Bayındır Hastanesi'ndeki sağlık skandalının sonucunda mağdur kadın hayatını kaybetti

İstanbul’daki sağlık skandalı, gündemi sarstı! Özel bir hastanede iki yoğun bakım görevlisi, hastanın suratına para fırlattı! Cep telefonuna kaydedilen o anlar, yürek yaktı. Vicdansızlar “Eğlenmek için çektik” savunması yaptı! Yaşlı kadının ise hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2022 Güncelleme 07 Ekim 2022, 06:57
Bayındır Hastanesi’ndeki sağlık skandalının sonucunda mağdur kadın hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Türkiye, önceki gün özel bir hastanenin yoğun bakımında çekilen görüntülerle sarsıldı. Elde edilen detaylar ise şoka uğrattı! 85 milyonun vicdanlarını titreten olay, 2021'in Aralık ayında İstanbul Ataşehir'deki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'nde yaşandı. Hemşire Ali E., yemek borusuna delik açılmış, konuşamayacak haldeki hasta N.Z'nin yüzüne para attı! "Al para bende, şöhret bende. Alsana kız paraları. Sağ böbreğine yetmez mi bu paralar. Bana sağ böbrek lazım. Bak seni parayla serinletiyorum" diyerek dalga geçtiği anları, başka bir sağlık görevlisi olan İ.E.A., kamerayla kayıt altına aldı. Skandal görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu vurguladı. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Dün, adliyeye sevk edilen şüphelilerin ilk ifadesi ise şaşkınlık yarattı: Eğlence amaçlı çektik. Kötü bir niyetimiz yoktu!



Yaşlı kadının üzerine para atan şüpheli Ali E.'nin de o içinde olduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkeme, Ali E.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişiyi tutukladı. Diğer 5 kişi ise serbest bırakıldı.



Hastaneyle ilgili iddiaların sonu gelmedi! Öyle ki 4 hasta kurumda tedavi görürken hayatını kaybetti. Erdal Güngör, Nazire K., Selva V. ve Fatma Şen Bütün'ün ölümünün şüpheli bulunduğu ve bu konuyla ilgili soruşturma açılacağı belirtildi Personelin kötü muamelesine maruz kalan N.Z (79), 26 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Oğlu Malik A.Z, "Hastaneye dava açtık" dedi.
MUSTAFA BAKIRHAN-SEDA NUR GÜNAYDIN-BULUT YAMANDAĞ- DİLAN KAYA-ARZU KAYA

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN