Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Küresel meselelerde Türkiye’siz çözüm olmaz

Başkan Erdoğan, dünyada bir Türkiye gerçeği olduğunu belirterek, “Her yerde kardeşlik köprüsü kuruyoruz. Türkiye ile dost olanların ne kadar fayda sağlayacağı artık biliniyor” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2022 Güncelleme 10 Aralık 2022, 07:01
Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Küresel meselelerde Türkiye’siz çözüm olmaz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TRT World Forum 2022'ye katıldı ve önemli açıklamalar yaptı:
Ege'de ve Akdeniz'de Yunanistan'ı hesapsızca destekleyerek bu ülkenin mütecaviz ve provokatif girişimlerine cesaret verenlerin eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. NATO'da beraberiz. Güzel. NATO'da beraberiz ama geliyorsun Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hala bir F-16 meselesini sizlerle çözemedik. Parasını verdiğimiz halde çözemedik. Türk Devletleri Teşkilatı'yla Avrupa'dan Asya'nın derinliklerine giderek daha da derinleşen bir dostluk ve kardeşlik köprüsü kuruyoruz. Körfez ülkelerinin bazılarıyla bir dönem soğuyan ilişkilerimizi yeniden hızla güçlendiriyoruz. Afrika'da uzunca bir süredir yürüttüğümüz, tamamı da birlikte kazanma yaklaşımı üzerine kurulu siyasi, ekonomik, insani programlarımızın meyvelerini almaya başladık. Güney Amerika ülkeleriyle de benzer sıkı ilişkiler kurma irademizi yavaş yavaş somut adımlara dönüştürüyoruz. Bölgesel ve küresel meselelerde Türkiye'siz bir çözüm olmadığını ve Türkiye'nin dostluğunun sağlayacağı faydaları artık herkes anlıyor, görüyor.



Erdoğan, "İşte ufaklığı gördük. Ekmek dedi. Ee buğday olmadan ekmek olur mu? Ama unutmayalım ki buğdayın tanesinde çok şeyler var. Bir buğday tanesi yüzbinlerce buğdayı üretiyor. O denli farklı nimet" dedi.

Foruma çevrimiçi katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Başkan Erdoğan'ın Ukrayna- Rusya arasındaki çabalarına minnettar olduğunu açıkladı.



GAZ HAMLESİ
Başkan Erdoğan, Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller'i kabul etti. Görüşmede, Rus gazının Türkiye'ye arzı ve Türkiye'de gaz merkezi oluşturulması ele alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ekim ayında yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Avrupa için büyük bir gaz merkezi kurabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN