Amasra'daki facia sonrası devlet tüm imkanlarını seferber etti! Yaralı madenciler ambulans uçakla İstanbul ve Ankara'ya sevk edildi

Bartın Amasra'daki maden patlaması sonrası devlet deyim yerindeyse tüm imkanlarını seferber etti. Yaralı maden emekçileri Bartın'dan İstanbul ve Ankara'ya ambulans uçaklarla sevk edildi. O anlar A Haber farkıyla saniye saniye kameralara yansıdı. Öte yandan İstanbul'a getirilen yaralı madenciler Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bakan Koca'nın paylaştığı videoda Prof. Dr. Mustafa Turan tedavi altında olan 5 yaralı hakkında bilgi verdi. Doktor Turan, "Hastaların ilk tedavileri acil servisimizde yapılmıştır. Pansumanları ve ilk müdahaleleri yapılmıştır. Akabinde, bu süreçten sonra yanık tedavi merkezine alınmıştır. Burada da tedavileri devam etmektedir. Bu hastalardan 5 tanesinin durumu ciddidir" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2022, 01:43 Güncelleme 15 Ekim 2022, 05:53
Amasra’daki facia sonrası devlet tüm imkanlarını seferber etti! Yaralı madenciler ambulans uçakla İstanbul ve Ankara’ya sevk edildi

İÇİNDEKİLER

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yer altındaki madencilerin çıkarılması için çalışmalar yürütülürken çok sayıda maden emekçisinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamanın nedeninin araştırılması için soruşturma başlattı.



DEVLETİN ZİRVESİ TEYAKKUZDA: BAŞKAN ERDOĞAN BARTIN'A GİDİYOR
Olay sonrası devletin zirvesi düğmeye bastı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bölgeye intikal etti.

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır programını iptal etti. Erdoğan, Bartın'a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edecek.


DEVLET TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ
Bartın Amasra'daki maden patlaması sonrası devlet deyim yerindeyse tüm imkanlarını seferber etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maden faciasına ilişkin yaptığı bilgilendirme açıklamasında yaralı maden emekçilerinin ambulans uçaklarla Ankara ve İstanbul'a sevk edildiğini duyurdu.



O anlar A Haber farkıyla saniye saniye kameralara yansıdı.

Yaralı 6 işçinin tedavisine Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde başlanacak.




"ACİL BİR KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTADIR"
Kızılay Genel Başkanı Kınık da yaşanan patlamanın ardından hastanelere gerekli ilave kan ürünleri yapıldığını, acil bir kan ihtiyacı olmadığını açıkladı.

Kınık sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Maden kazası sonrası olası ihtiyaç için Bartın Devlet Hastanesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine ilave kan ürünleri ve olası yanık vakaları için plazma sevkleri gerçekleştirilmiştir. Şu an acil bir kan ihtiyacı bulunmamaktadır."



BAKAN KOCA SON DURUMU AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyada hesabından yayınladığı videoda 5 maden emekçisinin durumu hakkında video paylaştı. Fahrettin Koca, "Bartın'dan uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine getirilen 1 yaralının Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezinde, 5 yaralının ise Yanık Merkezinde durumları değerlendirilip, tedavilerine başlandı. UZMANIMIZ BİLGİ VERİYOR" ifadelerini kullandı.

5 İŞÇİNİN DURUMU CİDDİ! | VIDEO

5 MADEN EMEKÇİSİNİN DURUMU CİDDİ
Bakan Koca'nın paylaştığı videoda Prof. Dr. Mustafa Turan tedavi altında olan 5 yaralı hakkında bilgi verdi. Doktor Turan, "Hastaların ilk tedavileri acil servisimizde yapılmıştır. Pansumanları ve ilk müdahaleleri yapılmıştır. Akabinde, bu süreçten sonra yanık tedavi merkezine alınmıştır. Burada da tedavileri devam etmektedir. Bu hastalardan 5 tanesinin durumu ciddidir" açıklamasında bulundu.