle sosyal medyanın bütün aparatları üzerinden servis edilecek ve belli kitleye belli konularda manipülasyonlar yapılacak. Aynı şekilde ABD'li ünlü bir danışmanlık şirketinin de ekibi Türkiye'ye geldi. Bunlar özellikle AK Parti ve MHP'nin fazla oy aldığı yerlerde mahalle mahalle ev ev çalışmalara devam ediyorlar. Sonra ikinci bir ekip gidiyor. Seçim sonrasına ilişkin vaatlerde bulunuyorlar ve tercihlerini değiştirmelerini istiyorlar. Şu soru çok önemli. ABD neden ilgileniyor Türkiye'deki seçimlerle? Bunun amacı belli. Siyasi manipülasyon yapmak, psikolojik harekat yapmak, doğrudan seçimlerin sonucu değiştirmek. Kime hizmet ettiği çok açık. 'Erdoğan gitsin de Türkiye ne olursa olsun' diyenlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değil"