THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban evinde 'Ankara Kuşu' ile birlikte yakalandı

Son dakika haberi! Konutu terketmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakılan THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Ban kararın ardından Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar Ünsal ile birlikte Ban’ın evinde yakalandı. Ban ile Yaşar gözaltına alındı. Son dakika gelişmesine göre Ünsal Ban tutuklandı.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2022, 14:35 Güncelleme 03 Eylül 2022, 17:42
THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban evinde ’Ankara Kuşu’ ile birlikte yakalandı

İÇİNDEKİLER

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban yeniden gözaltına alındı.


SERBEST BIRAKILMIŞTI
Şüpheli Ban "konutu terk etmeme", diğer şüpheliler ise farklı adli kontrol şartı hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

ANKARA KUŞU BAN'IN EVİNDEN ÇIKTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı ardından Ban hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından polis ekipleri Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ile Ban'ı Ban'ın evinde yakaladı. Ekipler Yaşar ile Ban'ı gözaltına aldı.

SON DAKİKA! ÜNSAL BAN TUTUKLANDI
Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılınca Ankara'da kaldığı otelde gözaltına alınan Ünsal Ban, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Ankara Kuşu isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar Ünsal

OKTAY YAŞAR KİMDİR?
Sosyal medya hesabı Twitter'da @Ankarakuşu isimli hesabı çalıştıran isim Oktay Yaşar Ünsal.

Gebze'de bir dönem yerel gazetecilik yapan Oktay Yaşar, 2016 senesine kadar bariyertv isimli haber sitesini yönetiyordu. Oktay Yaşar'ın sahibi olduğu Ankara Kuşu isimli twitter hesabı, provakatif içerikli yayınlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle devletin önemli kurumlarını kulis bilgisi adı altında hedef alan Ankara Kuşu hesabının 500 binden fazla takipçisi bulunuyor.

FETÖ'CÜ HESABA REKLAM VERMİŞ
Yaşar'ın 2016 yılında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgütün "@kacsaatolduson" isimli hesabın yöneticilerinden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hüseyin Yılmaz'ın; FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve sosyal medyada "Ankara Kuşu" adlı hesabı kullanan Oktay Yaşar'la bağlantısı ortaya çıkmıştı

Hüseyin Yılmaz, "Ben "@ankarakuşu" isimli twitter hesabının admininden reklam geliri olarak 6 bin TL para aldım. Bu şahsın adını sonrasında televizyondan Oktay olarak duydum. Ben bu şahısla da ilk cezaevine girmeden bu hesabı kullandığım zamanlarda twitter üzerinden tanışmıştım" ifadelerini kullandı.

SÖZDE GAZETECİLERLER VURGUN
Sözde bağımsız gazetecilere para karşılığı reklam yaptıran, 'Ankara Kuşu' isimli sosyal medya hesabı üzerinden FETÖ elebaşına ve örgüte ilişkin paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla tutuklanan ve 5 ay hapis yatan Oktay Yaşar'ın Telegram kanalından pazarladığı Foy Token'de 16 milyon liralık vurgun yapıldığı belirtiliyor.

KAÇMA ŞÜPHESİ DEVAM EDİYOR
Kararda, Ban'ın Muğla'da göçmen kaçakçılığı ve terör örgütü propagandası suçlarından işlem gören Yaşar A. ile birlikte olduğu belirtildi. Ban'ın şoförü Ahmet K.'nın eşi Neslihan K.'nın beyanı, evde yaktıkları evraklarda soruşturma dosyasının genişletebilecek somut olguların bulunduğu, Ban'ın gözaltına alındığı yerde ülkemizde en çok göçmen kaçakçılığının yapıldığı yerde bot ile tatil planladığını söylediği aktarıldı.

HTS kayıtlarının dosyaya girmediği ve henüz delillerin toplanmadığı, Ban'ın kaçma ve delilleri yok etme, gizleme şüphesinin gerekçesiyle devam ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ
Şüpheli Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü elebaşıyla paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları nedeniyle 29 Ağustos'ta gözaltı kararı verildi.

Aynı gün yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla'nın Milas ilçesinde şoförü Ahmet K. ile yakalanan Ban, kara yoluyla Ankara'ya getirildi.

Ahmet K'nin Gölbaşı ilçesindeki evine arama yapmak için giden polis ekipleri, zanlının eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H'yi bazı evrak ve dijital materyali bahçede yakarken yakaladı.

Bu eylemleri nedeniyle söz konusu isimler de soruşturmaya dahil edildi.

YUNANİSTAN'A KAÇACAKTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla'nın Milas ilçesinde polis ekiplerince dün gözaltına alındı.

BOTLA YATA GİDECEKTİ
Yurt dışına kaçacak olan Ünsal Ban'ın nasıl kaçacağının detayları da belli oldu.

Ankara İstihbarat ve Asayiş ekiplerince takip altında bulundurulan Ünsal Ban'ın, her zaman kullandığı aracı bırakarak, daha önce kullanmadığı bir başka araçla, Muğla'ya doğru, olası polis uygulamalarından kurtulmak üzere dağ yollarını kullandığı, Muğla'ya ulaştığında ise Betina isimli yat ile Yunanistan'a kaçacağının tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile istihbarat destekli olarak yakalanmasının sağlandığı öğrenildi.

YAT MÜRETTABATI İLE KAPTAN DA GÖZALTINA ALINDI
Betina isimli yatın kaptanının yatı Yunan karasularında bırakarak, "Betina One" isimli, daha küçük sürat motoru ile büyük yata bağlı olarak seyrüsefer yapılabilen Bodrum Marinaya geldikleri, Ünsal Ban ile buluştuklarında ise Ban'ı, Yunan karasularında bulunan Betina isimli büyük tekneye götüreceği öğrenildi.

Sabah'ta yer alan habere göre, Ban'ın kaçış yapacağı Malta Bandıralı yatta görevli olan ve Ban'ın aile şirketinde SGK kaydı bulunan kaptan ile mürettabat da gözaltına alındı.

HAKKINDA ÇOK SAYIDA DAVA AÇILDI
Hakkında eşine ait kişsel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşan ve tehdit, şantaj şikayeti bulunan ve THK Üniversitesi'ni zarara uğratmaktan çok sayıda dava bulunan Ünsal Ban'ın deniz yoluyla ev satın aldığı, bu yolla golden vize sahibi olduğu ve çocukları için de 3 hafta önce golden vize aldığı Yunanistan'a gideceği tespit edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN