Halk ekmeği rezilliğinin görüntülenmesini istemeyen CHP’li İBB çareyi perde asmakta buldu

Son dakika haberi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Hadımköy'deki ekmek fabrikasında 3 aydır tek bir ekmek bile üretilmediği ortaya çıkmıştı. A Haber'in ortaya çıkardığı ve büyük tepkilere neden olan skandal olayda CHP'li İBB fabrikadan görüntü alınmaması için çareyi perde asmakta buldu. Öte yandan fabrikanın elektrik tüketimine ait detaylar da ortaya çıktı. Elektrik tüketim verilerine göre, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı açılışa özel 3 gün çalıştı.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2022, 20:20 Güncelleme 25 Ekim 2022, 09:03
Halk ekmeği rezilliğinin görüntülenmesini istemeyen CHP’li İBB çareyi perde asmakta buldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin halk ekmek üretimindeki algı ve fiyaskosu bir kez daha gün yüzüne çıkmıştı. İBB yönetimi, 2018'de AK Parti döneminde Hadımköy'de başlanan ve yüzde 50'si tamamlanan, tüm mekanik donanımları satın alınan Avrupa'nın en büyük ekmek fabrikasının yapımını 2019'da göreve gelince durdurdu.


SON ÇARE PERDE ASTILAR | VIDEO

3 AYDIR EKMEK ÜRETMİYOR
Bir süre sonra yeniden başlanan çalışmaların bitmesiyle fabrika, 23 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Ancak törenin göstermelik olarak düzenlendiği ve Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası'nın 3 aydır bir ekmek bile üretmediği ortaya çıkmıştı.



ÜRETİM BANTLARI BOMBOŞ
Halk ekmek yönetim kurulu başkanvekili Özgen Nama günler önce fabrikanın çalıştığını hijyen koşulları sağlanmadan ziyarete açılmayacağını iddia etmişti. Ancak olay yerine giden A Haber ekipleri gerçeği bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Fabrikada üretim bantlarının boş olduğunu ve personel giriş-çıkışların yapılmadığını tespit etti.



SADECE GÜNVELİK GÜÇLERİ VAR
Olay yerinde bulunan A Haber muhabiri Mehmet Karataş "24 Ekim pazartesi ve saatlermiz 8.30'u gösteriyor. Fabrikada şu saate kadar ekmek üretimine kadar hiçbir hareketlilik söz konusu değil. Fabrikanın çevresinde sadece güvenlik güçleri var" dedi.



ÇAREYİ PERDE ASMAKTA BULDULAR
CHP'li İBB 3 aydır ekmek üretilmediği ortaya çıkan fabrikada makinelerin üzerini naylon ve bezlerle kapattırken, son olarak rezilliklerinin görüntülenmemesi için çareyi perde asmakta buldu.Yeniden bölgeye giden A Haber ekipleri, fabrikanın perde çekilen halini de görüntüledi.

3 GÜN ÇALIŞTIRILMIŞ
Öte yandan fabrikanın elektrik tüketimine ait detaylar da ortaya çıktı. Elektrik tüketim verilerine göre, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası açılışa özel 3 gün çalıştı. Sabah'ta yer alan habere göre, günlük tüketimlere bakıldığında 21-22-23 Temmuz'da tüketimin arttığı, 23 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenden sonra 24 Temmuz'da elektrik tüketiminin düştüğü görüldü.

Bu fark, Halk Ekmek'in Cebeci ve Edirnekapı'daki ekmek fabrikalarının elektrik sözleşmeleri ve tüketimlerine bakıldığında da net şekilde ortaya konuldu. Verilere göre, 23 Temmuz'da açılışı yapılan Hadımköy'deki ekmek fabrikasının elektrik sözleşme gücü Edirnekapı'daki fabrikaya göre 13.3 kat daha yüksek.

3 AYDA 3 GÜN ÇALIŞTI | VİDEO İZLE


3 AYDA 3 GÜN ÇALIŞTI

Buna rağmen elektrik tüketimi Edirnekapı'daki tüketimin sadece yüzde 20'si kadar. Hadımköy'deki ekmek fabrikasının elektrik sözleşme gücü, Cebeci'deki Halk Ekmek Fabrikası'ndan 5.1 kat daha yüksek. Buna rağmen eylül ayında elektrik tüketimi Cebeci fabrikasının yüzde 15'i kadar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN