İYİ Parti teşkilatı Meral Akşener'in adaylığını açık açık söyledi: Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünmüyoruz, Akşener için bastırıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki adaylık savaşı yeni bir boyut kazandı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını her fırsatta veto eden İYİ Parti teşkilatı Akşener'in adaylığını resmen ilan etti. İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'dan geride olduğunu belirterek, "Akşener aday olsun diye bastırıyoruz. İYİ Parti olarak, adayımızın olması gerekir. Adaysız seçime giremeyiz" dedi.

Giriş Tarihi 11 Kasım 2022, 21:13 Güncelleme 11 Kasım 2022, 21:34
İYİ Parti teşkilatı Meral Akşener’in adaylığını açık açık söyledi: Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını düşünmüyoruz, Akşener için bastırıyoruz

İÇİNDEKİLER

2023 seçimlerine sayılı zaman kala henüz bir aday belirleyemeyen 6'lı masada adaylık savaşı daha da çirkinleşti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta 'aday ben olacağım' sinyali verip icazet turlarına çıksa da bu durum İYİ Parti tarafından pekte karşılık görmemişti.



Yaşanan bu gelişmelerin arıdan son olarak İYİ Parti teşkilatı resmen adaylarını açıktan söylemeye başladı. Son olarak İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin masayı patlatacak bomba bir açıklamada bulundu.



"AKŞENER ADAY OLSUN DİYE BASTIRIYORUZ"
İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin önemli çarpıcı bir çıkışta bulundu. Çirkin, "Akşener aday olsun diye bastırıyoruz. İYİ Parti olarak, adayımızın olması gerekir. Adaysız seçime giremeyiz" dedi.



"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"
"CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu niye istemiyorsunuz?" sorusuna ise Çirkin şu sözlerle yanıt verdi: "Kılıçdaroğlu'na saygımız var. Ama kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'dan geride. Kılıçdaroğlu'nun kişiliği, mezhebi ve siyasi görüşüyle İYİ Parti'nin sorunu yok, olamaz. Kazanamayacağını düşünüyoruz. Bir siyasi hareket kazanmak için seçime girer. Kendisini riske atmaz" ifadelerini kullandı.



"KEMAL BEY KARARLI, ADAY GİBİ GÖRÜNÜYOR"
Kılıçdaroğlu'nun "Kasım'ı bekleyin, Bay Kemal'i bekleyin" çıkışı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için "Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor" demişti. Altılı masada Başkan Erdoğan'ın karşısına çıkartılacak ortak bir isim tartışmaları sürerken, İYİ Parti teşkilatınından konuya ilişikin açıklamalar gelmişti.



AKŞENER'İN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kullandığı "Türkiye'yi 2'nci yüzyılın başında bir Cumhuriyet kadını yönetecek" sözleriyle adeta Meral Akşener'in seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

"ADAY BELİRLENMEDİ"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı konusunda milletvekilleri soruları cevaplandırdı. Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, gazeteci Barış Yarkadaş'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması halinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de adaylığını açıklayacağına yönelik sözlerine ilişkin soruya, "Her partinin başkanı potansiyel olarak memleketi yönetmeye namzet bir iradeyi temsil eder. Parti olarak da, ittifak olarak da hukukumuzu koruyoruz hem de tek başına memleketin sorumluluğunu taşıma müktesebatı taşıyoruz. Genel başkanımız başta olmak üzere partimizin bütün teşkilatları başka parti kalmazsa memleketin bütün yükünü çekecek kararlılığı, donanımı taşıyacak kararla yürüyor. Henüz masada bir cumhurbaşkanlığı süreci istişare edilmedi. Henüz masada memleketin nasıl yönetileceği konuşuldu, kim tarafından hangi adayla yürüneceği ifade edilmedi" cevabını verdi.



"TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE MERAL AKŞENER YATIYOR"
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Akşener'in yanında olduklarını belirterek, "Sayın genel başkanımıza doğrudan iletilen bir talep yok. Yüce Türk milletinin gönlünde yatan Sayın Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. İYİ Parti olarak da gönlümüzde yatan bu. Sayın genel başkanımızın iradesine saygı duyacağız" ifadelerini kullandı.



LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN MERAL AKŞENER ÇIKIŞI
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, anket sonuçlarını paylaştığı gönderisinde, "Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye hayal edin." ifadelerini kullanmıştı. Otoriteler Akşener'in "Ben Başbakan olacağım" açıklamasından büyük pişmanlık duyduğunu, partiyi kaybetmemek için de altılı masayı dağıtmayı göze aldığını vurguluyor.



CHP'Lİ YARKADAŞ: AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI DURUMUNDA 'KARŞI ADAY' OLACAK
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı canlı yayında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması durumunda, 'karşı aday' olacağını öne sürmüştü.



İYİ Parti'den aldığı bilgileri kaynak gösteren Yarkadaş, "Meral Hanım, Kemal Bey'in adaylığı karşısında kendi adaylığını ilan edebilir' diyorlar. Meral Hanım aday olursa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söylüyorlar. Bu çok sağlam birkaç kaynaktan doğrulattığım bir bilgidir." demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN