Akşener'in Saraçhane hamlesi CHP'yi rahatsız etti: Adayımızı Akşener belirlemeyecek! "Ekrem İmamoğlu isterse istifa edebilir"

Ekrem İmamoğlu - Meral Akşener ikilisinin Saraçhane merkezli 'adaylık' tiyatrosu CHP tabanına büyük rahatsızlık verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Türkiye'nin ihtiyacına uygun aday Kılıçdaroğlu'dur" diyerek İmamoğlu'na 'Senden aday olmaz' mesajını verdi. Süreci başından bu yana tüm detaylarıyla ele alan Takvim.com.tr, CHP kulislerinin olayı 'Kılıçdaroğlu'na darbe, satıldık' olarak yorumladığını haberleştirdi. CHP'li isimlerin "Adayımız Kılıçdaroğlu, İmamoğlu isterse istifa edebilir" dediği öğrenildi. Bu gelişmeler ışığında fondaş Halk TV'nin yandaş yazarı İsmail Saymaz'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Saymaz, Akşener'in Saraçhane hamlelerinin CHP yöneticileri ve tabanına rahatsızlık verdiğini söyledi. Saymaz ayrıca köşesinde rahatsızlığın detaylarını üst düzey CHP'li ismin ağzından yazdı.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2022, 00:55 Güncelleme 17 Aralık 2022, 22:25
Akşener’in Saraçhane hamlesi CHP’yi rahatsız etti: Adayımızı Akşener belirlemeyecek! Ekrem İmamoğlu isterse istifa edebilir

İÇİNDEKİLER

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret eden CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet cezası verildi.

Bu gelişme üzerine merkez üssü Saraçhane olan mağduriyet temelli bir adaylık tiyatrosu sahnelendi.

Oyunun baş aktörleri 2023 emelleri doğrultusunda kollarını sıvayan Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına her seferinde set çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener idi.

KK'DAN İMAMOĞLU'NA ADAYLIK VETOSU: 16 MİLYONA HİZMET ET
Akşener - İmamoğlu ittifakını gören Kemal Kılıçdaroğlu, apar topar özel jetle Almanya'dan Türkiye'ye döndü. İlk işi de İmamoğlu'na "Senin işin 16 milyona hizmet etmek" mesajını vermek oldu.

Dün de Saraçhane'de icra edilen mağdur edebiyatlı adaylık tiyatrosunun ikinci perdesi sahnelendi.



EL ELE '85 MİLYON' VURGUSU
İmamoğlu- Akşener ikilisi Kılıçdaroğlu'nun '16 milyona hizmet et' vurgusunu gölgeleyen bir tutum sergileyerek el ele 85 milyon söylemine sığındı.


Takvim.com.tr sürecin başından bu yana olayı detaylarıyla ele alarak Ekrem İmamoğlu - Meral Akşener ittifakında sahnelen 'Saraçhane' tiyatrosuna dikkat çekmiş, CHP tabanının da bu durumundan rahatsız olduğunu manşet manşet işlemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da takvim.com.tr'nin 'tezgah' manşetinin kanıtlar nitelikte bir açıklama gelmiş, Meral Akşener'in kendisini arama tenezzülünde bile bulunmadığını itiraf etmişti.


CHP Genel Merkezi'nin de bu durumdan oldukça rahatsızlık duyduğu ortada. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye'nin ihtiyacına uygun adayın Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyorum" diyerek İmamoğlu'na 'Senden aday maday olmaz' mesajını verdi.


CHP MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ!
Öte yandan CHP medyasındaki Ekremci ve Kemalci unsurlar da Saraçhane tiyatrosundan sonra birbirine girdi. Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Halk TV ve mangır Merdan Yanardağ'ın TELE 1'i arasında "Kumpas İmamoğlu'na mı, Kılıçdaroğlu'na mı?" kavgası patlak verdi.

Yanardağ, "Kılıçdaroğlu'ndan korkuyorlar" diyerek Halk TV'yi ve Levent Gültekin'i hedef tahtasına oturttu.



Tüm bu tartışmalar sıcaklığını korurken Ekrem İmamoğlu çizgisinde yayın yapan Halk TV'nin yazarı İsmail Saymaz'dan çarpıcı bir çıkış geldi.



Saymaz, "Meral Akşener'in sahneyi daha büyük bir ağırlıkla doldurması CHP'nin kimi yöneticilerinde ve tabanında rahatsızlık yarattı" dedi.

Öte yandan İsmail Saymaz söz konuyu meseleyi köşesine de taşıdı.

Saymaz, CHP'li üst düzey bir isimin Akşener'in yaptığı İmamoğlu çıkışından rahatsızlığını şu sözlerle aktardığını yazdı;

"Biz iki şey gördük. Bir: Meral hanımın partimizin içine dönük atağını ve bu ataktan bir şey çıkmayacağını gördük. Cumhurbaşkanı adayımızı Meral hanım belirlemeyecek. "

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde;

"CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ceza çıkmayacağını düşünerek ve büyük bir öngörüsüzlükle duruşmanın görüldüğü gün Berlin'de olması, Akşener'e inisiyatif alanı açtı.

Siyaset boşluk kaldırmaz.

Akşener, işte bu boşluğu doldurdu.

Sanki Akşener, muhalefetin tek lideriydi.

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını belli eden Akşener, gönlünden geçen ismin İmamoğlu olduğunu ortaya koydu. İki gün üst üste yapılan Saraçhane mitingleri CHP yönetimini rahatsız etti.

"AKŞENER'İN PARTİMİZE DÖNÜK ATAĞI"
CHP'li üst düzey bir yetkili, Akşener'i şu şekilde eleştiriyor:

"Biz iki şey gördük. Bir: Meral hanımın partimizin içine dönük atağını ve bu ataktan bir şey çıkmayacağını gördük. Cumhurbaşkanı adayımızı Meral hanım belirlemeyecek. Meral hanımın masaya aday getirme hakkı var ama aday belirleme hakkı yok. Saraçhane'de İmamoğlu belediye başkanı olarak yerinde kaldı ve 'Sen belediye başkanı olarak değerlisin' dediler. Ekrem, bizim Ekremimiz. Ekrem'i niye harcayalım? Ekrem'e ihtiyacımız var. Ekrem'i seviyoruz. Ama CHP'nin adayını belirleme yetkisi kimin elinde? CHP'lilerin. Parti Meclisi ile milletvekili grubu adayı belirleyecek.

İki: Parti içine yapılan şeyin çok hoş karşılanmadığını gördük. Meral hanım CHP'lilerden övgü almadı. Biz İyi Parti içine karışırsak hangi tepkiyi alacaksak, o da böyle girdi, ne olduğunu gördük."

CHP'li yetkiliye, İmamoğlu'nun duruşmasının görüldüğü gün Kılıçdaroğlu'nun neden Almanya'ya gittiğini sordum.

Şöyle dedi:

"Gündemimizi duruşmaya göre belirlemeyiz. Çünkü duruşma öncesinde Jeremy Rifkin'le tarih belirlendi, Almanlarla konuşuldu, yerler saptandı. Üniversiteler gündemini belirliyor Noel öncesi. Basite alınacak şey değil. Uluslararası gezi yapıyoruz."

CHP KULİSLERİ NE DİYOR?
Takvim.com.tr, Akşener'in bu hamlesinin CHP kulislerinde büyük bir tepkiyle karşılandığını okurlarına duyurmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler bu durumu aleni bir şekilde 'Kılıçdaroğlu'na darbe, satıldık' olarak yorumladı.

"ALTILI MASA ARTIK YOK HÜKMÜNDEDİR"
Kulislerde bu durum FETÖ operasyonu olarak bile dillendirilirken, "Altılı Masa artık yok hükmündedir. İttifakla bir karar çıkmayacağı anlaşıldı. Çünkü şu çok net: Akşener, masaya İmamoğlu'nu dayatarak emrivaki yapacak. Bu basit bir operasyon değil, bir darbedir..." söylemleri yükseldi.

Öte yandan Milliyet'e değerlendirmelerde bulunan CHP kurmayları, "Bu dönemde yapılacak analizlerin hiçbiri gerçeği yansıtmaz. Çünkü birçok bilinmeyen, birçok belirleyen var. Denklem net değil. Belirsiz bir süreç" diyerek, adaylık konusunun Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde bu ay sonu ya da ocak başında yapılacak toplantıda gündeme gelmeyeceğine işaret ettiler.

Konunun bir sonraki İYİ Parti'de yapılacak toplantıda ele alınabileceğini belirttiler. Kaynaklar İmamoğlu kararı sonrası erken seçim olasılığının da gündemden büyük ölçüde düştüğünü ifade ettiler.

CHP'DE RAHATSIZLIK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda isimleri ortaya atılan büyükşehir belediye başkanlarına ilişkin "görevlerine devam etmelerini" istediğini söylese de Altılı Masa kulislerinde gerek İBB Başkanı İmamoğlu gerekse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri gündemden hiç düşmedi.

AKŞENER'İN FOTOĞRAFI
Hakkındaki yargı kararı ise İmamoğlu'nu bu noktada bir kez daha ön plana çıkardı. Kararın açıklandığı andan itibaren kulislerde "İmamoğlu aday gösterilir mi?" tartışması başlarken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aynı gün İstanbul'a giderek, İmamoğlu ile verdiği kucaklaşma karesi ve yaptığı konuşma "adaylık desteği" yorumlarına neden oldu.

"BİZİM ADAYIMIZ İKILIÇDAROĞLU"
İYİ Parti kanadından uzun süredir gelen Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik mesajlardan rahatsızlık duyan CHP kurmayları, son gelişmeleri değerlendirirken, "Bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur, kararı verecek Altılı Masa'dır" derken, İmamoğlu'nun adaylık olasılığına ilişkin ısrarlı sorulara karşı bazı kurmaylar, masanın geleceği açısından da kritik olan; "İmamoğlu aday olmak isterse partisinden istifa edip İYİ Parti'den olabilir" çıkışını yaptılar.

SLOGANLAR İYİ PARTİLİLER TARAFINDAN ATILDI
CHP'deki rahatsızlığın daha agresif kelimelerle ifade edilmesine yol açan son gelişme ise önceki gün Altılı Masa liderlerinin İmamoğlu'na destek için bir araya geldikleri Saraçhane mitinginde atılan bir slogan oldu. Liderlerin buluşmasında "Cumhurbaşkanı İmamoğlu" sloganları atıldığına işaret eden CHP'li kaynaklar, bunun İYİ Partili gruplar tarafından atıldığını ifade ettiler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN