Halk TV CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na kurulan kumpası deşifre eden Levent Gültekin ve Murat Sabuncu'nun programına son verdi!

CHP yandaşı Halk TV'de 6'lı masada yaşanan adaylık savaşıyla ilgili gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulunan yandaş gazeteciler Murat Sabuncu ve Levent Gültekin'in programlarına son verildi. Takvim.com.tr'nin haberi sonrası CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinden kurulan kumpası deşifre eden Gültekin, "Kemal Bey'i aday yapıyoruz, muhtemelen Türkiye'yi kurtaramayacağız ama partiyi kurtaracağız" itirafında bulunduğunu açıklamıştı. Gültekin'in açıklamaları öncesi kumpası Takvim.com.tr olayı gündeme getirmişti.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2023, 16:02 Güncelleme 26 Ocak 2023, 18:30
Halk TV CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’na kurulan kumpası deşifre eden Levent Gültekin ve Murat Sabuncu’nun programına son verdi!

İÇİNDEKİLER

CHP yandaşı gazeteci Levent Gültekin, Halk TV ekranlarında Murat Sabuncu ile birlikte sundukları 'İki Yorum' programında iki ay önce şahit olduğunu söylediği bir konuşmayı anlattı. CHP'li üst düzey bir yetkilinin 2017 yılındaki Anayasa değişikliği referandumunda, "İnşallah referandumdan evet çıkar da biz Kılıçdaroğlu'ndan kurtuluruz" dediğini, aynı kişinin şu an CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı için çalışma yaptığını söyledi.



KILIÇDAROĞLU'NA KUMPAS İTİRAFI | VİDEO İZLE


CHP yandaşı Halk TV programı kaldırma kararı aldı. Programın sunucusu Murat Sabuncu, "2020'nin Eylül ayı başladığımız, ekranda olduğumuz 26 ay boyunca 200'ün üzerinde program yaptığımız İki Yorum'a nokta koyma zamanı. Seçim döneminde daha önce de olduğu gibi t24'deki yazı ve video söyleşilerle mesleğe devam edeceğim." diyerek ayrılığı duyurdu.

SABUNCU AYRILIĞI BAŞKA NEDENLERE DAYANDIRDI
Ayrılığın başka sebeplerden kaynakladığını iddia eden Sabuncu, "Halk TV prensip olarak başka yerde video söyleşi yapanlarla çalışmayacağını önceden deklare ettiği için ayrılık gerçekleşti. Başta program ortağım sevgili Levent Gültekin, halktv'deki tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Yolları açık olsun. Program boyunca destekleyen, eleştiren, beğenen, beğenmeyen , sokakta, pazarda, vapurda çevirip konuşan tüm izleyenlere…Memleketin dört bir yanından, hapisten, sürgünden mesaj yollayanlara…demokrasinin yeniden inşa edildiği günlerde buluşmak üzere..Hoşçakalın…" dedi.

YAPTIĞIMIZ ELEŞTİRİLER YARARDAN DAHA ÇOK ZARAR GETİRİYOR
Sabuncu'nun aksine CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na kurulmak istenen kumpası ifşa eden gazeteci Levent Gültekin, "Sevgili arkadaşlar, Hem Murat'ın bu durumu nedeniyle hem de fark ettim ki daha iyi olsun diye yaptığımız eleştiriler yarardan daha çok zarar getiriyor. Bu nedenle kendi isteğimizle İki Yorum programına son verdik. Hem halk tv'ye hem de size çok teşekkür ederim. Yazdık, konuştuk, kendi adıma söylenmesi gereken her şeyi söylediğimi düşünüyorum. Niyetimiz iyi olsa da çabamız bazen istenmeyen sonuçlar doğuruyor. Anlayışınız için tekrar teşekkür ederim. Umarım her şey ülkemiz için daha iyi olur." diyerek ayrılığın sebebini açıkça itiraf etti.

TAKVİM.COM.TR KUMPASI TEK TEK ANLATMIŞTI
Takvim.com.tr, Kılıçdaroğlu aday olsa da olmasa da Türkiye 2023'te seçimi değil CHP'deki savaşı konuşacağını belirterek, CHP'de adaylık savaşı üzerinden yaşanan bölünmede Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu'nun el birliğiyle CHP'yi bitirmeye çalıştıklarını anlatmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK KUMPASINI HALK TV'DE AÇIKLAMIŞLARDI
CHP yandaşı Halk TV'de açıklamalarda bulunan Levent Gültekin, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının perde arkasını itiraf etti.



KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI ORGANİZE EDİYOR
2017 referandumumda "İnşallah referandumda evet çıkar da biz Kılıçdaroğlu'ndan kurtuluruz" diyen kişi, CHP'de çok yetkili kişi şu an da Kılıçdaroğlu'nun adaylığını organize ediyor.



"TÜRKİYE'Yİ KURTARAMAYACAĞIZ AMA PARTİYİ KURTARACAĞIZ"
İzleyicilerimizn vicdanına bırakıyorum. Siz benim yerimde olsaydınız ve bu cümleye şahit olsaydınız endişe duymazmıydınız? Aynı kişi şu anda Kemal Bey'in adaylığını organize eden kişi iki ay önce bir ev sohbetinde 'Kemal Bey'i aday yapıyoruz, muhtemelen Türkiye'yi kurtaramayacağız ama partiyi kurtaracağız" itirafında bulundu.




TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN