Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Merkezi'nden pusu! Almanya'dan dönmeyin diyenler kim? İsim isim...

Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener'in 'mağduriyet' algısıyla Kemal Kılıçdaroğlu'na çektiği operasyona ilişkin bomba detaylar ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu'nun davasının olduğu gün Kemal Kılıçdaroğlu'nu hangi akıl Almanya'ya gönderdi? sorusu kafaları kurcalarken meselenin perde arkasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimlerin olduğu öğrenildi. İşte Tuncay Özkan, Bülent Kuşoğlu ve Enis Berberoğlu tarafından kurulan pusunun ayrıntıları...

Giriş Tarihi 16 Aralık 2022, 14:51 Güncelleme 16 Aralık 2022, 18:29
Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Merkezi’nden pusu! Almanya’dan dönmeyin diyenler kim? İsim isim...

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'mağduriyet' algısıyla Kemal Kılıçdaroğlu'na çektiği operasyona ilişkin bomba detaylar ortaya çıktı.

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı mahkumiyet cezasının ardından 'mağduriyet' algısıyla adaylık için yeniden kolları sıvayan Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de sahneye çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da oluşunu fırsat bilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İmamoğlu'na en büyük desteği vererek adaylık yolunda Kılıçdaroğlu'nun karşısında durduğunu bir kez daha gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu bu gelişmeler yaşanırken 'adaylık elgen gidiyor' telaşıyla Türkiye'ye 'jet' bir dönüş yaptı.

DAVANIN OLDUĞU GÜN KILIÇDAROĞLU'NU KİM GÖNDERDİ?
Ekrem İmamoğlu'nun davasının olduğu gün Kemal Kılıçdaroğlu'nu hangi akıl Almanya'ya gönderdi? sorusu kafaları kurcalarken meselenin perde arkası Kemal Kılıçdaroğlu'na en yakınları tarafından da pusu kurulduğunu gösterdi.

EN YAKINLARINDAN PUSU YEDİ
CHP'ye yakınlığıyla bilinen Serdar Akinan "Kemal Kılıçdaroğlu'na Almanya'dayken etrafındaki 4 kişinin dönmeyin" dediğini iddia ederken Ekrem İmamoğlu tarafından fonlandığı bilinen Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV de iddiaya ilişkin detaylar verdi.

İŞTE O İSİMLER
Almanya'da Kemal Kılıçdaroğlu'na Tuncay Özkan, Bülent Kuşoğlu ve Enis Berberoğlu'nun "Bugün karar çıkmayacak, dönmeyin" dediği iddia edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile görüşüp dönmek için ısrar ederken bu kez uçak kirarlanması istediğine, "Şu an para yok" yanıtıyla karşılaştı.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan bir iş adamı "Parayı ben veririm" demesinin ardından Genel Merkez yeniden araya girerek parayı ayarladı ve özel jet kiralandı.

TUNCAY ÖZKAN SELVİ KILIÇDAROĞLU'NUN UYKU GÖRÜNTÜLERİNİ SERVİS ETMİŞTİ
Söz konusu isimlerden CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Kılıçdaroğlu tarafından düzenlenen ve fiyakoya dönen 3 Aralık'taki vizyon programında Selvi Kılıçdaroğlu'nun ekrana gelen uyuma görüntülerini servis ettiği gündeme gelmişti.

ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU DEYİP MASAYI KARIŞTIRAN KUŞOĞLU
Öte yandan Bülent Kuşoğlu ise Kılıçdaroğlu'na en yakın isim olarak biliniyor. Bülent Kuşoğlu önce 'Adayımız Kılıçdaroğlu açıklamasını yapmış daha sonra da "Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır" açıklamasıyla 6'lı masayı karıştırmıştı.

KILIÇDAROĞLU BERBEROĞLU İÇİN YÜRÜDÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT tırları kumpasında parmağı Enis Berberoğlu için 'Adalet Yürüyüşü' adı altında Ankara'dan İstanbul'a yürümüştü.

EKREM İMAMOĞLU'NA MAHKUMİYET KARARI SONRASI OYUN BAŞLADI
Peki Akşener ve İmamoğlu'nun Saraçhane tiyatrosu nasıl başladı neler yaşandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet verdi. Kararın itiraz ve temyiz süreci devam ederken büyük bir mağduriyet tiyatrosu sergilendi.

AKŞENER VE İMAMOĞLU'NDAN SARAÇHANE SAHNESİ
2023 planları için uzun süredir İstanbul'a hizmeti bir kenara bırakan İmamoğlu tarafından adaylığa zemin olarak kullanılmaya başlanan algının en büyük ortağı da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

Kema Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da oluşunu fırsat bilen Akşener, Ekrem İmamoğlu ile birlikte Saraçhane'de bir tiyatroya tutuştu.

Kucaklaşarak ve gülücüklerle kutladıkları bu mahkumiyet kararı tiyatronun en büyük kanıtı olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kumpasa ön almak için 'Ekrem İmamoğlu 16 milyona İstanbul'a hizmete devam edecek' diyerek adaylığı yine veto etmeyi denedi.

Daha sonra 6'lı masanın Saraçhane'de yaptığı toplantıda bu vetosunu yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu'na yine Meral Akşener'den karşılık geldi. Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 milyon söylemine 85 milyon söylemiyle karşılık vererek Ekrem İmamoğlu'nun yanında durdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN