ABD yine bildiğiniz gibi! Türkiye'ye 'Pençe Kılıç' desteği verdiler, DEAŞ'ı bahane edip PKK/YPG'nin Suriye koluna selam çaktılar

Pençe Kılıç harekatı ile büyük bozguna uğrayan terör örgütü PKK/YPG, ABD'nin kendilerini sırtlarından bıçakladığını tasvir eden karikatürler paylaşarak sosyal medyadan ağababalarına sitem etti. Bu gelişmenin akabinde ABD'den manidar bir adım geldi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, "Türkiye'nin kendisini savunma hakkı var, terör tehdidi sürüyor" şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında terör örgütünün de gönlünü alma çabasına girişen Kirby, yine DEAŞ'ı bahane edip SDG'ye desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2022, 18:49 Güncelleme 22 Kasım 2022, 21:05
ABD yine bildiğiniz gibi! Türkiye’ye ’Pençe Kılıç’ desteği verdiler, DEAŞ’ı bahane edip PKK/YPG’nin Suriye koluna selam çaktılar

İÇİNDEKİLER

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Türkiye'nin güney sınırında "meşru terör tehdidi"yle karşı karşıya olduğunu ve kendini her türlü savunma hakkı bulunduğunu açıkladı.

Kirby, Zoom üzerinden yaptığı brifingde Beyaz Saray muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki gelişmeleri değerlendiren Kirby, "Türkiye, özellikle güneyinde meşru terör tehdidi nedeniyle muzdarip olmayı sürdürüyor. Tabii ki her türlü kendilerini ve vatandaşlarını savunma hakları var." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE DESTEK VERİP SDG'NİN GÖNLÜNÜ ALMAYI İHMAL ETMİYORLAR
Kirby, bölgedeki gelişmelerde kendilerini endişelendiren noktanın ise "SDG" adını verdikleri YPG/PKK'nın "DEAŞ ile mücadelesi" olduğunu belirterek, "Bölgedeki bir operasyon, ortağımız SDG'nin DEAŞ ile mücadele kabiliyetlerini kısıtlayabilir. SDG ile bunun için ortaklık yapıyoruz ve DEAŞ üzerinde baskıyı devam ettirmek istiyoruz." dedi.

KARİKATÜR PAYLAŞIP AĞABABALARINA SİTEM ETTİ
ABD'nin bu açıklaması akıllara terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye kolu SDG'nin sözcü Mustafa Bali'nin paylaşımını getirdi.

Bali, sosyal medya hesabından paylaştığı karikatürle, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından darbe üstüne darbe yiyen örgütün içinde bulunduğu çaresizliği özetledi.



SDG Sözcüsü, ABD'nin kendilerini sırtından bıçakladığının tasvir edildiği bir görüntü paylaşıp ağababalarına sitem etti.