CHP yandaşı İsmail Saymaz'dan bomba: Ahmet Türk açıkladı! HDP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Takvim.com.tr'nin daha önce defalarca kez gündeme getirdiği HDP-Kılıçdaroğlu pazarlıkları ve yakınlığı bu kez CHP yandaşı İsmail Saymaz'ın ifadeleriyle kanıtlandı. İsmail Saymaz CHP'nin kanalı Halk TV'de yaptığı açıklamada, "Amerika'ya gittiğimiz gün havalimanında Ahmet Türk'le karşılaştık. Cumhurbaşkanı adayı sohbeti açıldı. Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu'ndan yana dedi." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2022, 16:10 Güncelleme 22 Ekim 2022, 20:52
CHP yandaşı İsmail Saymaz’dan bomba: Ahmet Türk açıkladı! HDP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu

İÇİNDEKİLER

6'lı masanın adaylık bilmecesi devam ederken Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek geldi.

MASANIN ADAYLIK KAVGASI
Aday olmak için her yolu deneyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu rakipleri Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı devre dışı bırakmaya çalışırken masadan karşılık bulamıyor.

Özellikle İYİ Parti, İmamoğlu ve Yavaş'ın ismini ısıtırken son dönemde 'Ben başbakanlığa adayım' diyen Meral Akşener'in ismi de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için dillendirilmeye başlandı.

TAKVİM.COM.TR YAZMIŞTI
Adaylık savaşı devam ederken takvim.com.tr Kemal Kılıçdaroğlu'nun masanın gölge ortağı HDP ile pazarlık içinde olduğunu defalarca yazmıştı. CHP'den gelen "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözleri bu pazarlıların kanıtı olurken Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek destek bu kez HDP'nin bilinen isimlerinden olan Ahmet Türk'ten geldi!

HDP'NİN ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu CHP yandaşı İsmail Saymaz'ın ifadeleriyle kanıtlandı.

İSMAİL SAYMAZ AÇIKLADI: AHMET TÜRK ADAYIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU DEDİ
İsmail Saymaz CHP'nin kanalı Halk TV'de yaptığı açıklamada, "Amerika'ya gittiğimiz gün havalimanında Ahmet Türk'le karşılaştık. Cumhurbaşkanı adayı sohbeti açıldı. Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu'ndan yana dedi." ifadelerini kullandı.

Saymaz şunları söyledi;

"Amerika'ya gittiğimiz gün havalimanında Ahmet Türk'le karşılaştık. Cumhurbaşkanı adayı sohbeti açıldı. Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu'ndan yana dedi. Tereddütsüz dedi bunu. O olursa ona vermeyi düşünüyoruz dedi."


Ahmet Türk, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet' yürüyüşüne de destek vermişti

AHMET TÜRK TERÖR SORUŞTURMALARI KAPSAMINDA GÖREVİNDEN ALINMIŞTI
Ahmet Türk, hakkındaki terör soruşturmaları nedeniyle 2019 yılıdna Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden alınmıştı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 9-13 Ekim tarihleri arasında ABD'ye gitti.

CHP'li isimler tarafından 'büyük vizyon yolculuğu' olarak tanımlanan ziyaretin aslında bir 'icazet turu' olduğu takvim.com.tr'nin 'Derinlerden gelme sesi' manşetiyle ortaya çıkmıştı.

8 SAAT KAYBOLDU
ABD'deki derin yapılarla bağlantılı isimlerin Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin anlamsız bulması bu turun fiyaskoya dönüşeceğinin habercisi olurken CHP lideri, yanında götürdüğü gazeticileri atlatarak 8 saat ortadan kayboldu.

Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti sırasında ortadan kaybolduğu 8 saatle ilgili soruyu Başkan Erdoğan'ı ve ailesini hedef aldığı 40 saniyelik o videoyu çekmek için 'New York'a gittik' şeklinde savunurken bir de "Benzin istasyonuna uğradık hamburger almak üzere" diyerek geçiştirdi.