İYİ Parti lideri Meral Akşener'e CHP yandaşı medyadan baskı! Önce Merdan Yanardağ sonra Barış Yarkadaş: Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünden çekil

Seçimler yaklaşırken 6'lı masanın adayı hala belirsizliğini koruyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ayak diremesi yandaş medyayı bir hayli rahatsız ediyor. Hatta "seçim kaybedilirse sorumlusu Akşener’dir" diyecek kadar. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, katıldığı canlı yayında "Meral Akşener'in AK Parti iktidarına 5 yıl daha hediye etmek üzere olduğunu düşünüyorum. Eğer Erdoğan seçimi bir kez daha kazanacaksa sorumluluğu İyi Parti, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ta olacaktır" dedi. Yanardağ sonrası eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş da Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı adeta topa tuttu. "Kılıçdaroğlu adaylığını açıklamalı" diyen Yarkadaş, Akşener'i İYİ Parti'yi düşünmekle suçladı.

Giriş Tarihi 02 Mart 2023, 09:48 Güncelleme 02 Mart 2023, 13:20
İYİ Parti lideri Meral Akşener’e CHP yandaşı medyadan baskı! Önce Merdan Yanardağ sonra Barış Yarkadaş: Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünden çekil

İÇİNDEKİLER

Türkiye, gözlerini 2023 seçimlerine dikti. Yurt genelinde depremin izleri silinirken bir diğer ana gündem konusu da seçimlere 3 ay gibi bir süre kalmışken, Millet İttifakı'nın aday sessizliği. Henüz bir anlaşmaya varıp aday çıkaramayan 6'lı masa bugün toplan-dağıl görüşmelerine bir yenisini daha ekliyor. Millet İttifakı, bu toplantıda adayın belirleneceğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta aday olmak istediğini dile getirirken karşısında İYİ Parti lideri Meral Akşener bariyeri buluyor. CHP liderinin adaylığına "kazanacak aday" vurgusuyla karşı koyan İYİ Parti lideri, farklı yollarla bu adaylığı engellemeye çalışsa da Kılıçdaroğlu vazgeçmiyor. Masadaki küçük ortakları bakanlık ve milletvekilliği vaatleriyle yanına çekmeye çalışan Kılıçdaroğlu'na Saadet Partisi ve Demokrat Parti arka çıkarken DEVA ve Gelecek Partisi ise pastadan daha büyük pay kapma ümidiyle "bekle ve gör" politikası izliyor.

KOALİSYON YANGIN YERİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Gerizekalılar" çıkışı sonrası geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Kılıçdaroğlu-Akşener ikilisi sonrası, CHP medyası üzerinden adaylık operasyonuna başlayarak Akşener'i köşeye sıkıştırmak için düğmeye bastı. Toplantıda Akşener'le Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda anlaştığı bilgisini sızdıran CHP, "Akşener Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmıyor" algısını işlemeye çalıştı. 2 saat süren toplantı sonrası "6'lı koalisyonun ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu" haberleriyle CHP medyası üzerinden operasyona başlandı.

İYİ PARTİ'DEN KARŞI HAMLE GELDİ
CHP'nin medyası üzerinden gerçekleştirdiği operasyonu gören İYİ Parti'den hemen karşı bir hamle geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Adaylık pazarlığı" iddialarını yalanladı.

Zorlu paylaşımında 2 Mart vurgusu yaparak, "Bugün CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanımızı ziyaretleri sonrası, aday konusuna ilişkin asılsız haberler ve "pazarlık" iddiaları asla gerçeği yansıtmamaktadır. Millet İttifakı 2 Mart toplantısına ilan edilen ilkeler çerçevesinde kararlı şekilde hazırlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ZORDA
İYİ Parti'den üst üste gelen hamlelerle zora giren CHP lideri, yine yandaşı medyaya sarılarak onlar üzerinden masaya mesaj gönderdi. 6'lı koalisyonun yarın yapacağı toplantı öncesi Habertürk'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin vurgu yaptığı 2 Mart tarihinin üstünü çizdi. İYİ Parti'nin "Aday 2 Mart'ta belirlenecek" çıkışına rağmen "Yarın yapılacak Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nden bir aday isminin açıklanacağını sanmıyorum..." ifadesini kullandı. Adaylık konusunda İYİ Parti'den gelen hamlelerle ve kamuoyu baskısıyla köşeye sıkışan Kılıçdaroğlu zaman kazanma çabası içerisine girerken, yarın yapılacak toplantı için ise "Bu toplantıda aday belirleme yöntemi konuşuruz..." dedi.

"AKŞENER, AK PARTİ İKTİDARINA 5 YIL DAHA HEDİYE ETMEK ÜZERE"

Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ayak diremesi yandaş medyayı bir hayli rahatsız ediyor. Hatta "seçim kaybedilirse sorumlusu Akşener'dir" diyecek kadar. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, katıldığı canlı yayında "Meral Akşener'in AK Parti iktidarına 5 yıl daha hediye etmek üzere olduğunu düşünüyorum. Eğer Erdoğan seçimi bir kez daha kazanacaksa sorumluluğu İyi Parti, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ta olacaktır" dedi.

Merdan Yanardağ'ın açıklamalarından geri kalanlar:

"MERAL HANIM'IN ADAY ÖNERİSİ İLE GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Meral Hanım'ın hepimize sürpriz yapma olasılığını bir kenara bırakmıyorum. Parti içindeki gruplara bir takım kliklere yapmış olsun böyle bir ihtimal var. Veyahut Millet İttifakı'nda kimi direniş noktalarına kırmak için yapmış olabilir. Pekala Meral hanım düşünüyor olabilir ki Kılıçdaroğlu değil başka bir aday seçilebilir adaydı. Kendi dediği gibi büyük tehlikeyi öncesinde savuşturmak gerekir. Kişisel hesaplar değil milletin hesabını yapmak gerekir diye düşünebilir. Bu olasılıkları bir yana bırakmıyorum. Meral Akşener'in kötü niyetli olduğuna da düşünmüyorum. Ama siyasal olarak yanlış değerlendirme yaptığını, AK Parti Erdoğan iktidarına 5 yıl daha hediye etmek üzere olduğunu düşünüyorum. Eğer Erdoğan bu seçimi bir daha kazanacaksa Türkiye'nin önündeki 100 yılını kaybetmek anlamına gelirse bunun sorumluluğu İyi Parti ve Meral Akşener de olacaktır. Onunla beraber hala seçildikleri partinin kendilerini destekleyen siyasal ve toplumsal gücün niteliğinin farkında olmayan bu oyunda bir rol üstlenmeye çalışan iki belediye başkanı da olacaktır diye düşünüyorum. Meral hanımın bu konuşması yarın yapılacak toplantıyadır. Yanılma payım olabilir. Bizi yanıltabilir. Meral hanımın büyük olasılık aday önerisi ile geleceğini düşünüyorum.

AKŞENER'E BİR SALVO DA YARKADAŞ'TAN
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı yayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na eleştirilerde bulundu. Tele 1 yayınına konuk olan Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü Altılı Masa toplantısında adaylığını açıklaması gerektiğini söyledi.

"AKŞENER KENDİ PARTİSİNİ DÜŞÜNÜYOR"
Akşener'in deprem öncesi gündemde kaldığını ifade eden Yarkadaş, "'Ekrem İmamoğlu'nun otobüsüne çıktım da oradan görüntülü konuşamadım. Keşke beni arasalardı' demek siyasi apolitizmdir. Kusura bakmasın Meral hanım böyle bir şey olmaz. Siz bu kadar toplumsal talebin yükseldiği bir yerde sırf kendi partinizin çıkarlarını düşündüğünüz için bu haksızlığı Türkiye'ye yapamazsınız" dedi.

"MANSUR BEY DÖRT GÜNDÜR DÖRT TELEVİZYONA ÇIKIYOR"
Yarkadaş, İmamoğlu ve Yavaş'a da adaylık konusundaki tartışmaları sonlandırmadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Yarkadaş şöyle konuştu: "Bu tartışmaları sonlandırmak, ve 'Biz kesinlikle aday değiliz' demek zorundalar. Mansur Bey dört gündür dört televizyona çıkıyor. Benden daha çok çıkıyor. Hiçbir yere gitmiyordu. Taraftarları 'Bir hayalimiz var' diye bir şeyler paylaşıyorlar.

"İMAMOĞLU ADAYLIK BEKLİYOR"
Ekrem başkan bir türlü net bir şey söylemiyor. Sayın genel başkana gidip 'Kampanyanızı bana bırakın ben yapayım' diyor ama bir yandan adaylık bekliyor. Meral hanımın da yarın bu toplumsal talebi yerine getirip bu konunun önünde engel olmaması gerekiyor."

TAKVİM.COM.TR AKŞENER VE İMAMOĞLU'NUN PLANLARINI YAZMIŞTI
Takvim.com.tr'nin haberi sonrası siyaset kulislerinde konuşulmaya başlayan iddia, 6'lı masanın adayının açıklanacağı önümüzdeki günlerde muhalefetin gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Zira bir süre önce Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu'na, "2 yıl bekle, ben 2 yıl sonra erken seçime götüreceğim. Sen o zaman aday olursun. Yaşın genç. 14'üncü Cumhurbaşkanlığı'na değil, 15'inci Cumhurbaşkanlığı'na aday olursun" dediği biliniyor.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU SİYASETTEN SİLME OPERASYONU VAR"
Merdan Yanardağ, bizi doğrulayan açıklamalarda bulundu. "Kılıçdaroğlu'nu siyasetten silme operasyonu var" diyen Yanardağ, "Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz edecek gibi duruyor. Ortada Kemal Kılıçdaroğlu'nu siyasetten silme operasyonu var. Meral hanım, zaten başbakan adayı. Dolayısıyla, Siyasal İslamcı iktidardan sonra sağ iktidarla geçiş dönemi tasarlanıyor. Bu beşli çetenin operasyonudur. Beşli çete bir sermaye grubudur. AKP döneminde zenginlemiş bir yağmacı sermaye grubudur. Bunların operasyonu olabileceğini akıldan hiç çıkarmamak lazım" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN