Ekrem İmamoğlu İngiliz Financial Times'a Türkiye'yi şikayet etti! Ayla Jean Yackley'e algı yüklü röportaj...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylık savaşı veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Financial Times'a verdiği röportajda Türkiye'yi şikayet etti. Türkiye'de yaşayan ve yabancı basına çalışan Ayla Jean Yackley'e konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine ettiği hakaret üzerinden aldığı cezayı değerlendirdi. Türkiye'nin algılarla hedef alındığı söz konusu makalede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Türkiye'de demokrasinin olmadığını iddia ederek İngilizlere adeta şikayette bulundu. Röportajı yapan Ayla Jean Yackley ise Ekrem İmamoğlu güzellemeleriyle öne çıkıyor...

Giriş Tarihi 11 Ocak 2023, 11:26 Güncelleme 11 Ocak 2023, 17:31
Ekrem İmamoğlu İngiliz Financial Times’a Türkiye’yi şikayet etti! Ayla Jean Yackley’e algı yüklü röportaj...

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'yi ingilizlere şikayet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylık savaşı veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük mahkumiyet kararına ilişkin İngiliz Financial Times'a bir röportaj verdi.

İMAMOĞLU'NU ERDOĞAN'IN RAKİBİ OLARAK GÖSTERİP TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDILAR
Türkiye'de yaşayan ve yabancı basına çalışan Ayla Jean Yackley söz konusu röportajın girişinde Ekrem İmamoğlu'nu Başkan Erdoğan'ın siyasi rakibi olarak göstererek Türkiye'nin özellikle ekonomi üzerinden algılarla hedef alındığı yorumlara yer verdi.

"Yükselen enflasyon, artan yoksulluk ve siyasi muhaliflere yönelik baskılar, seçmenleri iktidardaki AKP'ye karşı soğuttu" ifadeleriyle algı yapılan makalede Ekrem İmamoğlu'nun, "çok çeşitli" seçmen grubundan destek aldığı iddia edildi.

ADAY DEĞİLDİ NEDEN YASAKLANDI
Makalede Ekrem İmamoğlu'nun henüz adaylığını ilan etmemesine rağmen rakip olmasın diye yasaklanmak istendiği algısı da işlendi.

İMAMOĞLU'NDAN TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ YOK ALGISI
İmamoğlu söz konusu röportajda "Demokrasiye balta vuruyorlar, insanların seçme özgürlüğünü tam anlamıyla reddediyorlar. Seçmenler, bu mahrumiyete 2023 seçimlerinde sandıkta cevap verecek ve bu hükümet ağır bir yenilgiye uğrayacak" iddiasında bulunarak Türkiye'yi kötüledi.

HDP'li Selahattin Demirtaş'ın hapiste olmasına ve HDP üzerinden görülen kapatma davasına da yer verilen makalede İmamoğlu, "Yargının ne kadar siyasallaştığını ve bunun demokrasimizi nasıl sekteye uğrattığını görmek için sadece benim davama bakmanıza gerek yok" diye konuştu.

İmamoğlu, "otoriter bir zihniyetin" olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de hayatın nasıl şekillenmesini istediğini ilgili kurumlara dikte etmekte bir beis görmeyen otoriter bir zihniyet var. Karşılarında kendilerine meydan okuyacak kimseyi görmek istemiyorlar" dedi.

AYLA JEAN YACKLEY'İN EKREM İMAMOĞLU İLGİSİ
İmamoğlu'na mikrofon tutan Ayla Jean Yackley Türkiye'de yaşıyor ve yabancı basına çalışıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili gelişmeleri İngilizce olarak paylaşan ve zaman zaman güzellemeler yapan Ayla Jean Yackley yabancı kuruluşlar tarafından fonlanan Medyascope isimli yayın organında da boy gösteriyor.

GAZLAYIP DURDU
Jean Yakley söz konusu haberin belli kısımlarında Ekrem İmamoğlu'nu öven ve muhalefeti gazlayan ifadeler kullanmaktan da geri durmadı.

Yakley, anketlerde Ekrem İmamoğlu'nun önde çıktığını ve yasak kararının seçmenleri kızdıracağı görüşünün olduğunu iddia ederek, "Seçmenler aday İmamoğlu olsun ya da olmasın muhalefet partileri ittifakına destek vererek geri tepebileceğine inanıyorlar. " ifadelerine yer verdi.

Jean Yakley, Ekrem İmamoğlu'nun hakaret sonrası aldığı cezayı Başkan Erdoğan'ın geçmişte şiir okuduğu için aldığı haksız cezaya benzetti.

İMAMOĞLU DAHA ÖNCE DE FINANCIAL TIMES'A ERDOĞAN'I ŞİKAYET ETMİŞTİ
Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz aylarda da İngiliz Financial Times'a röportaj vermişti. Ekrem İmamoğlu Türkiye'deki iş dünyasını Başkan Erdoğan'a karşı gazlamaya çalışmış ve teröre destek veren HDP'li belediyelere kayyum atanmasını örnek göstererek Erdoğan'ı şikayet etmişti.

EKREM İMAMOĞLU İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ CHILCOTT İLE BALIK KEYFİ YAPMIŞTI
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un kar felaketiyle karşı karşıya kaldığı anlarda Sarıyer'deki bir balıkçıda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile gizli bir görüşme yapmıştı.



İmamoğlu partisinden bile gizlediği görüşmeyi 'yemek molası' olarak tanımlamıştı. Vatandaşlar Ekrem İmamoğlu'na büyük tepki göstermişti.

EKREM İMAMOĞLU'NUN CHATTAM HOUSE ZİYARETİ!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019 yılında Londra'ya ilginç bir ziyaret yapmıştı.

İmamoğlu söz konusu ziyarette Osmanlı'nın parçalanmasına ve coğrafyamızın adeta kan gölüne dönmesine neden olan Sevr ve Sykes Picot'un antlaşmasının mimarı olarak bilinen Chatham House'a da (İngiliz Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü) gitti.

Dünyayı şekillendirme iddiasındaki Chatham House, emperyalist projelerin görüşüldüğü yer olarak ve ABD'deki CFR'nin bir başka versiyonu olarak biliniyor.

Koç Holding'in kurumsal ortağı olduğu 'düşünce kuruluşu' Chatham House'ı ziyaret eden İmamoğlu, enstitünün başkan yardımcısı Sir Simon Fraser ve ekibiyle bir araya geldi.

Chatham House'daki temaslarında İmamoğlu'nun İngiltere-Türkiye ve Londra-İstanbul, İstanbul-Chatham House ilişkilerini ele aldığı belirtildi. Görüşmeye İngiltere İstanbul Başkonsolosu Judith Slater de katıldı.


İmamoğlu Chatham House'da İngiliz Reuters'a da röprotaj vermişti. İmamoğlu mülakatın ardından London&Partners (L&P) Ajansı'nın kendisi onuruna verdiği öğle yemeği davetine katıldı. Davette L&P CEO'su Laura Citron, Doğrudan Yabancı Yatırım Direktörü Neil Bridge ve Ticaret ve Büyüme Direktörü Janet Coyle yer aldı.

İmamoğlu'nun Londra'da finans ve yatırım kuruluşlarının temsilcileriyle bir yuvarlak masa toplantısı yapacağı duyurulmuştu.

İmamoğlu'nun ikili görüşmeler de gerçekleştirdiği toplantıya katılan kuruşlar ise şöyleydi;

Yatırım Bankaları: Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Citi Group, Credit Suisse, HSBC, Barclays.

Fonlar: KKR, 3i, BlackRock, BlackStone, Standard Life Aberdeen, Bridgepoint Capital Group.