Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan CHP ve yandaşı mangır medyanın 'Sayıştay Raporu' iddialarına yalanlama

CHP ve yandaşı mangır medyası, Bartın'daki maden faciası sonrası kirli bir provokasyon için kolları sıvadı. CHP Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay'a dayandırdığı paylaşımla provokasyonun fitilini ateşledi. Bu provokasyona CHP'li Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba da ortak oldu. Öte yandan Halk TV, Sözcü ve diğer yandaş medya platformları tarafından haberleştirilen Sayıştay provokasyonuna FETÖ'cü hesaplar ve vatan haini Can Dündar da destek verdi. İddiaların odağındaki Türkiye Taşkömürü Kurumu, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2022, 03:13 Güncelleme 15 Ekim 2022, 04:10
Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan CHP ve yandaşı mangır medyanın ’Sayıştay Raporu’ iddialarına yalanlama

İÇİNDEKİLER

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yer altındaki madencilerin çıkarılması için çalışmalar yürütülüyor.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamanın nedeninin araştırılması için soruşturma başlattı.



DEVLETİN ZİRVESİ TEYAKKUZDA
Olay sonrası devletin zirvesi düğmeye bastı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bölgeye intikal etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Diyarbakır programını iptal ederek bölgeye geçecek.

RESMİ MAKAMLARI TAKİP EDİN, SPEKÜLASYONLARA İTİBAR ETMEYİN
İletişim Başkanlığı'ndan "Gerekli bilgiler, ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak paylaşılmaktadır. Bu açıklamaların takip edilmesi, resmi makamların paylaştığı bilgiler dışındaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekmektedir" açıklaması yapıldı.


CHP VE YANDAŞI MANGIR MEDYADAN ALÇAK ALGI OPERASYONU
Tüm bu gelişmeler ışığında kara propaganda ve iftirada başı çeken CHP ve yandaşı mangır medya alçak bir algı operasyonuna soyundu.




SAYIŞTAY PROVOKASYONU
CHP Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay'a dayandırdığı paylaşımla provokasyonun fitilini ateşledi.

Yavuzyılmaz'ın ardından Ali Mahir Başarır sahneye çıktı.



AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yürüttüğü 'Sayıştay' provokasyonu sonrası AK Parti'yi hedef gösterdi.

Başarır, "AKP'ye sorsan ''fıtrat''. Fakat bakın gerçek ne : Bartın'da grizu patlamasının yaşandığı maden ocağı için, Sayıştay'ın 2019 yılında hazırladığı raporda grizu uyarısı yapıldığı ortaya çıktı!" dedi.




AĞBABA'DAN SKANDAL!
CHP'li Veli Ağbaba, "İş kazası değil, cinayet! Öngörülebilir ve önlenebilir olan "kaza" değildir. Sayıştay açıkça uyarmış, rapor ortada. Bakan haftalar önce #Bartın'a gidip gövde gösterisi yapmış. Şu uyarıları niye dikkate almadınız?" ifadelerini kullanarak büyük skandala imza attı.




SEDEF DE ATLADI
Mangır medyasının tanınan simalarından bir olan CHP yandaşı gazeteci Sedef Kabaş da provokasyona alet olan isimlerdendi.

Kabaş paylaşımında, "Sayıştay rapor yazmış, uyarmış… Buna rağmen eksiklikler giderilmemiş… Sonuç an itibarıyla 14 can gitti… Yazıklar olsun! Bu kaza değil, cinayet!" ifadeleriyle algı oluşturmaya çalıştı.




Erk Acarer



FETÖ'cü Said Sefa



İsmail Saymaz



Vatan haini Can Dündar



TTK'DAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan yazılı açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada, "TTK Amasra Müessesesi'nde üretim esnasında Kurum Degaj Yönergesi hükümleri titizlikle uygulanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İşte o açıklama:

SAYIŞTAY RAPORU İDDİALARINA YALANLAMA
Bazı basın yayın organlarında yer alan "Eksi kotlarda yüksek metan gazı" ve 2019 yılında yayımlanan Sayıştay raporu içerikli haberlerdeki yanlış ifadeler nedeniyle açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. 2019 yılında yayımlanan Sayıştay raporuna atıfta bulunularak yapılan haberlerde. Çalışan damarların tamamında gaz içeriğinin yüksek olduğu ifade edilmektedir.

BİRBİRİNDEN FARKLI KONULAR
Söz konusu haberlerde kömürün içerisinde yer alan metan gazı, "Çalışılan ortamdaki havada yüksek metan gazı tespit edildi" şeklinde lanse edilmektedir. Söz konusu ifade tamamen yanlıştır. Ocak içerisindeki havalandırma ile kömürün bünyesindeki metan gazı birbirinden farklı konulardır.



KURALLARA SIKI SIKIYA RİAYET EDİLDİ
Dolayısıyla bu durum iş sağlığını ve güvenliğini etkileyen bir durum değildir. Öte yandan Kurumumuzdaki tüm müesseselerimizde maden iş sağlığı ve güvenliği kurallarına sıkı sıkıya riayet edilerek üretim yapılmaktadır. Ayrıca yine bir başka haberde; Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanlığı'na atanan Sayın İbrahim Özkarcı, atanmasını müteakip kurumumuzu ziyaret etmiştir.

DENETİM AMAÇLI BİR ZİYARET DEĞİLDİ
Ziyaret esnasında Sayın Özkarcı, yeraltı ocağımızı da ziyaret etmiştir. Söz konusu ziyaret denetim amaçlı olmayıp, sadece kurumumuza yapılan bir nezaket ziyaretidir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi dezenformasyon içermektedir. TTK Amasra Müessesesi'nde üretim esnasında Kurum Degaj Yönergesi hükümleri titizlikle uygulanmaktadır. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.