CHP'nin kanalı Halk TV'de Selahattin Demirtaş reklamı! Serhan Asker Demirtaş'ın kitabını öve öve bitiremedi, RTÜK harekete geçti

CHP'nin yayın organı Halk TV'de terör suçlarından tutuklu HDP'li Selahattin Demirtaş'ın reklamı yapıldı! CHP ile PKK'nın siyasi kolu HDP'nin teması sürerken Halk TV Sunucusu Serhan Asker, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden yazdığı bir kitabın tanıtımını yaptı. Serhan Asker, "Selahatin Demirtaş cezaevinde 5. kitabını yazdı. Üretim üretim üretim... Büyük bir keyifle okudum" ifadelerini kullandı. Serhan Asker yanına depremzede çocukları da alarak bu skandala imza atması büyük tepki çekti. Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a yapılan skandal güzellemelerin ardından RTÜK harekete geçti.

Giriş Tarihi 18 Mart 2023, 12:35 Güncelleme 18 Mart 2023, 22:40
CHP’nin kanalı Halk TV’de Selahattin Demirtaş reklamı! Serhan Asker Demirtaş’ın kitabını öve öve bitiremedi, RTÜK harekete geçti

İÇİNDEKİLER

CHP'nin yayın organı Halk TV yine bir skandala imza attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'lının Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından ilk tebrik HDP kanadından gelince CHP-HDP ilişkisi daha da görünür yaşanmaya başladı.

KILIÇDAROĞLU HDP'Yİ ZİYARET EDECEK
CHP ve HDP yöneticileri birbirlerine sıcak mesajlar verirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'yi ziyaret edeceği biliniyor.

CHP KANALINDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ GÜZELLEMESİ
Yaşananların ışığında CHP'nin yayın organı Halk TV, Selahattin Demirtaş güzellemelerine hız verdi!

SERHAN ASKER ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
Halk TV sunucusu Serhan Asker, Adıyaman'da depremzede çocuklar ile yaptığı bir yayında terör suçlarından tutuklu Demirtaş'ın bir kitabının reklamını yaparak övgüler sıraladı ve Demirtaş'ın özgürlük mücadelesi verdiğini iddia etti.

Asker şu skandal ifadeleri kullandı;

"Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde 5. kitabını yazdı. Üretim üretim üretim... Bize gönderdiği öykü kitabını büyük bir keyifle okudum. Teşekkür ediyoruz bu inceliği düşündüğü için Sayın Selahattin Demirtaş'a... Cezaevinde tutuklu bulunan özgürlük mücadelesi yapan herkesi buradan kucaklıyoruz"

Serhan Asker yanına depremzede çocukları da alarak bu skandala imza atması büyük tepki çekti.



"ŞEHİT YASİN BÖRÜ İÇİN LANETLİYORUM"
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, "CHP kanalı Halk Tv'deki şahıs, depremzede çocukların gözü önünde Selahattin Demirtaş'ın kitabının reklamını yapıp selam gönderiyor ve onu kucakladığını söylüyor. Şehit Yasin Börü için CHP'yi lanetliyorum." ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.



RTÜK HAREKETE GEÇTİ
Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a yapılan skandal güzellemelerin ardından RTÜK harekete geçti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yapıtğı açıklamada, "Seçimler yaklaşırken medyanın dikkat etmesi gereken kurallar belliyken Halk TV'nin yapmış olduğu provokatif yayınlar kabul edilemez. Ülkemizin sömürgeci olduğu iddia edilemez, silahlı terör örgütüne üye olmaktan hükümlü bulunan biri övülemez. Gerekli inceleme başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN