CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki kayıp 8 saatini soran gazeteciyi fırçaladı

ABD'ye icazet turuna giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 saat boyunca ortadan kayboluşu ile ilgili sır devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun bu 8 saatte bazı FETÖ'cü isimlerle görüştüğü kamuoyuna iddia olarak yansırken, CHP MYK toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun 8 saatlik kayboluş süresiyle ilgili sorulan soru karşısında küplere bindi. Kılıçdaroğlu'nun 8 saat boyunca nerede olduğunu açıklayamayan Öztrak, "Bu soruyu gönderenlerin her şeyden önce gazeteci olması beklenir. Böyle bir soruyu birleri eline tutuşturduğu anda en azından bunun doğruluğunun soruşturulması lazım. Bu yapılan gazetecilik değildir, ayıptır" dedi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2022, 22:24 Güncelleme 18 Ekim 2022, 11:38
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki kayıp 8 saatini soran gazeteciyi fırçaladı

İÇİNDEKİLER

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti sırasında kamuoyuna yansımayan 8 saatlik süreçte nerede olduğuna, kimlerle görüştüğüyle ve hamburger yiyip yemediğiyle ilgili bir gazeteci tarafından kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Öztrak, tepkiyle yanıt verdi.

8 SAAT SORUSUNU SORAN GAZETECİYİ FIRÇALADI | VIDEO

"SORUYU BİRİLERİ ELİNE TUTUŞTURDU"
Öztrak, "Genel Başkanımızın böyle bir laf söylediğini nereden duymuşlar. Genel Başkanımızın böyle bir ifadesi yok. Bu soruyu gönderenlerin her şeyden önce gazeteci olması beklenir. Böyle bir soruyu birleri eline tutuşturduğu anda en azından bunun doğruluğunun soruşturulması lazım. Bu yapılan gazetecilik değildir, ayıptır" dedi.



KILIÇDAROĞLU'NUN KAYIP 8 SAATİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitmişti. Kurmayları tarafından 'büyük vizyon yolculuğu' olarak tanımlanan ziyaret sırasında CHP lideri, basından habersiz bir şekilde 8 saat ortadan kaybolmuştu. İddia gündeme bomba gibi düşerken, Kılıçdaroğlu'nun Boston'un ardından tarifeli uçakla başkente geçeceğinin bilindiği ancak son dakika kararıyla uçak biletini yakarak karayolunu tercih ettiği ortaya çıkmıştı.



ÖZTRAK'TAN "HAMBURGER" KIVRAKLIĞI
CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "hamburger yeme" konusuyla ilgili "Genel Başkanımızın öyle bir sözü yok" ifadesine rağmen, CHP tarafından fonlanarak ABD'ye götürülen yandaş gazeteciler tam aksini yazmıştı.

Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun bahanelerini köşesine taşıyan İsmail Saymaz yazısında Kılıçdaroğlu'nun hamburgerciye gittiğini söylediğini yazdı. Kılıçdaroğlu'nun, "Benzin istasyonuna uğradık hamburger almak üzere. Burada kimse beni tanımaz diye geziyorum." dediğini aktarmıştı.



CHP liderinin uçak yerine karayolunu tercih ettiği ve kullandığı güzergahta FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de yer aldığı Pensilvanya'dan da geçtiği ortaya çıkmıştı.

FETÖ ÜYELERİYLE Mİ GÖRÜŞTÜ?
Takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği "sır 8 saati" köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür kendisine gelen istihbaratı köşesinden paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün karanlık kurul üyesiyle görüştüğünü belirten Övür, "Aynı saatlerde ABD'den gelen bir Whatsapp mesajında şöyle deniyordu: 'Kılıçdaroğlu, FETÖ'cü Şerif Ali Tekalan'la görüştü. Görüşmede aday olmaması istenmiş ama kabul etmemiş. Bunun üzerine milletvekilliği pazarlığı yapılmış...' Gel de merak etme " ifadelerini kullandı.

Övür daha sonra bağlandığı A Haber canlı yayınında da iddiaları yineledi ve Kılıçdaroğlu'nun bu gezisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Övür'ün o açıklamaları:
Ana muhalef partisi CHP Genel Başkanı Kemal Bey'in Amerika gezisi hakikaten çok enteresan bir zaman diliminde gerçekleşti. Bu zamanda olması hem tartışmalıydı hem de içeriği açısından da çok tartışmalıydı. Bir defa giderken vahşi kapitalizmden bahsetti, neoliberal uygulamalardan bahsetti. Sanki ona karşı çıkacakmış gibi bir hava oluşturdu. Sonra bir baktık ki daha vizyoner bir yaklaşımda bilim dünyasıyla ilişkiler kuracakmış. Bu da çok eleştirildi. Hem kendi parti çevresinden hem de muhalefet cephesinden. Aslında baştan sona sorunluydu. Gitmeden 3-4 gün önce sanırım ben de bir yazı yazmıştım, acaba oraya gittiğinde Türkiye'nin yaşadığı derin sıkıntıları seslendirecek mi? Orada FETÖ'cülerle baştan beri yakın ilişkisi vardı; bir görüşme sağlanacak mı diye.

8 SAATTE NE YAPTIĞI KONUSU ÇOK ENTERESAN
Bu soru işaretleriyle bu süreci beklerken çok sürpriz hakikaten şaşırtıcı bir şekilde Boston'dan Washington'a dönerken arabayla dönüş yapıyor. Bütün gazeteciler uçağa bindikten sonra fark ediyor ki Kemal Bey yok, başka bir yolla arabayla düşünün Boston'dan New York'a 8 saatlik yol bu böyle bir araba yolculuğu yapıyor. Şimdi ister istemez soru işareti oluşuyor. Herhangi bir bilginin gelmesine gitmesine de gerek yok. Bu kendi başına bir soru işareti oluşturan yolculuk. O gazeteciler işin doğrusu bunu sorgulamamış da başka türlü gerekçeler buluyor. Ama o 8 saat içerisinde ne yaptığı konusu hakikaten çok enteresan. Tam da o saatlerde bana gelen bir bilgi var. Daha önce de benzer bilgiler gelmişti. FETÖ'cü Mustafa Özcan'la Mustafa Yeşil'in hatta Ekrem Dumanlı'nın İngiltere'den New York'a gittikleri ve Kılıçdaroğlu'yla görüşecekleri şeklinde.

FETÖ'CÜLERLE Mİ GÖRÜŞTÜ?
Fakat orada başka bir sürpriz isim o görüşmenin ya da o yolculuğun yapıldığı saatlerde benim WhatsApp'ıma ABD'den bir tanıdığım bir bilgi gönderdi. O da şuydu; yine FETÖ'nün önemli isimlerinden birisi üniversiteler açısından önemli isimlerden birisi Şerif Ali Tekalan'la onunla bir görüşme yaptığına ilişkin bilgi geldi.

Şimdi bu 8 saatlik kayıp ya da atlatma durumu ortaya çıkınca bu görüşmenin olduğuyla ilgili bilgi geldi. Ben de bunu köşemde paylaştım. Hakikaten de o yüzden de buradan da soruyorum; o 8 saatte Şerif Ali Tekalan'la mı görüştü Kemal Bey? Başka isimler de var mıydı? Çünkü bu arada bir üniversiteye gidiyor orada öğrencilerle görüşüyor. Kendisi yalnız ama başka odalarda başka isimlerle de görüşmeler yaptığı söyleniyor. Böyle bir durum. Hakikaten bu durum kendi içerisinde çok tartışmalı sorunlu, CHP çevresinde inanılmaz bir tepkiye yol açtı 8 saatlik kayıp meselesi.

Hele bunun FETÖ'cülerle görüşme gibi bir boyutu da olursa çok derin tartışmalar önümüzdeki günlerce CHP'yi bekliyor diyebilirim.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN